Apple: Κατηγορείται ότι έκλεψε την τεχνολογία καρδιακών παλμών του Apple Watch

Με τα wearables πλέον να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, όλες οι εταιρείες προσπαθούν να πακετάρουν σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότερη τεχνολογία και δυνατότητες για να πείσουν τον καταναλωτή. Μια τέτοια τεχνολογία είναι ο αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών, ο οποίος τον περασμένο χρόνο έγινε mainstream στα wearables.

Σύμφωνα όμως με την εταιρεία Valencell, η Apple και η Fitbit έχουν κλέψει από την ίδια την συγκεκριμένη τεχνολογία. Οι αναφορές τη θέλουν να έχει υποβάλει μήνυση κατά των Apple και Fitbit.

Ο λόγος είναι, ότι και οι δύο χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Valencell, χωρίς την έγκρισή της. Η Apple την έχει χρησιμοποιήσει στα Apple Watch και η Fitbit στα Fitbit Charge HR και Fitbit Surge.

Ωστόσο, η Valencell το πάει ένα βήμα παραπέρα, θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι απλά 2 εταιρείες που κατά λάθος αντέγραψαν την τεχνολογία της. Ισχυρίζεται ότι η Apple προσπάθησε ανεπιτυχώς να έρθει σε συμφωνία για την χρήση της τεχνολογίας αυτής, την ώρα που άλλες εταιρείες όπως η LG και Intel το έχουν κάνει. Επίσης IP διευθύνσεις που ανήκαν στην Apple κατέβασαν έγγραφα, από το site της Valencell, τα οποία αναφέρονταν στην τεχνολογία αυτή.

Τέλος, η Valencell ισχυρίζεται ότι έστειλε μέχρι και τεχνικά δείγματα στην Apple, τα οποία χρησιμοποίησαν για tests και ανάλυση, αλλά τελικά εκείνη αποφάσισε πως είναι καλύτερο να παραβιάσει της πατέντες και να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία χωρίς την άδεια της Valencell.

Από την πλευρά της η Apple δεν έχει κάνει ακόμη καμία δήλωση επί του θέματος.

Πηγή: 1,2

Σχόλια

  • έχω πέσει απο τα σύννεφα...να κατηγορούνε την apple,μία εταιρεία που δεν έχει κλέψει ποτέ τίποτε και διαρκώς καινοτομεί αυτό είναι απαράδεκτο.η υπόθεση σηκώνει μήνυση και σύντομα μάλιστα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.