Asus Eee Keyboard, Η αναβίωση του Commodore 64(;)

Αστειεύομαι! Δεν πρόκειται για κάποια συνεργασία της θρυλικής Commodore με την ASUS, απλά αυτό σκέφτηκα όταν είδα το Eee Keyboard. Το πληκτρολόγιο της ASUS με τον ενσωματωμένο υπολογιστή και την οθόνη 5 ιντσών. Ο επεξεργαστής είναι ένας Atom 1Ghz, η μνήμη 1GB DDR2 και θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με 16GB και 32GB αποθηκευτικό χώρο SSD, αντίστοιχα. Το λειτουργικό σύστημα είναι Windows XP και έρχεται με Wi-Fi και έξοδο HDMI!

, Asus Eee Keyboard, Η αναβίωση του Commodore 64(;)

, Asus Eee Keyboard, Η αναβίωση του Commodore 64(;)

Asus Eee Keyboard
Windows XP Home Edition
1.6GHz Intel Atom
1GB DDR2 DRAM
16GB ή 32GB SSD
Wi-Fi 802.11b/g/n
Bluetooth 2.0
Ultra Wideband HDMI
USB 2.0 x2, VGA, HDMI, ακουστικά και μικρόφωνο

Ο θρυλικός Commode 64 παρουσιάστηκε το 1982 στην έκθεση CES του Λας Βέγκας και το ASUS Eee Keyboard στην ίδια έκθεση… 27 χρόνια μετά!
, Asus Eee Keyboard, Η αναβίωση του Commodore 64(;)

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηλίας

Μάλλον σαν macbook pro πληκτρολόγιο μοιάζει…

Odisseas

Polu kalo! kseroume timh?

foxiadis

OK, οι συνειρμοί που κάνουμε είναι πολύ προσωπικές υποθέσεις αλλά αν κινηθώ στο ίδιο μήκος κύματος θα έλεγα μοιάζει περισσότερο με τους Amstrad εκείνης της εποχής. Είναι πολύ ενδιαφέρον γενικά το ότι οι κατασκευαστές παρουσιάζουν λύσεις ντιζαϊνατες, και εργονομικές (πόσο άσχημα είναι σε ένα γραφείο όλα εκείνα τα καλώδια που έχουν οι κλασσικοί Η/Υ).

Το μηχάνημα είναι πανέμορφο. Γενικά πιστεύω ότι αν και οι ολοκληρωμένες λύσεις που παρουσίαζαν παλαιότερα κατασκευαστές είχαν αποτύχει (π.χ. Apple), λόγω αδυναμίας αναβαθμίσεων, έτσι κι αλλιώς για συγκεκριμένες εφαρμογές δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από τiς σύγχρονες σημερινές δυνατότητες του hardware. Οπότε ένα τέτοιο μηχανάκι μπορεί να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο εύρος εφαρμογών για πολλά χρόνια. Στο τέλος απλά το πετάς και παίρνεις καινούριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.