Apple Watch: Apple fan έκανε μήνυση για σπασμένη οθόνη και κέρδισε

Το να αποφασίσεις να κάνεις μήνυση σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση, όμως το να καταφέρεις να κερδίσεις τη δίκη απέναντι στον τεχνολογικό γίγαντα που λέγεται Apple, είναι σίγουρα κατόρθωμα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ένας Βρετανός, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του “Mac fanatic”, αποφάσισε να αγοράσει το Apple Watch sport και μετά από 10 μέρες ανακάλυψε μια ρωγμή στην οθόνη του. Πήγε στο Apple Store να το επιδιορθώσουν, θεωρώντας ότι η ζημιά είναι μέσα στην εγγύηση. Η απάντηση ήταν ότι η Apple δεν καλύπτει την εγγύηση και προφανώς θα έπρεπε να πληρώσει.

Ο Gareth Cross αποφάσισε τελικά να μηνύσει την Apple για παραβίαση της βρετανικής νομοθεσίας περί Πώλησης Αγαθών και κατάφερε να δικαιωθεί. Μετά από ταλαιπωρία 6 μηνών κατάφερε να κερδίσει τους δικηγόρους της Apple. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Apple είχε πράγματι παραβιάσει τη σύμβαση της πώλησης όταν αρνήθηκε να φτιάξει την ραγισμένη οθόνη την οποία όμως διαφήμιζε ως “scratch-resistant”.

Η Apple καλείται να πληρώσει 565 ευρώ (£429) για να καλύψει το κόστος του ρολογιού και τα έξοδα του δικαστηρίου. Φυσικά το ποσό είναι αμελητέο για την Apple, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη υπόθεση δεν λειτουργεί καθόλου θετικά για την ίδια.

Από την στιγμή που έχασε την δίκη, η Apple άλλαξε την περιγραφή στο Apple Watch και αφαίρεσε το κομμάτι που ανέφερε ότι είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Όσο για τον Cross, θα πάρει τα χρήματά του μέχρι 22 Φεβρουαρίου και δηλώνει στο BBC ότι θα αγόραζε ξανά το Apple Watch, αλλά μάλλον θα περιμένει να βγει το νέο μοντέλο.

Να πούμε ότι στη χώρα μας το Apple Watch έρχεται επίσημα στις 12 Φεβρουαρίου, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή.

apple watch lawsuit, Apple Watch: Apple fan έκανε μήνυση για σπασμένη οθόνη και κέρδισε

apple watch lawsuit, Apple Watch: Apple fan έκανε μήνυση για σπασμένη οθόνη και κέρδισε

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

μπραβο του. η apple εχει αλαξει, παλια φιλος μου του ειχε πεσει κατω το iphone και γρατζουνιστηκε και πηγε σε apple store και κλεγοταν οτι δεν του αρεσει ετσι και για το prestige μονο του εδωσαν νεο στο κουτι και πηραν το γρατζουνισμενο πισω… καποτε αυτα τωρα που εχει ακομα πιο πολλα λεφτα δεν κανει τιποτα.. ο cook μαλλον του αρεσει να βλεπει μηδενικα …

dami

@Viel δεν νομιζω οτι καμια εταιρια θα επρεπε να απολογηθει αν ο χρηστης κανει κακη χρηση.Στην συγκεκριμενη περιπτωση ΝΑΙ,ειχε δικιο ο χρηστης γιατι η Ευρωπαικη νομοθεσια την τελευταια φορα που ειχα ρωτησει…επιτρεπει να επιστραφει ενα αντικειμενο εντος 10 ημερων (τοσο ηταν τουλαχιστον) και να παρει τα λεφτα του πισω.Το ιδιο ισχυει φυσικα και στην Ελλαδα (τουλαχιστον ετσι μου ειχαν πει απο το ΙΝΚΑ οταν ειχα ρωτησει για μια δικη μου υποθεση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.