Apple AirPods: Βαθμολογούνται με το απόλυτο 0 από το iFixit

Τα AirPods είναι τα ασύρματα ακουστικά της Apple, τα οποία αν και με μεγάλη καθυστέρηση, έγιναν διαθέσιμα πριν από λίγες μέρες. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά από το iFixit, να τα πάρουν στα χέρια τους και να τα ανοίξουν.

Αυτό που κάνει συνήθως το iFixit είναι να πάρει στα χέρια του διάφορες συσκευές, τις ανοίγει και στη συνέχεια δίνει ένα σκορ για το πόσο εύκολα επισκευάζεται η εκάστοτε συσκευή.

Όσον αφορά στα Apple AirPods τα νέα δεν είναι καθόλου καλά. Τα ακουστικά της Apple βαθμολογήθηκαν με το απόλυτο 0. Με λίγα λόγια πήραν την την χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία, που θα μπορούσαν. Το κάθε ακουστικό ζυγίζει μόλις 4 γραμμάρια, αν και έχει μέσα μπαταρία, wireless chip (Apple W1), μικρόφωνα, αισθητήρες εγγύτητας και επιταχυνσιόμετρο.

Αυτό που διαπιστώθηκε όταν άνοιξαν τα ακουστικά είναι ότι η Apple είχε ασφαλίσει όλα τα εσωτερικά κομμάτια με μπόλικη δόση κόλλας. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά είναι αδύνατο να βάλεις ξανά όλα τα κομμάτια μαζί. Η θήκη φόρτισης περιέχει λιγότερη κόλλα, αλλά το άνοιγα και εδώ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Το αποτέλεσμα είναι το iFixit να δώσει βαθμολογία 0/10 σχετικά με τη δυνατότητα επισκευής, άρα βρήκε μόνο αρνητικά και κανένα θετικό. Οπότε προσοχή με τα νέα σας ακουστικά αξίας 160 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Airpods: Τι γίνεται αν χάσεις το ένα ή την μπαταρία;

apple airpods ifixit, Apple AirPods: Βαθμολογούνται με το απόλυτο 0 από το iFixit

apple airpods ifixit, Apple AirPods: Βαθμολογούνται με το απόλυτο 0 από το iFixit

apple airpods ifixit, Apple AirPods: Βαθμολογούνται με το απόλυτο 0 από το iFixit

apple airpods ifixit, Apple AirPods: Βαθμολογούνται με το απόλυτο 0 από το iFixit

apple airpods ifixit, Apple AirPods: Βαθμολογούνται με το απόλυτο 0 από το iFixit

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Τι ακριβώς να προσέξουν οι “επίδοξοι αγοραστές”;;; Κ τι νόημα έχει η βαθμολογία που δίνει το I fixit;; Για να καταλάβω βαθμολογεί το ποσο εύκολα φτιάχνεται κάτι ή το ποσο εύκολα ανοίγει κάτι για να το φτιάξεις;; Γιατι για εμένα όσο το δυνατόν δυσκολότερα ανοίγει κάτι τόσο καλύτερη η ποιότητα συναρμολόγησης κ κατεπέκταση η ποιότητα κατασκευής . Κ δεν μιλάω μονο για τα προϊόντα της Apple αλλα όλων των προϊόντων που έχουν πάρει χαμηλή βαθμολογία … Δηλαδή ο απόλυτος παραλογισμός …Σαν να πηγαίνεις το Porsche στον κυρ Μητσο το μάστορα κ να σου λέει άστο δεν βγάζω άκρη ειναι πολυ δύσκολο να βρω άκρη στο μοτέρ που ειναι στριμωγμένο εκει πίσω (ισχύει αυτό στα Porsche) Άρα επισκευάζεται δύσκολα άρα 0 !!!!

Κώστας Ζ.

@Chris_BMW, εσυ έχεις μπεμπα οπότε don’t worry.
Συμφωνώ μαζί σου

Nio

Συμφωνώ με τόση κόλλα ότι έχουν καλή ποιότητα. Αλλά το ifixit βαθμολογεί πόσο εύκολα φτιάχνονται. Όχι πόσο ποιοτικά είναι. Βέβαια κανένα ακουστικό δεν φτιάχνεται. Θέλουν προσοχή. Αλλά με τόσο καλή ποιότητα και χωρίς καλώδια να τραβιουνται δύσκολο να χαλάσουν.
Αντε με το καλό να καταργηθούν όλα τα καλώδια.

Costas

Ορισμένοι οπαδοί της Apple έβγαλαν τώρα και το ifixit σκάρτο γιατί δεν τους άρεσε αυτό που άκουσαν! Όλα τα ακούσαμε θα το ακούσουμε και αυτό.

KnightRider

Nα δούμε απάντηση από τον Ανδρέα

bezilys

Χαχαχαχαχα

lneam

@Chris_BMW
Γιατι για εμένα όσο το δυνατόν δυσκολότερα ανοίγει κάτι τόσο καλύτερη η ποιότητα συναρμολόγησης κ κατεπέκταση η ποιότητα κατασκευής
——————
Αν μιλησεις με τεχνικους σε ολα τα επαγγελματα, πχ σε ψυγεια, πλυντηρια, Η/Υ, ηλεκ. σκουπες, κτλ δεν θα βρεις καποιον να συμφωνει με την αποψη σου.
Εαν μια συσκευη, ιδιως οι ακριβες ειχαν ευκολο τροπο να ανοιξουν – κατι που δεν επηρεαζει την ποιοτητα κατασκευης και λειτουργιας, τοτε ο πελατης μπορει να επισκευασει πολυ πιο φθηνα την συσκευη του, ο ιδιος ή σε καταλληλο τεχνικο της γειτονιας. Ισως οχι ολες τις βλαβες αλλα εστω και ετσι πολυ αγοραστες θα ηταν ευτυχισμενοι
Η πολιτικη της Apple δεν θελει ο πελατης να επισκευαζει ΤΙΠΟΤΑ. Γι’ αυτο και δεν πουλαει ανταλλακτικα στις συσκευες της. Κατι που δεν ισχυει πχ στην Sony, Samsung, LG, κτλ.

KnightRider

@lneam

Σκοπός είναι να έχουμε και εμείς ένα κέρδος δηλ αυτό το πράγμα το να πληρώνεις ακριβά και να συμπεριφέρεται έτσι στους καταναλωτές ε αυτό είναι πολύ αισχρό και απαράδεχτο !!!
Δηλ πόσο τσιγκούνηδες είναι πια αυτή η εταιρία ???? Κάνουν λες και έχουν ανάγκη να φάνε

haris

Ρε είναι απίστευτο δεν υπάρχει ελπίδα πιά έχουμε φτάσει στο σημείο ορισμένοι να λένε ΝΑΙ σε προιόντα που ΔΕΝ επισκευάζονται δηλαδή πετιούνται οπότε υπάρχει άσκοπη σπατάλη αγαθών πρώτων υλών κατάργηση των σέρβις και μην προχωρήσω στα υπόλοιπα…
Ρε πάτε καλά τι έχετε πάθει και ηρωποιήτε μία εταιρεία ΕΧΘΡΟ της αγοράς???
Υπάρχει πιό ωραίο πράγμα ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ μία συσκευή αντί να ΠΕΤΙΕΤΑΙ???
Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω απλά ΤΡΑΓΙΚΟΙ…

Chris_BMW

Ineam@ Θα απαντήσω απλα επειδή αναφέρεις το όνομα μου κ επειδή οτι λες το λες απλα για να το πεις χωρίς να έχεις ιδέα .. Λοιπόν θα σου πω δυο παραδείγματα το ένα απο προσωπική εμπειρία κ το άλλο απο πληροφορία ενός πολυ καλού μου φίλου που δουλεύει ως επίσημος επισκευαστης ρολογιών αξίας όσο ενός αυτοκινήτου Chopard κ Frank Muler αν ξερεις για τι μιλάω . Λοιπόν όσον αφορά την προσωπική μου εμπειρία ήταν οταν έπρεπε να ανοίξει ο μηχανικός κ προσωπικός μου φίλος την πόρτα απο το προηγούμενο αυτοκίνητο μου μάρκας Bmw η οποία πόρτα τον δυσκόλεψε τρομερά για να ανοιχτεί καθος οι κόλες κ οι επενδύσεις εσωτερικά οπως μου είπε ο ίδιος ειναι αξίες θαυμασμού κ αντικατοπτρίζουν την ποιότητα του αυτοκινήτου . Όσον αφορά τα ρολόγια να εισαι σίγουρος οτι το σέρβις του ενός μπορει να διαρκέσει πανω απο μια ώρα για απλή αλλαγή της μπαταρίας καθώς οπως μου λέει κ ο ίδιος ειναι πολυ δύσκολο να ανοίξει .Μαλλον εσυ δεν ξερεις τι λες. Και να εισαι σίγουρος οτι το ίδιο θα έλεγα αν τα ακουστικά ήταν μάρκας Samsung Sony κτλ .Αλλα ως συνήθως εδω έχουμε ακουστικά Apple κ το μίσος κ ο κομπλεξισμός ορισμένων σας χτυπάει ταβάνι… Συνέχεια »

lneam

@KnightRider
Δυστυχος, τι σημασια εχει που εγω συμφωνω μαζι σου. Οπως βλεπεις μια χαρα πουλανε τα προιοντα τους. Στην ζωη δεν πρεπει να ξεχναμε πως υπαρχουν και οι πλουσιοι. Αυτοι δεν εχουν τετοια θεματα …

GS

Πήραν 0 γιατί η εταιρεία αξίζει ένα 0.Άλλα οι άλλοι υπνωτισμένοι από το όνομα θα πάνε να τα πάρουν.

lneam

@Chris_BMW
Και οι τζιχαντιστες πιστευουν οτι εχουν δικιο σε αυτο που κανουν …

giannis

Θα τρελαθούμε. Καταρχήν το 0/10 που έβαλε το ifixit αφορά την επισκευασιμότητά του. Γενικά τα earbuds δεν επισκευάζονται και αυτό το ξέρουν και οι πέτρες (ίσως να υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις). Είχα πολλά και κάποια ακριβούτσικα και όταν χαλάνε, πάντα πήγαιναν στον κάδο αφού ένα ενδεχόμενο κόστος επισκευής ισοδυναμεί με αγορά καινούργιων.
Η ποιότητα ενός προιόντος δεν έχει καμια απολύτως σχέση με την επισκευασιμότητα ή την δυνατότητα ανοιγματος. Ξαφνικά έγιναν όλοι ειδικά και στα ακουστικά.

Υ.Γ. Για δώστε κανα link από άλλα ακουστικά που έκανε teardown το ifixit. Δεν θα βρέιτε κανένα. Οι άλλες εταιρείες μάλλον δεν βγάζουν ακουστικά. Ή μήπως ξαφνικά το ifixit το έπιασε ο πόνος να τεστάρει ακουστικά.

Pl. P

Σε λίγο θα μάθουμε ότι η πόρτα που φρακάρει και δεν ανοίγει είναι ποιοτικη ΕΊΝΑΙ φοβερό πόσο στρουθοκαμηλος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος.

M.G

Ακριβώς, είχα cooler master pitch..whatever, από αστοχία υλικού φαντάζομαι χαλάσανε στο σημείο καλώδιο-βύσμα. Αλλάχτηκαν με καινούργια στην εγγύηση. Χαζός να είσαι το ξέρεις ότι δεν ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ. Και δεν έχει να κάνει με το αν γίνεται, έχει να κάνει και με το πόσες εργατώρες πρέπει κάποιος να δαπανήσει για να τα εγχειρήσει. Ασύμφορο.

Γιώργος

Μετά λέμε για τις γυναίκες…
Κατιναριό του κερατά κατέληξε το άρθρο.
Δεν βαρεθήκατε να κράζετε ο ένας τον άλλο?
Και μάλιστα σε κάτι που δεν έχει στα χέρια του κανείς σας!!!
Έλεος και καλές γιορτές

cghera

Θα παραδεχτώ πάντως μια εταιρεία που θα βγάλει ασύρματα ακουστικά σε τέτοιο μέγεθος και θα πάρει έστω και 1/10 από το ifixit. Επίσης σας προκαλώ να ανοίξετε και να ξανάκλείσετε ακομα και τα πιο φτηνά ακουστικά με καλώδιο και μετά να δουλεύουν όπως πριν.

James

Καλά, μην κραζουμε και χωρίς λόγο. Ποιός επισκευάζει ακουστικά; Άσε που το πιο πιθανό είναι να τα έχουν χάσει πριν καταφέρουν να τα χαλάσουν

Chris

Όταν θα είναι πλέον εκτός εγγύησης και θα χρειαστεί αλλαγη μόνο μιας μπαταρίας για να ξαναπαιξουν, τότε πρέπει να μας πει ο οποιοσδήποτε αν θα έπρεπε να επισκευαζονται ακουστικά των 159€.

azriel84

Συγγνώμη αλλά τι σας νοιάζει πόσο εύκολα επιδιορθώνονται τα ακουστικά; Εσείς θα το κάνετε στο σπίτι σας με μαχαιράκι κουζίνας; Αφήστε τους τεχνικούς της Apple να αγχώνονται γι’αυτό αφού αν πάθουν κάτι εκεί θα καταλήξουν εντός ή εκτός εγγύησης.

Μπάκας

Με τη μαλακιες ασχολείτε ο κόσμος .

nikolakis

Ο αλλος λεει,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, για πλυντηρια και οικιακες συσκευες…χαχαχαχαχα
δεν υπαρχει σωτηρια!!!!!
να σημειωσω..
τα δικα μου ακουστικα της απλ ειχαν μπει στο πλυντηριο καταλαθος στους 60βαθμους.
οταν βγηκαν δουλευαν κανονικα(απιστεύτου)?????

να μου πει ενας που πηρε ακουστικα και τα ανοιξε για να τα φτιαξει μονος του…
εκτος το οτι εχουν εγγυηση….
to ifix ευχομαι να ανοιξει και το καλωδιο της απλ να μας βαλει βαθμολογια για το ποσο ευκολα επισκευαζεται!!!!!

NikosAr

Το συγκεκριμένο άρθρο με την κα Virginia πάλι έβγαλε χολή … τυχαίο ;

Ιωάννης jb

Καλά οι βλακείες παν σύννεφο εδώ!!
Τι σχέση έχει ένα pc ή ένα πλυντήριο με τα hands free???
Ένα hands free όπως είπε πολύ σωστά κάποιος πρέπει να μην ανοίγει!!!! διότι είναι συσκευή που αν χαλάσει απλά δεν επισκευάζεται!!!!

Σε όλες τις χώρες που δεν είναι τριτοκοσμικές, πήρες hands free σου έβγαλε θέμα?? Λογικά θα το βγάλει στο πρώτο μήνα οπότε δεν θα έχεις θέμα!!!! Λογικά θα στο αντικαταστήσουν…
Το κράτησες 3-4 χρονακια κ σου χάλασε λόγο χρήσης απλά το πετάς κ παίρνεις άλλο!!!!

Το hands free εχει τόσο μικρά τσιπακια μέσα τα οποία κιόλας δεν κυκλοφορούν ως ανταλλακτικά!!!!

Έτυχε κ με μένα να έχω ξεχάσει τα live sound μου σε ρούχο που το έβαλα στο πλυντήριο κ παρόλα αυτά λειτουργούν άψογα μέχρι σήμερα!!!!
Οποιος νομίζει ότι θα το πάρει κ θα χαλάσει στον δεύτερο χρόνο πραγματικά είναι άσχετος από τεχνολογία κ στη τελική αν είναι τόσο άτυχος (περίπου ένας στους χίλιους) ας παίξει κ κανένα τζόκερ…

KnightRider

@Ιωάννης jb

Το θέμα είναι ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα θα θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες γιατί με τον καιρό πέφτει η αυτονομία τους.

Είναι σαν να αγοράζεις ρολόι και να σου λένε ότι δεν μπορείς να αλλάξεις την μπαταρία.

Gvirginia

@NikosAr
Δε ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα ή όχι, μιας και δε σχολίασα στο συγκεκριμένο άρθρο, αλλά είναι “κος”…

Και ναι, για κάποιο περίεργο λόγο οποιοδήποτε άρθρο περιέχει τη λέξη “Apple”, βγάζει χολή.
Ακόμα και για άσχετα θέματα όπως αυτό…

Gvirginia

Η τραγική ειρωνεία, μετά από όλα αυτά τα ωραία σχόλια, ξέρετε ποια είναι?

Τα iPhone 6s / 7 , για να μην πάμε πιο πίσω, έχουν καλύτερη βαθμολογία επισκευασιμότητας (σχεδόν διπλάσια) από τις σειρές 6 και 7 των Galaxy S καθώς και από το Nexus 6P και το HTC M9!

Εισερχόμενες κυβιστήσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.