ASUS VivoWatch BP: Πιεσόμετρο καρπού και fitness tracker watch μαζί

VivoWatch BP, ASUS VivoWatch BP: Πιεσόμετρο καρπού και fitness tracker watch μαζί

H ASUS στην Computex 2018 που διοργανώνεται στην Taiwan ανακοίνωσε το VivoWatch BP (HC-A04), το τελευταίο wearable της εταιρείας με ενσωματωμένους αισθητήρες που μετρούν την πίεση του αίματος και τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη.

Για να επιτύχει ακριβή αποτελέσματα και μετρήσεις η εταιρεία επέλεξε συνδυασμό αισθητήρων ηλεκτροκαρδιογραφήματος (EKG – electrocardiogram) και φωτοπληθυσμογραφίας (PPG – photoplethysmography).

Το VivoWatch BP υπολογίζει την αρτηριακή πίεση μέσα σε 15 δευτερόλεπτα πιέζοντας το ειδικό πλήκτρο επάνω στην όψη του «έξυπνου» ρολογιού. Επίσης, καταγράφει επιμέρους δεδομένα που αφορούν την κατάσταση της υγείας του χρήστη, όπως οι παλμοί της καρδιάς, η ποιότητα του ύπνου, ο δείκτης στρες και οι αθλητικές δραστηριότητες.

VivoWatch BP, ASUS VivoWatch BP: Πιεσόμετρο καρπού και fitness tracker watch μαζί

Το νέο μοντέλο ενσωματώνει LCD οθόνη αφής και συνδέεται μέσω smartphone με Bluetooth. Ο χρήστης μπορεί να προβάλει όλα τα δεδομένα του στη συνοδευτική εφαρμογή που θα κατεβάσει στο κινητό του.

Σύμφωνα με την εταιρεία το ASUS VivoWatch BP αποτελεί ένα μετρητή πίεσης 70% μικρότερο σε μέγεθος και 50% ελαφρύτερο από τα κοινά πιεσόμετρα καρπού της αγοράς, που συνδυάζει ταυτόχρονα και fitness tracker, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τις 28 ημέρες με «κανονική» χρήση.

Επιπρόσθετα, η νέα συσκευή φέρει IP67 πιστοποίηση για αντοχή στην υγρασία και στη σκόνη, και προσφέρει GPS tracking που επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται την τοποθεσία του με τους συγγενείς του.

Το VivoWatch BP θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα (Black, Gray, Green, Blue, Maroon) σε τιμή $169. Αρχικά, θα διατεθεί στις αγορές της Ασίας τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη.

VivoWatch BP, ASUS VivoWatch BP: Πιεσόμετρο καρπού και fitness tracker watch μαζί
VivoWatch BP, ASUS VivoWatch BP: Πιεσόμετρο καρπού και fitness tracker watch μαζί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tsiman

Για εμάς τους υπερτασικούς είναι πολύ πρακτικό, αλλά είναι πολύ άσχημο!!!

Saša

Υπαρχει και το πολυ πιο ομορφο Omron Heart Guide το οποιο θα κυκλοφορησει καποια στιγμη και που ανακοινωθηκε τον Ιανουαριο αλλα θα εχει τα διπλα λεφτα. Επισης πολυ αμφιβαλω για την ακριβεια τους μιας και για παραδειγμα το πολυ πιο “σοβαρο” εργαλειο Omron 7 series δειχνει οτι να ‘ναι, ποσο μαλλον ενα smartwatch το οποιο δε βασιζεται καν στη κλασσικη μεθοδο της συσφιξης.

Konstantinos

Τέλειο καιρό τώρα ακούω κόσμο να ψάχνει και για γονείς άνω των 75.. για τη μάνα μου μάλιστα να μετράω το αν κοιμήθηκα καλά εγώ για να μην κάνω τίποτα είναι μια άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Γιαννης

Που θα το παραγγείλω;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.