Τα νέα iPhone θα φορούν εξαπύρηνο επεξεργαστή Apple A11

apple a11 6 cores, Τα νέα iPhone θα φορούν εξαπύρηνο επεξεργαστή Apple A11

Αύριο περίπου τέτοια ώρα η Apple ανακοινώνει επίσημα τα νέα iPhpones, τα οποία φέτος θα είναι 3 στον αριθμό. Τα δυο θα διαδεχτούν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ενώ θα υπάρξει κι ένα τρίτο επετειακό μοντέλο με αφορμή τα 10α γενέθλιά του, που θα ονομάζεται iPhone 8 ή iPhone X (δηλαδή 10).

Μέσα στα αυριανά iPhones θα βρίσκεται το ολοκαίνουριο chip της Apple, Α11, για το οποίο μαθαίνουμε ότι θα φορά εξαπύρηνο επεξεργαστή.

Ο Apple A11 θα έχει δυο high-power Monsoon πυρήνες και τέσσερις low-power Mistral πυρήνες, όλοι τους θα είναι ανεξάρτητα ελεγχόμενοι και θα μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον Steve T-S, από το ίδιο iOS 11 Golden Master, που μας έδωσε τις πληροφορίες για την αναγνώριση προσώπου Face ID, τα νέα wallpapers και animated emojis.

Το τωρινό Apple A10 Fusion chip που βρίσκεται στα iPhone 7 και 7 Plus, διαθέτει δυο high-powered Hurricane πυρήνες και δυο low-power Zephyr πυρήνες, αλλά μπορεί να τρέξει μόνο ένα σύμπλεγμα τη φορά, είτε οι ισχυροί πυρήνες είτε οι άλλοι δυο που είναι πιο φιλικοί προς τη μπαταρία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
georgerapp

τι εσωτερικη μνημη χρησιμοποιουν τα iphone και ειναι πιο γρηγορα σε σχεση με τις android ναυαρχιδες;
σε μερικα speed test τα iphone κρατανε τα παντα στην μνημη σε απολυτο multitasking την ωρα που τα android ολο και κατι εχουν killaρει.ισχυει;η ειναι η τελευταια εικονα κ μολις δουλεψεις το app θα κανει refresh;

Dread

@georgerapp
Στο δικό μου android δεν ισχύουν αυτά που αναφέρεις. Μπορώ να ελέγξω με λεπτομέρεια πώς θα διανέμονται τα 4GB ram, παράδειγμα να επιτρέπονται έως 4 διεργασίες στο παρασκήνιο, καμία κλπ. απλώς αλλάζοντας τα settings (μαμησια rom)

Georgerapp

Dread δε κατάλαβες τις ερωτήσεις μου.
Όταν ερωτώ μνήμη εσωτερική εννοώ emcc ufs2 ufs2.1 είδη δηλαδή της εσωτερικής μνήμης.
Όσο για την ram δε νομίζω αδελφέ ότι μπορείς να ρυθμίσεις εσύ που θα την κατανέμει το σύστημα.μπορεις να αφαιρέσεις apps από την βελτιστοποίηση και το doze για να μη στις κλείσει ο lmk εύκολα αλλά μέχρι εκεί.
Αυτό με τις διεργασίες από το μενού των προγραμματιστών δε νομίζω ότι σε βοηθά σε κάτι.

Vendetta

Κατι μου λεει οτι το νεο iphone θα κανει νεο ρεκορ πωλησεων. Μπραβο στην apple για τη σημαντικη αναβαθμιση του hardware!!!

NtinosMD

Επισης με το AR στο ios11 θα δουμε κ σιγουρα 4gb ram… κανανε βημα στα specs …. καιρος ητανε….

ilias

” όλοι τους θα είναι ανεξάρτητα ελεγχόμενοι και θα μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα. ”

Αρα DynamIQ τεχνολογία. Και μπορεί οι Monsoon και Mistral πυρήνες να είναι Semi Custom εκδώσεις των Cortex A75 – A55 αντίστοιχα. Αυτοί ειναι οι μόνοι πυρήνες (μέχρι τώρα) που υποστηρίζουν την DynamIQ τεχνολογία.

Dread

@georgerapp
Και γω σου λέω και πάλι ότι είναι λάθος η ερώτησή σου και στα 2 σκέλη. Ούτε πιο γρήγορα είναι από τις ναυαρχίδες αφού όλα γίνονται στιγμιαία (αυτό τουλάχιστον προκύπτει από προσωπική εμπειρία) και ούτε killaρει κάτι το δικό μου Android όπως αναφέρεις. Ίσως να έχεις εμπειρία από παλιότερα Android γιαυτό και σου ανέφερα τις ρυθμίσεις.
Τώρα αν καίγεσαι να μάθεις τύπο εσωτερική μνήμης το Google θα στο πει αμέσως.

ΝΙΚΟΣ

Έχει φτιάξει τέρατα cpu’s η Apple ,μιας και το λειτουργικό βαραίνει χρόνο με τον χρόνο , σε αντίθεση με το android που πάει μπάλα πλέον σε συσκευές με low specs όπως το Nokia 6 ή τα P Lite.

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Εχει τερατα cpu για να παταει τον ανταγωνισμο στο λαιμο…
Κατα τα αλλα το iOS τρεχει και σε συσκευες 5 χρονων πισω

James

@Agnostos13 χαχαχαχα καλό! Άντε, τώρα με τον εξαπυρηνο ίσως έχει και multitasking

Chris_BMW

Το διαβάσαμε κ αυτό σε τεχνολογικό σάιτ εν έτη 2017 .. Για να έχουμε multitasking σωστό χρειαζόμαστε πολλούς πύρινες

Σε αντίθεση με χαρακτηρισμούς περί ασχετοσύνης που έχω δεχτεί απο πολλούς hacker-android users εδω μέσα εγώ το παραπάνω σχόλιο θα το εκλάβω απλα σαν πλακίτσα … Ουτος ή άλλως αυτήν την απάντηση θα πάρω ..

James

@Chris_BMW όταν μιλάμε για πραγματικό multitasking, παίζουν ρόλο οι πυρήνες. Όταν μιλάμε για παγωμένες εφαρμογές στη μνήμη που δεν κάνουν τίποτα, δεν παίζουν ρόλο. Ελπίζω να σε κάλυψα

Chris_BMW

Όχι φίλε δεν με κάλυψες .. Για το multitasking υπεύθυνο ειναι κατα κύριο λόγο το λειτουργικό ,σε σχέση πάντα νε τον πρώτο λόγο ειναι στο πως ειναι γραμμένες οι εφαρμογές κ 3 ον κ τελευταίο το μέγεθος της ram .
Όσο πιο απλα γίνεται το εξηγώ
Ακόμα κ παραδοσιακά πολλοί πύρινες εφαρμογές οπως αυτές της επεξεργασίας εικόνας κ βίντεο(στο παρασκήνιο)Παρασκήνιο στα MacBook κ στα I phone εκτελούνται ταχύτατα .. Μάντεψε γιατι ..

James

@Chris_BMW είναι διαφορετικά το λειτουργικό να έχει να μοιράσει το φόρτο σε δύο πυρήνες και διαφορετικά σε τέσσερις. Συν όλα τα άλλα που είπες.

Είναι σα να μου λες ότι η Apple θα βάλει 4+2 πυρήνες με δυνατότητα να δουλέψουν ταυτόχρονα, απλά για να καίει μπαταρία

Chris_BMW

@James

Θα τους βάλει γιατι σκοπεύει να προχωρήσει στην επαυξημένη πραγματικότητα,το λεγόμενο AR .Κατι νέο που ίσως να χρειάζεται περισσότερους πύρινες .. Η για κάποιο άλλο λόγο που οι engineers της ξέρουν σίγουρα καλύτερα απο εμάς .. όχι όμως για να έχει πραγματικό οπως λες multitasking…

Σε παρακαλώ μην το ξαναπείς αυτό !!το MacBook Pro που έχω σπίτι διπύρηνο ειναι .. Και στο multitasking απλα πετάει …
Παγωμένες εφαρμογές στο παρασκήνιο είχαν τα I phone 4 & 4s με 512 MB RAM . Η ram έφταιγε κ όχι οι πύρινες .
Το 4s που έχω σπίτι τρέχει iOS 9.3.3 κ ειναι διπύρηνο .Διπυρινο ειναι κ το 6s που επίσης έχω αλλα έχει 2 GB ram.
Στο δεύτερο κ δέκα εφαρμογές ανοιχτές να έχω δεν κάνει καμία refresh .. Το ταπεινό το 4s ουτε 3 δεν μπορει να κρατήσει χωρίς να ανανεώσει .. Και τα δυο διπυρινα ειναι ..
Αυτό.Και το τελειώνω εδω ..

James

@Chris_BMW αυτό που περιγράφεις με το refresh δεν είναι multitasking. Είναι εφαρμογές αποθηκευμένες που δεν κάνουν τίποτα στο παρασκήνιο. Εκεί παίζει ρόλο μόνο η ραμ. Multitasking είναι οι εφαρμογές του παρασκηνίου να εκτελούνται κανονικά. Δηλαδή να κατεβάζεις αρχεία , ενώ ταυτόχρονα εκτελούνται συγχρονισμοί, παίζει μουσική και εσύ στην οθόνη έχεις browser και ένα έγγραφο ταυτόχρονα ανοιχτά και κάνεις πχ copy paste από το ένα στο άλλο.

Chris_BMW

Ρε James multitasking ειναι και το ένα κ το άλλο . Είτε βλέπεις ένα video στο YouTube ταυτόχρονα είτε ειναι παγωμένο(οταν όμως το θες να παίζει απο εκει που το άφησες) ειναι το ίδιο πράγμα .Αν μπορει να στο κρατάει φορτωμένο απο εκει που το άφησες μπορει κ να το παίξει κ ειναι θέμα λειτουργικού αν σου παρέχεται αυτή η δυνατότητα .Στο διπύρηνο I pad pro με τον a9x αυτό γίνεται (το να παίζει δηλ. παράλληλα. Στο I phone 6s με τον ίδιο διπυρινο επεξεργαστή υπό χρονισμένο αυτό δεν γίνεται γιατι δεν το αφήνει το λειτουργικό .Και όχι γιατι δεν μπορει λόγο πύρινων . Αν όμως κάνει ανανέωση την εφαρμογή ,ειναι λογικό οτι κ να ήθελε το λειτουργικό αυτή η εφαρμογή να παίζει στο παρασκήνιο δεν θα ήταν δυνατό αυτό.

Nick_GR

@Georgerapp με root όλα γίνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.