Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

Κατά την διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Airbus ήρθε να εντυπωσιάσει με το μίνι αεροσκάφος που δημιούργησε. Ονομάζεται Thor και είναι το πρώτο μικρό αεροπλάνο στον κόσμο που δημιουργήθηκε μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το Thor δεν έχει παράθυρα, ζυγίζει μόλις 21 κιλά και έχει μήκος μικρότερο από τέσσερα μέτρα, θα λέγαμε ότι μοιάζει περισσότερο με drone. Ο ευρωπαϊκός γίγαντας στον τομέα της αεροδιαστημικής βιομηχανίας θεωρεί ότι το Thor είναι μια γεύση για το τι θα δούμε στο μέλλον όσον αφορά στην πολιτική αεροπορία. Η τεχνολογία 3D printing υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου, καυσίμων και χρημάτων.

Το prototype της Airbus δεν χρειάζεται πιλότο και έχει στα φτερά του δύο μηχανές με έλικες. Τα μόνα τμήματα που δεν έχουν βγει από τον εκτυπωτή, είναι τα ηλεκτρικά μέρη του. Για την κατασκευή του το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται είναι το πολυαμίδιο.

Τόσο η Airbus όσο και η μεγάλη ανταγωνίστριά της, η αμερικάνικη Boeing, χρησιμοποιούν ήδη την 3D εκτύπωση για συγκεκριμένα κομμάτια στα επιβατικά αεροσκάφη Α350 και Β787 Dreamliner. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι τα εκτυπωμένα μέρη παράγονται πολύ γρήγορα, χωρίς να χρειαστούν καθόλου εργαλεία ή άλλες μηχανές. Επιπλέον, σχεδόν μηδενίζεται η παραγωγή ελαττωματικών προϊόντων. Τέλος, τα εκτυπωμένα μεταλλικά μέρη είναι 30% έως 50% πιο ελαφριά, πράγμα που συνεπάγεται μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια αναμένεται να διπλασιαστεί η αεροπορική κίνηση, οι εταιρείες είναι αναμενόμενο να στραφούν όλο και περισσότερο στην χρήση των βιομηχανικών εκτυπωτών.

airbus thor 3d, Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

airbus thor 3d, Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

airbus thor 3d, Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

airbus thor 3d, Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 3D AI

Ερευνητές ανακατασκευάζουν 3D περιβάλλοντα από αντανακλάσεις των ματιών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες σκηνές.

Smartphones 3D Android Smartphones Apple

Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.