Η σάρωση εγκεφάλου μπορεί να γίνει το login του μέλλοντος

Λόγω του ότι οι αλφαριθμητικοί κωδικοί είναι πολύ εύκολο να σπάσουν και να παραβιαστούν διάφοροι λογαριασμοί και συσκευές, βλέπουμε την όλο και μεγαλύτερη χρήση αισθητήρων που εγγυώνται καλύτερη ασφάλεια.

Αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση του χρήστη, θεωρούνται πλέον σύνηθες χαρακτηριστικό ενώ στο παιχνίδι μπαίνει και το σκάνερ ίριδας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton αναφέρουν ότι βρήκαν μια απαραβίαστη μέθοδο login, η οποία περιλαμβάνει σάρωση εγκεφάλου.

Μέσω της μεθόδου αυτής σκανάρεται ο εγκέφαλος για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του χρήστη και στη συνέχεια να του δοθεί πρόσβαση στις συσκευές και τους λογαριασμούς του. Αυτό γίνεται με την χρήση ενός EEG cap, το οποίο φορά ο χρήστης στο κεφάλι του.

Το κάλυμμα αυτό θα προβάλλει 500 διαφορετικές εικόνες, 2 ανά δευτερόλεπτο και το πως θα ανταποκριθεί ο εγκέφαλος σε αυτά τα μηνύματα θα καθορίσει την ταυτότητά σας. Με βάση τις δοκιμές που έχουν γίνει, το software μπόρεσε να επιλέξει το σωστό άτομο μεταξύ 30 ατόμων με 100% επιτυχία. Δεν γνωρίζουμε όμως πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί αν έχει να επιλέξει μεταξύ πολύ περισσότερων ατόμων.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι παρά τις έντονες προσπάθειες, δεν έχουν καταφέρει να το σπάσουν. Ωστόσο, όσο ασφαλής και να είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται, δεν είμαστε σίγουροι για το εάν και πότε θα καταφέρει να μπει στην καθημερινότητά μας.

Διαβάστε επίσης: Samsung: Το smartwatch του μέλλοντος θα ταυτοποιεί τον χρήστη από τις φλέβες

brain scan login, Η σάρωση εγκεφάλου μπορεί να γίνει το login του μέλλοντος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zan

τι είναι αυτοί ρε οπού νάνε για ένα login εκτός από δαχτυλικά αποτυπώματα και ανάγνωση ίριδας και τώρα αυτό θα μας κάνουνε ανάλυση σπέρματος να πούμε

Manolis

και θα εμπιστευτούμε την Google-Apple-Microsoft-και το κάθε Κινέζο να διαχειρίζεται και τα εγκεφαλικά μας κύματα… χμμμμμ, δε θα το κάνω!!! 🙁

makis

πο….. google οσο και να θες να μας τσιπαρις θα στα βαλουμε εκει που ξερις ολα αυτα

makis

θέλει να μας βάλει και τσιπ στον εγκέφαλο https://www.protothema.gr/technology/article/296598/google-tha-mas-emfuteuei-tsip-ston-egefalo/ και κάλα για άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα να λέει ο κόσμος τη καλή που είναι κάνει κάλα τους ασθενείς μετά θα έρθει και το αναγκαστικό για όλους για το κάλο μας όχι ότι θέλουν να έχουν των πλήρη έλεγχο . Ο ρουσο τα ελεγε τωρα βγενουν αληθινα https://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y

ChrisG

όλα αυτά για το τί;για ένα κινητό…εντάξει…λάου λάου το πάνε.πόση αφέλεια νομίζουν μερικοί ότι μπορεί να σηκώνει η μάζα;να μιλήσουμε για τα μυστικά απο θησαυροφυλάκεια,για μυστικά κράτους,της NSA κ.α…άντε λές όσους αφορά κομμάτια να γίνει.σε κινητό ρε φίλε;εδώ ένα Home button χαλάει και σε αποκλείει η apple απο τα δεδομένα σου,με ίριδες και εγκεφαλικά κύματα και τέστς ούρων και λοιπές μ*****΅*ς δεν την παλεύουν πλέον αυτοί.πολύ επικίνδυνοι.
πιστέυω ακράδαντα ότι όλα αυτά γίνονται ξεκάθαρα για άλλους λόγους.ο καθένας μπορεί να τα καταλάβει με λίγη σκέψη και άν ανατρέξει σε τανίες ΕΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.