Gear

Android TV vs Chromecast: Οι διαφορές

Το Chromecast είναι μια οικονομική συσκευή για streaming που συνδέεται απευθείας στη θύρα HDMI της τηλεόρασης και σας επιτρέπει μεταδώσετε περιεχόμενο από το smartphone ή τον φορητό σας υπολογιστή χρησιμοποιώντας το δωρεάν extension Google Cast. Από την άλλη μεριά, το Android TV είναι μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google για τα smartphones το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τηλεοράσεις.

Το Android TV προσφέρει ότι και το Chromecast και επιπλέον:

Χώρος αποθήκευσης: Οι τηλεοράσεις με Android TV διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση εφαρμογών και βίντεο-μουσικής ενώ σας επιτρέπουν να επεκτείνετε το χώρο αποθήκευσης μέσω USB.

Εφαρμογές: Το Chromecast δεν μπορεί να εκτελεί εφαρμογές, απλά κάνει streaming περιεχόμενο. Το Android TV σάς επιτρέπει να εκτελείτε εφαρμογές που κάνετε λήψη από το Google Play ή άλλα καταστήματα εφαρμογών Android.

Παιχνίδια: Το Android TV επιτρέπει μια καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού με πολλούς τρόπους από ό,τι το Android smartphone σας, συμπεριλαμβανομένων τηλεχειριστηρίων κονσόλας παιχνιδιών και παιχνιδιών για πολλούς παίκτες.

Smart TV: Οι κατασκευαστές μπορούν να κάνουν το Android TV μέρος της καθημερινής σας τηλεοπτικής εμπειρίας με ένα τηλεχειριστήριο που ελέγχει τόσο την τηλεόραση Android όσο και τις τυπικές λειτουργίες τηλεόρασης.

Συνομιλία μέσω βίντεο: Με αξεσουάρ κάμερας ή τηλεόραση με ενσωματωμένη κάμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας για το Google Hangouts και να επικοινωνείται με εικόνα και ήχο.

4K βίντεο: Αν έχετε γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ, με το Android TV μπορείτε να κάνετε streaming περιεχομένο 4K. Το Chromecast Ultra υποστηρίζει επίσης περιεχόμενο 4K.

Μπορείτε να “μετατρέψετε” σε Android TV την τηλεόραση που ήδη έχετε συνδέοντας στη θύρα HDMI ένα φτηνό και ισχυρό Android TV Box όπως το Flowfon F1. Αν θέλετε να το κάνετε απολύτως σωστά τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα από τα πιστοποιημένα tv box όπως τα Nexus Player, Nvidia Shield, Razer Forge TV, Xiaomi MiBox και Xiaomi MiBox S ανεβάζοντας όμως το κόστος.

Επεξεργάστηκε την 2 Αυγούστου 2019 13:33

Σχόλια

    • Καλύτερα τηλεόραση με ενσωματωμένο Android TV. Ένα τηλεκοντρόλ. Αλλά και τα Android TV box είναι μια χαρά, ειδικά τα πιστοποιημένα όπως τα Nexus Player, Nvidia Shield, Razer Forge TV, Xiaomi MiBox και Xiaomi MiBox S.

      • Να λάβουμε υπόψιν και τις ενημερώσεις (λογισμικού και ασφαλείας) που στις τηλεοράσεις δεν είναι και ό,τι καλύτερο, συμφωνώ με Android Tv box που δεν είναι ακριβά, κάνεις παπάδες.

  • Το θέμα είναι ότι στη πλειοψηφία των Android TV Box δεν υπάρχει καλή υποστήριξη/ αναβάθμιση σε σχέση με τα κινητά (στα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το chromecast). Chromecast δαγκωτό εκτός και αν η τηλεόραση έχει ήδη android που και εκεί δεν ξέρω τι γίνεται με τις αναβαθμίσεις..

    • Οι περισσότερες τηλεοράσεις με ενσωματωμένο Android TV τρέχουν σήμερα ακόμα την έκδοση 7.0 Nougat. Δεν ξέρω για τα μοντέλα 2019, σίγουρα όμως και αυτά δεν τρέχουν Android 9.0 Pie αλλά προγενέστερη έκδοση.

  • Ειναι λαθος αυτο που γραφετε οτι το chromecast κανει απλα stream. Εχει επεξεργαστη κ μνημη , τρεχει κανονικα την εφορμογη (πχ netflix). Απλα αντι για τηλεκοντρολ εχεις το κινητο το οποιο ελεγχει το chromecast. Η εφσρμογη δεν τρεχει στο κινητο. Αυτο μπορεις ακομη κ να το κλεισεις!

    • Ισχύει. και εγώ έχω ένα Roku που με την εφαρμογή Web video cast στέλνω οποιοδήποτε stream (και από οποιοδήποτε website/εφαρμογή) από το κινητό στην TV και παίζει πλέον χωρίς το κινητό.

  • Να σου πω την αμαρτία μαζί με το TV BOX της Wind έχω βάλει και το παλιό μου PC, μπορεί να μην είναι μπάνικα τα 10 σε σχέση με το Android αλλά με βολεύουν καλύτερα.
    Τρέχω πραγματικές εφαρμογές,έχω browser( της wind δεν έχει και το PlayStore έχει κάτι ανεκδιήγητους) και τώρα που το youtube βάζει διαφημίσεις σε κάθε κλικ ο firefox είναι μονόδρομος.
    Το TV BOX της wind έχει android TV και η κατάσταση στο Youtube έχει γίνει φρικτή! Παλιά άλλαζες κανάλι τώρα η διαφήμιση σε κυνηγάει και στο wc

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.