Amazon: Πατέντα για drone που θα «διαβάζει» χειρονομίες

Amazon drone πατέντα, Amazon: Πατέντα για drone που θα «διαβάζει» χειρονομίες

Μια πατέντα για drone που θα μπορεί να διαβάζει χειρονομίες και φωνητικές εντολές κατοχύρωσε η Amazon. Η πατέντα περιγράφει ένα drone το οποίο διαθέτει διάφορους αισθητήρες και κάμερες, προκειμένου να καταλαβαίνει τις χειρονομίες και τις φωνητικές εντολές.

Στη θεωρία, το εν λόγω drone θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση πακέτων που σχεδιάζει η Amazon. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να το κατευθύνει που να προσγειωθεί ή να το απομακρύνει κουνώντας τα χέρια του. Σύμφωνα με την πατέντα, το drone μπορεί να διαθέτει αισθητήρες φωτός και κάμερες, αισθητήρες ήχου, ηχεία και προβολείς laser.

Βέβαια, ήδη υπάρχουν κάποια drones που κατανοούν χειρονομίες, οι οποίες όμως είναι απλές, όπως για παράδειγμα το να τραβήξουν μια φωτογραφία. Το DJI Spark μπορεί να λάβει εντολές μέσω κινήσεις του χεριού, ενώ πρόσφατη πατέντα της Samsung δείχνει ένα drone το οποίο μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση των ματιών, του κεφαλιού και των χεριών.

Απομένει να δούμε ποιες από τις πατέντες θα γίνουν πραγματικότητα, καθώς πολλές φορές όλες αυτές οι ευρεσιτεχνίες παραμένουν στα χαρτιά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.