Gear

Η Apple υπερασπίζεται την απόφασή της να βάλει notch στο MacBook Pro

Για το notch στο MacBook Pro έχει γίνει μεγάλος σχολιασμός και αρκετή κριτική, αλλά η Apple υπερασπίζεται τη σχεδιαστική της επιλογή. Σύμφωνα με την Apple, αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να έχουν περισσότερο χώρο οι χρήστες για το περιεχόμενο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της Apple να βάλει notch στην οθόνη του MacBook Pro, αλλά η εταιρεία έσπευσε να υπερασπιστεί την απόφασή της αυτή, μέσα από τις δηλώσεις της Shruti Haldea, επικεφαλής της οικογένειας Mac και βασικής παρουσιάστριας του Apple Unleashed Event σε ένα podcast με το όνομα Same Brain.

Η άποψη της Apple είναι ότι η χρήση του notch επιτρέπει στα bezels της οθόνης του MacBook Pro να μικρύνουν πολύ, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη. Αυτή η δυνατότητα προκύπτει με την αφαίρεση της κεντρικής μπάρας του μενού του MacOS, στοιχείο που επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευση της διαγωνίου της οθόνης για την προβολή περιεχομένου.

Η Apple τονίζει ότι στα μοντέλα των 14 και 16 ιντσών του MacBook Pro, τα bezels δεξιά και αριστερά είναι μικρότερα κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ στην κορυφή της οθόνης, λόγω του notch, τα bezels είναι μικρότερα σε ποσοστό 60% σε σχέση με τον προηγούμενο MacBook Pro.

Σχόλια

  • Λογικη η απαντηση της...Σας μικρυνα οσο μπορουσα τα bezels πειτε και ευχαριστω...Ποιος να το περιμενε οτι το notch του Ive θα γινοταν σημα κατατεθεν σε ολο το οικοσυστημα της apple οταν αυτος θα ηταν παρελθον απο την εταιρεια...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.