Apple Watch: Το 69% των Αμερικανών λέει όχι σε αγορά του [δημοσκόπηση]

Το Apple Watch ανακοινώθηκε και επίσημα την Δευτέρα με όλα τα χαρακτηριστικά και τις τιμές, θα κυκλοφορήσει επίσημα 24 Απριλίου και λανσάρεται ως το “next big thing” το οποίο θα εδραιώσει την Apple σε μια νέα αγορά αλλά και θα δώσει σημαντική ώθηση στα wearables γενικότερα.

Όμως η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters δείχνει ότι το 69% των Αμερικανών δεν είναι πρόθυμοι να αγοράσουν το Apple Watch.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 9 έως 13 Μαρτίου και το 47.5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον να αγοράσει το έξυπνο ρολόι της Apple, το 22.1% απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Στα ίδια αποτελέσματα βλέπουμε ότι μόλις το 9.4% έδειξε ενδιαφέρον για το Apple Watch, το 15.2% έδειξε σχετικό ενδιαφέρον, ενώ το 5.8% είναι ακόμη αναποφάσιστο.

Αν και η δημοσκόπηση μας δίνει μια πρώτη εικόνα για την αποδοχή του Apple Watch, δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτά τα αποτελέσματα. Άλλωστε να θυμηθούμε ότι όταν η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iPad, δεν είχε καθόλου θετική αποδοχή και πολλοί θεωρούσαν ότι δεν είχε χρησιμότητα.

Οι ίδιες κριτικές υπάρχουν για το Apple Watch το οποίο θεωρείται ότι δεν έχει ενδιαφέρον και ούτε προσφέρει κάτι ξεχωριστό από αυτό που έχουν οι ανταγωνιστές μέχρι στιγμής. Οπότε θα περιμένουμε να δούμε πως θα επιχειρήσει να το προωθήσει η Apple και αν τελικά θα τα καταφέρει όπως έκανε με το iPhone και το iPad.

Πείτε μας αν θα σας ενδιέφερε να αγοράσετε το Apple Watch.

apple watch έρευνα, Apple Watch: Το 69% των Αμερικανών λέει όχι σε αγορά του [δημοσκόπηση]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τασος

Εγω οχι γιατι δεν εχει νοημα να ξοδεψω 10.000 η καπου εκει νομιζω ενω με αυτα περνω 10 galaxy s5 ισως και s6?>???αν κανω λαθος σορρυ αλλα νομιζω κατι τετιο ειχα δει..

theo

βεβαίως και κάνεις λάθος. παίρνεις σίγουρα περισσότερα s5 όσο για τα 10 σ6 θα σου περισσέψουν και για κανένα ρολόι έξυπνο μπορεί και δεύτερο …

dimitris

Όχι διότι το Samsung gear neo 2 είναι καλύτερο και φθηνότερο .

xal

Δηλ εσύ ή το  apple watch edition θα πάρεις ή τίποτα?

Makis

Ούτε το Apple watch ούτε κανένα, σαχλαμάρες να κουβαλάμε ένα σωρό πράγματα.

Θανάσης

Ναι με ενδιαφέρει πολυ η αγορά του αλλά με αυτές τις τιμές μάλλον όχι ειμαι χρήστης σχεδόν όλων τον προϊοντων Apple ( εκτός ipod) αλλά αυτές οι τιμές ξεπερνάνε το όριο

Billys

Το ρολοι που ξεκινα απο τα 8 χιλιαρικα αποτελει ειδικη εκδοση . Οι βασικες εκδοσεις θα κυκλοφορισουν κοντα στα 3-4 κατοσταρικα , οσο δηλαδη ενα κανονικο επωνυμο ρολοι σαν ολα τα υπολοιπα .
Και μην κολλατε στην ειδικη εκδοση . Υπαρχουν Mercedes με 15-20 χιλιαδες και υπαρχει και η AMG GT των 180 χιλιαδων . Διαφορετικα target groups ανα προιον .

apostolos

Και τζάμπα να μου το έδιναν αυτό δεν το φοραγα. (βέβαια δεν θα φοραγα κανένα άλλο smartwatch αλλά πολύ περισσότερο το Apple)

Sot11

Όχι λένε; Πως το πάθανε;

nikmour

Και μόνο το 31% να το πάρει φτάνει για αύξηση κερδών.

cghera

Γιατί, το 31% το Αμερικανών είναι λίγο;

Γιώργος

@nikmour
Μέτοχος της Apple να υποθέσω και ανησυχείς μήπως πέσουν τα κέρδη.

Σωτήρης

Το Apple Watch μας δείχνει όμορφα και χαρούμενα πράγματα. Είναι το πιο δυνατό από όλες τις απόψεις. Είναι η μοναδική εταιρεία που δημιουργεί πανέμορφες λεπτομέρειες σε όλα τα πλαίσια.
Εγώ θα το αγόραζα από την πρώτη στιγμή που θα το έβλεπα.

nio

Όχι απο εμένα όχι για το συγκεκριμένο, αλλά γενικά σε αυτή την άχρηστη και αχρείαστη καταναλωτική βλακεία που δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στον κάτοχο.

Theo

Λανσάρεται ως το ” next big thing”. Ως τί ακριβώς λανσάρεται; Αν δεν κάνω λάθος, το “the next big thing ” δεν χρησιμοποιείται από το μάτκετινγκ της σάμσουνγκ ; Αν πάλι κάνω λάθος,ζητώ συγγνώμη. Όσο για το θέμα συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο. Τίποτα απολύτως δεν προσφέρει κι όσο για την τιμή επιεικώς απαράδεκτο και απλησίαστο.

VasilisA3

Και το 10% από το υπόλοιπο 31% να το αγοράσει είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό. Ειναι 953 εκατομμύρια το 30% να έχει iPhone είναι 286 εκατομμύρια εκ των οποίων το 31% 78 εκατομμύρια και το 10% αυτων είναι 7.800.000. !! Μεγάλο ποσοστό.

Γιώργος

Για γυναίκες και μόνο έτσι όπως το βλέπω , εγώ πάντως δεν θα το φορούσα.

Σπύρος

@VasilisA3
Το άρθρο, όταν αναφέρεται στους Αμερικανούς, εννοεί μόνο τους πολίτες των Η.Π.Α. και όχι ολόκληρης της Αμερικής (Ήπειρος). Οι Η.Π.Α. έχουν πληθυσμό γύρω στα 310 εκατομμύρια. Οπότε, τα νούμερα που αναφέρεις γίνονται σαφώς μικρότερα.

VasilisA3

@Σπύρος ναι έχεις δίκιο επρεπε να το σκεφτώ. Άρα 7800/3 = 2600000 τα διπλάσια από την Samsung. Πάλι καλά είναι για ένα ρολόι υποδεεστερο από αλλά της αγοράς.

akis

εγώ προσωπικά θα αγοράσω το sport edition σε λαχανί…! μου αρέσει αρκετά θα έλεγα…!! η τιμή του για τα 399$ είναι απόλυτα φυσιολογική…! ρολοι αγοράζεις…! και φυσικά έχει αρκετές χρησιμότητες..!! είναι ένα gadget που θα έχει κέρδη η apple σαν εταιρία…! βεβαια όπως βλέπω πολλοί λένε δεν θα φοράγανε κάτι τέτοιο…! είναι καθαρά θέμα γούστου πιστεύω… αλλα άσχημο ρε παιδιά δεν το λέτε…

Ανέστης
Γιάννης

Αντιγραφή του Galaxy Gear της Samsung.

Thodoris

Νομίζω τη διαβάζουμε λάθος τη μελέτη. Το ότι 20% του πληθυσμού σκέφτεται να αγοράσει ενα συγκεκριμένο προϊόν είναι τεράστιο. Ποιο άλλο προϊόν με τέτοια τιμή χαίρει όμοιας αποδοχής; 20% των αμερικανών είναι σχεδόν 6,5 εκατομμύρια. Και όσο πιο πολλοί το έχουν, τόσο πιο πολλοί θα το θέλουν. Άρα μάλλον θετικά τα πράματα για την εταιρία αυτή.

Pavlos

Ας μη λέμε πολλά….οταν πρωτοβγήκε το IPAD λέγαμε ολοι σε τι χρειάζεται και πως θα το κουβαλάμε και ποιος ο σκοπός του κλπ κλπ…….αλλά μετα εσπασε τα ταμεία….ας κυκλοφορήσει πρώτα το ρολόγιο και βλέπουμε.

Agnostos13

Στην παρουσα φαση ΚΑΝΕΝΑ Smartwatch δεν προσφερει κατι το ιδιαιτερο… Στο μελλον βλεπουμε!

X

Εκεί στην apple δεν είναι βλάκες σε δεύτερη φάση θα το συνδυάσουν με ιατρικές εφαρμογές (μέτρηση πίεσης σακχάρου κτλ) και θα κάνει πάταγο στις μεγαλύτερες ηλικίες προς το παρόν μακριά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.