Apple: Αποσύρει τροφοδοτικά από το 2003 έως το 2015

Η Apple ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ανάκληση προσαρμογέων βυσμάτων AC, δηλαδή του αποσπώμενου τμήματος ενός φορτιστή που μπαίνει στην πρίζα και το οποίο ερχόταν με iPhones, iPads, Macs τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2003 έως το 2015.

Ο λόγος είναι ότι μπορεί να προκληθεί κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Στην ανακοίνωσή της η Apple αναφέρει ότι ο προσαρμογέας βυσμάτων AC, μπορεί να σπάσει και να προκληθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, αν και οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες.

Η ανάκληση αφορά σε κομμάτια που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε Ευρώπη, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Κορέα, Αργεντινή και Βραζιλία. Κομμάτια που απευθύνονται σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Κίνα και Ιαπωνία, δεν έχουν πρόβλημα. Επίσης επηρεάζεται και το World Travel Adapter Kit της Apple.

Για να ελέγξετε την συσκευή σας, συγκρίνετε το τροφοδοτικό με τις παρακάτω εικόνες. Εάν χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση, τότε θα απευθυνθείτε σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα της Apple. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στην σελίδα της.

apple chargers recall, Apple: Αποσύρει τροφοδοτικά από το 2003 έως το 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Topdim

Πάλι νωρίς το θυμήθηκε η σούπερ αυτή εταιρία!!!

viel

εισαι κουτος? η apple τα φτιαχνει? η εταιρια που τα κανει τωρα ειδε οτι εχει ελατοματικη παρτιδα και το ανακοινωσε στην apple! μερικοι μπαινετε μονο για να κραξετε

dialteo

Λάθος τίτλος. Άλλο το τροφοδοτικό και άλλο ο αντάπτορας

Topdim

Viel θα σου έλεγα κάτι τώρα, αλλά μάλλον τζάμπα θα πάει!!!

apostolidis

@Viel ελαττωματικη παρτίδα 12 χρόνων αχαχαχαχαχαχαχα

Λευτέρης

Άξιοι, η μόνη εταιρία που θα έκανε κάτι τέτοιο. Άλλες εταιρίες στην θέση της θα έλεγαν κόψτε τον λαιμό σας να μην το αγοράζατε σιγά μην σας το αλλάξουμε κιόλας.

Agnostos13

Αλλοι σε 2 χρονια δεν θυμουνται οτι εχουν βγαλει τη συσκευη για να της δωσουν update, οχι να αντικαταστησουν και κατι ελατωματικο δωρεαν (και μαλιστα σε συσκευη εκτος εγγυησης)!
Μονο αρνητικο δεν ειναι το γεγονος οτι ενδιαφερεται και δεν λεει απλα “πηγαιντε αγοραστε καινουριο” ή “αντικατασταση εντος εγγυησης”…
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Καλο το hating γι το τζερτζελο αλλα να ειμαστε και λιγο σοβαροι!

giannis

εδω υποκλινομαι. αν και αυτό δεν με κανει να αναθεωρω την αποψη μου για το πόσο υπερτιμημένο ειναι ενα iphone.
Απλα η apple κανει (και μαγκια της) αυτο που δεν κάνουν οι αλλες και το εισπραττει και σε πωλησεις και σε φουσκωμενες τιμες.
Μπραβο τους

ChrisG

εντάξει…σε όλους συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί αυτο.αλλα…με 12 χρόνια διαφορά;(και δεν είναι θέμα hating ξεκολλήστε επιτέλους απο την καραμέλλα).δεν υποτίθεται ότι όλα αυτά περνάνε απο ελέγχους;τι άλλαξε;αυξήσανε τα standard των tests ή παραέγινε πουθενά το κακό;

geo123

Τι διαβάζω πάλι θεε μου…άτομα να συνχαιρουν την apple που αντικαθιστά τους φορτιστές 12 χρόνια μετά. Δηλαδή αν κάποιος πάθει ηλεκτροπληξία τι θα του έλεγαν. (στους συγγενείς του γιατί αυτός θα ήταν αλλού) συγνώμη αλλά ο μακαρίτης είχε το iphone του μια τριετία οπότε δεν είναι δική μας ευθύνη η ηλεκτροπληξία. Επίσης όταν δίνω 1000 ευρώ για ένα κινητό το οποίο κοστίζει στην εταιρία 250 θέλω να είναι προσεγμένα τα ΠΑΝΤΑ.

Agnostos13

Προφανως και υπηρξαν παραπονα για τον συγκρεκριμενο τυπο φορτιστη ή εγιναν πιο εξελιγμενα τεστς (η τεχνολογια προχωρησε σε 12 χρονια) και αποφασισαν να κανουν αντικατασταση σε ενα τεραστιο αριθμο βυσματων. Οσο και να κατακρινετε οποιοσδηποτε αλλος σε περιπτωση προβληματος θα σου ελεγε ή να στο αλλαξει με την εγγυηση (που στα ανταλλακτικα συνηθως ειναι 6-12 μηνες) ή κακη χρηση…

dim

Respect apple!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσκυνω apple!!!!!!!!!!!
O Θεος να σε ευλογει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.