Αισθητήρας “tattoo” καταγράφει τα επίπεδα αλκοόλ στο σώμα μας

αισθητήρας tattoo δέρμα καταγράφει αλκοόλ σώμα smartphone, Αισθητήρας “tattoo” καταγράφει τα επίπεδα αλκοόλ στο σώμα μας

Ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (Σαν Ντιέγκο) κατασκεύασαν αισθητήρα που τοποθετείται στο δέρμα και καταγράφει την ποσότητα αλκοόλ στο σώμα μας, με τα αποτελέσματα να στέλνονται στο smartphone με το οποίο είναι συνδεδεμένος ο αισθητήρας.

Ο αισθητήρας που θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με ένα προσωρινό tattoo, κολλάει στο δέρμα και προκαλεί εφίδρωση στο σημείο του δέρματος που εφάπτεται, καταγράφοντας την ποσότητα αλκοόλ στο σώμα μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένας βιο-αισθητήρας που περιέχει εύκαμπτα ασύρματα τμήματα που λειτουργούν έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικά η καταγραφή.

Από το ένα τμήμα του αισθητήρα εκκρίνεται χημικό στο δέρμα το οποίο προκαλεί την εφίδρωση και στη συνέχεια παρατηρείται αλλαγή στο ηλεκτρικό ρεύμα που βρίσκεται μέσα στα σταγονίδια ιδρώτα και ανάλογα με την αλλαγή καταγράφεται και η ποσότητα αλκοόλ η οποία αποστέλλεται στο smartphone το οποίο είναι ασύρματα συνδεδεμένος ο αισθητήρας.

Το σημείο κλειδί με το συγκεκριμένο αισθητήρα είναι πως το αποτέλεσμα χρειάζεται περίπου οκτώ λεπτά για να βγει και όχι ώρες, πραγματοποιώντας επί τόπου καταμέτρηση για τον καθένα ξεχωριστά στη συσκευή που διαθέτει ο καθένας μας. Επίσης, ο αισθητήρας αυτός θα είχε πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα στην περίπτωση που κάποιος θέλει να απολαύσει το αλκοολούχο ποτό του και θα μπορεί να δει το όριο της κατανάλωσης για να δει στη συνέχεια εαν είναι ασφαλές να οδηγήσει, βάσει της μέτρησης του αλκοόλ που ο ίδιος θα έχει κάνει.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τασος

ετσι θα μας καταντισει η νεα ταξη σε καπια χρονια να φωραμε το τσιπακι γιατι αλιος δεν θα μας αφινει να οδιγισουμε θα σου μετραει τι σκατα εφαγες και ιπιες και θα σε τιμορει

Makis

@Τασος Σοβαρά τώρα σε χάλασε που δεν θα μπορεις να σκοτώνεις παιδάκια σουρωμένος?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;