ALEX: Το wearable που σε βοηθά να διορθώσεις τη στάση του σώματος

“Sitting is the new smoking” λένε οι ειδικοί και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία μας. Υπολογιστές, smartphones, telet και άλλα καθημερινά gadget δεν βοηθούν στην σωστή στάση του σώματος και προκαλούνται πόνοι σε διάφορα σημεία.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να βελτιώσει τη στάση του σώματος και να ξεφορτωθείτε τους αυχενικούς πόνους, έρχεται ένα νέο project στο Kickstarter. Πρόκειται για ένα wearable, διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Ονομάζεται ALEX, σχεδιάστηκε από μια startup στη Σεούλ. Φοριέται γύρω από τον αυχένα και έχει ενσωματωμένους αισθητήρες οι οποίοι εντοπίζουν πότε βρίσκεστε σε κακή στάση και δημιουργείται μια μικρή δόνηση που σας υπενθυμίζει να καθίσετε σωστά.

Το wearable συνοδεύεται από smartphone app όπου ρυθμίζεις εσύ κάθε πότε θέλεις να σε ειδοποιεί, μπορείς να βάλεις ανά ένα ή ανά 5 λεπτά για παράδειγμα. Επίσης μέσα από το app ρυθμίζεις και την ένταση των δονήσεων.

Το project ανέβηκε για χρηματοδότηση στο Kickstarter όπου ζητά να μαζέψει 50.000 δολ., έχει φτάσει στα 23.609 δολ. και απομένουν ακόμη 27 μέρες μέχρι να λήξει.

alex wearable, ALEX: Το wearable που σε βοηθά να διορθώσεις τη στάση του σώματος

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones KickStarter

Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.