Apple Watch: Φήμες ότι η παραγωγή του θα μειωθεί στο μισό

Αν και το Apple Watch είναι από πολλούς από τα πιο αναμενόμενα gadgets του 2015, μια αναφορά από την Κίνα κάνει λόγο ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και ότι η παραγωγή του θα περιοριστεί στην μισή από την αναμενόμενη ποσότητα.

Τα προβλήματα της παραγωγής του Apple Watch εντοπίστηκαν πολύ νωρίς, καθώς τα πρώτα μοντέλα αντιμετώπισαν δυσκολίες με την προμήθεια του ζαφειρίου όπου θα προστατεύει την οθόνη του επερχόμενου smartwatch, και τώρα υπάρχουν και προβλήματα με την ίδια την οθόνη του Apple Watch.

Η οθόνη είναι κατασκευασμένη από την LG, τύπου P-OLED, την οποία συναντήσαμε και στο LG G Flex. Αυτή η οθόνη είναι κατασκευασμένη πάνω σε υπόστρωμα πολυεστέρα και όχι σε παραδοσιακό γυαλί, το οποίο δημιούργησε χαμηλότερη απόδοση παραγωγής της τάξεως του 30% με 40%. Άλλο ένα πρόβλημα που επιβραδύνει την κατασκευή του ρολογιού βρίσκεται στην συναρμολόγηση. Το Apple Watch είναι κατασκευασμένο από την Quanta, και υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σε κατασκευή φορητών υπολογιστών, και η χρήση του σε μικρότερη συσκευή αποδεικνύεται πιο δύσκολη από αυτήν που αναμενόταν.

Η αναφορά αυτή αναλύει ότι μόνο 1.25 – 1 εκατομμύρια τεμάχια από το Apple Watch θα μπουν στην παραγωγή τον επόμενο μήνα, ενώ αναμενόντουσαν 2.5 με 3 εκατομμύρια.

Η Japan Display Corporation και η Samsung Display ίσως συμβάλουν στην δημιουργία επιπρόσθετων οθονών, ενώ η Foxconn μπορεί να βοηθήσει κι αυτή με την συναρμολόγηση.

Apple Watch, Apple Watch: Φήμες ότι η παραγωγή του θα μειωθεί στο μισό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιουστινιάνης

Δε ξέρω αν αληθεύει η φήμη, απλά μου ήρθε στο μυαλό οτι σχεδόν πρίν απο κάθε μεγάλη ανακοίνωση ή διάθεση νέου προϊόντος ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τέτοιες φήμες με αποτέλεσμα στο μέλλον να “πέφτει” το site της Apple απο τις προ-παραγγελείες…

Makis

Δεν έχεις κι άδικο, το σκεφτόμουν και ‘γω. Επίσης προσπαθώ να δω την χρησιμότητα αυτού του πράγματος γενικά, εντάξει δεν είμαι και πολύ έξυπνος…Να μου πεις ότι το φοράς στην προπόνηση το καταλαβαίνω, αλλά να το έχω μαζί να με ενημερώνει και μετά να κοιτάζω το κινητό;;!!

A

” Το Apple Watch είναι κατασκευασμένο από Quanta, υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σε κατασκευή φορητών υπολογιστών, και η χρήση του σε μικρότερη συσκευή αποδεικνύεται πιο δύσκολη από αυτήν που αναμενόταν.”

Quanta δεν είναι υλικό αλλά Ταϊβανέζική εταιρεία με εργοστάσια στη Κίνα που κατασκευάζουν ηλεκτρονικά για διάφορες μάρκες.
Μάλλον εννοείτε αλουμίνιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.