Canon PowerShot D10, Για φωτογραφίες κάτω από το νερό

Για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σας, για ταξίδια που υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις αλλά και για παντός είδους extreme sports, η Canon φέρνει στα χέρια σας την πρώτη της all weather ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, την PowerShot D10. Διαθέτει ανάλυση 12.1 Megapixel, συνδυάζει στιβαρή κατασκευή και εργονομικό σχεδιασμό και επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4 που εγγυάται γρήγορη ταχύτητα λήψεων με υψηλό βαθμό λεπτομέρειας.

, Canon PowerShot D10, Για φωτογραφίες κάτω από το νερό

Από την ιστιοσανίδα μέχρι τις καταδύσεις, τις πίστες του σκι και την αναρρίχηση, η Canon PowerShot D10 είναι σχεδιασμένη για να συντροφεύει το χρήστη σε κάθε περιπέτεια, καθώς προσφέρει αδιάβροχη προστασία σε βάθος έως 10 μ.1, αντοχή σε πτώσεις από ύψος 1,22 μ. σε σκληρές επιφάνειες, προστασία ενάντια στη σκόνη2 και δυνατότητα λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες έως -10.

Για την ασφάλεια της μηχανής κατά τη χρήση κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες, η Canon προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό αξεσουάρ, στα οποία περιλαμβάνονται η μαλακή θήκη, οι ιμάντες ώμου και λαιμού, καθώς και ο ιμάντας με κρίκο ασφαλείας (carabiner) 3. Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα σύνδεσης των εξαρτημάτων στις γωνίες του σώματος της μηχανής εξασφαλίζεται η ασφαλής και πρακτική διαμόρφωση της μηχανής για παντός είδους δραστηριότητες. Επίσης, οι χρήστες μπορούν δώσουν στη μηχανή το προσωπικό τους στυλ με ένα προαιρετικό, πολύχρωμο σετ καλυμμάτων που προσφέρουν και τέλειο «καμουφλάζ» για να ταιριάζει με το αντίστοιχο περιβάλλον και παράλληλα να την προστατεύσουν από χτυπήματα και γρατζουνιές με μία μαλακή θήκη.

Ο αισθητήρας της μηχανής προσφέρει εκπληκτική ανάλυση 12.1 Megapixel προσφέροντας τη δυνατότητα για επεξεργασία ή μεγέθυνση των φωτογραφιών χωρίς απώλειες. Ο φακός με οπτικό ζουμ 3x παρέχει μία μεγάλη σειρά επιλογών για τη σύνθεση του κάδρου, ενώ ο οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας (IS) αποτρέπει το ανεπιθύμητο φλουτάρισμα της εικόνας που προκαλείται από την αστάθεια της μηχανής. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την εκτέλεση των πολύπλοκων δραστηριοτήτων με υψηλό βαθμό κίνησης για τις οποίες έχει σχεδιαστεί η μηχανή.

Ο επεξεργαστής DIGIC 4 υποστηρίζει μία πληθώρα έξυπνων χαρακτηριστικών για εύκολη λήψη υπέροχων φωτογραφιών, επιτρέποντας στους χρήστες να κρατούν την προσοχή τους στραμμένη στη δράση. Η νέα κατάσταση Έξυπνης Αυτόματης Λήψης χρησιμοποιεί την Τεχνολογία Ανίχνευσης Σκηνής της Canon για τη λεπτομερή ανάλυση της σκηνής, ελέγχοντας τη φωτεινότητα, την αντίθεση, την απόσταση του θέματος και τη συνολική χροιά. Στη συνέχεια, η μηχανή επιλέγει τη βέλτιστη από τις 18 πιθανές καταστάσεις, διασφαλίζοντας τις ιδανικές ρυθμίσεις για τη συγκεκριμένη σκηνή.

Η Τεχνολογία Ανίχνευσης Κίνησης επιτρέπει τη φωτογράφηση ακόμα και των πλέον δραστήριων περιστάσεων χωρίς φλουτάρισμα της εικόνας, ανιχνεύοντας την κίνηση της μηχανής και του θέματος και προσαρμόζοντας κατάλληλα τις ρυθμίσεις. Οι λήψεις προσώπων διασφαλίζονται από την Τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπων, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη νέα λειτουργία Ανίχνευσης Κλειστών Βλεφάρων αποτρέποντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα που προκαλεί η φωτογράφηση ενός πορτραίτου σε λανθασμένη χρονική στιγμή. Η λειτουργία i-Contrast της Canon αυξάνει τη φωτεινότητα στις σκοτεινές περιοχές της εικόνας, χωρίς υπερέκθεση των φωτεινότερων περιοχών.

Η PowerShot D10 διαθέτει επίσης ειδική οθόνη PureColor LCD II 2,5”, η οποία έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για καλύτερη απόδοση σε εξωτερικούς χώρους. Με μία προστατευτική επικάλυψη πάχους 2 χιλ., προσφέρει διπλάσια φωτεινότητα από μία κανονική οθόνη PureColor LCD II, επιτρέποντας την εύκολη σύνθεση του κάδρου και την εξέταση των εικόνων σε κάθε περιβάλλον.

Από την παραλία έως τις πίστες του σκι, μία ευρεία σειρά καταστάσεων λήψης και Ειδικών Σκηνών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ειδικές καταστάσεις Υποβρύχια, Χιόνι και Παραλία, επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις κατάλληλες ρυθμίσεις για κάθε περιβάλλον. Το Χρονόμετρο για Πρόσωπα διευκολύνει τη λήψη ομαδικών φωτογραφιών, ξεκινώντας τη λήψη μόνο μετά την είσοδο του χρήστη στο κάδρο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.