Amazon Echo, το “τρελό” ηχείο που σου μιλάει [video]

Μπορεί το τελευταίο “πείραμα” με το πρώτο της Amazon Fire Phone να απέτυχε, όμως η Amazon δείχνει να θέλει να συνεχίσει τους πειραματισμούς. Αυτή τη φορά χωρίς να έχει διαρρεύσει τίποτα προηγουμένως, ανακοίνωσε το Amazon Echo. Πρόκειται για ένα διαφορετικό Bluetooth ηχείο το οποίο λειτουργεί και ως ψηφιακός βοηθός ταυτόχρονα.

Είναι κάτι σαν τη Siri, την Cortana και το Google Now που έχουμε δει ήδη να χρησιμοποιούν Apple, Microsoft και Google ως ψηφιακούς βοηθούς στις πλατφόρμες τους.

Το Amazon Echo είναι διαθέσιμο μόνο με προσκλήσεις για αρχή και οι Prime members που έχουν πρόσκληση μπορούν να το αποκτήσουν έναντι 99 δολαρίων, ενώ η κανονική τιμή θα είναι στα 199 δολάρια. Βέβαια αν λάβουμε υπόψη μας το σύστημα προσκλήσεων που εφάρμοσε η OnePlus, δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα, αλλά μένει να δούμε πως ακριβώς θα το κάνει η Amazon.

Το ηχείο είναι πάντα συνδεδεμένο στο cloud και δίνει πληροφορίες για τη μουσική, διαβάζει τα νέα, δίνει πληροφορίες για τον καιρό, φτιάχνει λίστες για τα ψώνια και γενικά απαντά σε ότι του ζητήσετε. Το ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής μπορεί να ακούσει τον χρήστη απ όπου κι αν βρίσκεται στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας 7 μικρόφωνα και μπορεί να ακούσει ακόμη και όταν παίζει μουσική (χάρη στο ενσωματωμένο noise cancellation).

Μαθαίνει και προσαρμόζεται στον τρόπο που μιλάει ο χρήστης, στο λεξιλόγιό του και τις προτιμήσεις του και έχει όνομα,αποκαλείται Alexa. Λειτουργεί με Amazon Music, Prime Music, iHeartRadio και TuneIn. Είναι πλήρως συμβατό με Bluetooth, επομένως κάνει το playback από υπηρεσίες όπως Spotify και Pandora, εξίσου εύκολο.

Όταν κυκλοφορήσει θα βγει Android και Fire OS app που θα σας επιτρέπει να ελέγχετε το ηχείο ακόμη και όταν δεν είστε σπίτι. Οι άλλες πλατφόρμες πρέπει να έχουν πρόσβαση μέσω του web app. H Amazon επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το Echo app και για iOS.

To Echo είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της Amazon, κάνει ακριβώς αυτά που κάνουν οι ήδη υπάρχουσες ψηφιακοί βοηθοί αλλά δεν είναι τόσο προσωπική υπόθεση διότι αντί για το κινητό σου βρίσκεται στο σαλόνι όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ όλους.

amazon echo, Amazon Echo, το “τρελό” ηχείο που σου μιλάει [video]

amazon echo, Amazon Echo, το “τρελό” ηχείο που σου μιλάει [video]

amazon echo, Amazon Echo, το “τρελό” ηχείο που σου μιλάει [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antreas

Έκαν ήδη αίτηση για invite. Ελπίζω μα μου δώσουν ένα τώρα που θα είναι 99$

manolis tsagkarakis

με τίποτα δεν θα έβαζα αυτό στο σπίτι μου.. με εκνευρίζει το σκεπτικό και η ΕΞΑΡΤΗΣΗ στο να ρωτάς σαν χαζός κάτι συνέχεια αντί να μπεις στη διαδικασία να το κάνεις μόνος σου.. Σαν bluetooth ηχείο μια χαρά!!!

dark_master

Μανόλη εξαρτάται πως θα το χρησιμοποιησεις.(όπως κ Πολλά αλλά πράγματα δλδ)
Είναι πολύ ωραίο κ σίγουρα πρωτοποριακο.

Περιμένουμε να δούμε τα πρώτα reviews βέβαια γιατί καμία φορά η διαφήμιση κάνει θαύματα (αν κ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το νομίζω).

Στα υπέρ του η χρήση από τα περισσότερα OS.
Στα αρνητικά του η έλλειψη υποστήριξης WP και Ελληνικών (ξέρω ζητάω πολλά για το τελευταίο)

σακης

Φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετά χρήσιμο και για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.