Η Κινέζικη αστυνομία φορά γυαλιά με αναγνώριση προσώπου

γυαλιά αναγνώριση προσώπου, Η Κινέζικη αστυνομία φορά γυαλιά με αναγνώριση προσώπου

Οι αρχές στην Κίνα ξεκίνησαν τη χρήση γυαλιών με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν τα πλήθη στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Τα γυαλιά αυτά καθώς και άλλες συσκευές με παρόμοια τεχνολογία μεταξύ άλλων βοηθούν να εντοπιστούν φυγάδες ή όσοι περνάνε τους δρόμους αγνοώντας τη σήμανση ή τους φωτεινούς σηματοδότες.

Στη διάρκεια του Σεληνιακού Νέου Έτους, η κινέζικη αστυνομία θα χρησιμοποιεί τις συσκευές για να σαρώσει τα πλήθη για φυγάδες και απατεώνες καθώς και για αναγνώριση της ταυτότητάς τους.

Η αστυνομία, έχοντας μια εθνική βάση δεδομένων των κινέζων πολιτών, μπορεί εύκολα να εντοπίσει χαμένα άτομα ή να εξακριβώσει ότι οι ταξιδιώτες είναι αυτοί, οι οποίοι αναγράφουν τα χαρτιά τους. Επιπλέον, η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τις κινέζικες αρχές να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία, εκεί όπου μπορεί να μην υπάρχουν κάμερες.

Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από την LLVision Technology και χρησιμοποιούν ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) σε συνδυασμό με ξεχωριστή αποθηκευτική λύση, η οποία είναι συνδεδεμένη στα γυαλιά και έχει μια offline βάση δεδομένων.

Η βάση αυτή διατηρείται ενημερωμένη μέσω τακτικού συγχρονισμού με συμβατές online συσκευές, αλλά δεν χρειάζεται να συνδέεται στο ίντερνετ. Έτσι, οι αρχές δεν χρειάζεται να συνδεθούν στο ίντερνετ, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν και τα γυαλιά σε μέρη όπως οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι, όπου κανονικά θα υπήρχε μειωμένο σήμα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Salmatias Daltis

Απαραιτητο στη κινα καθοτι οπως ολοι γνωριζουν ουτε η μανα σε ανα-γνωριζει το παιδι της και δε τι ξεχωριζει απο τον πατερα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.