Χρησιμοποίησαν drone για να μεταφέρουν λαθραία καπνό

drone Ουκρανία καπνός, Χρησιμοποίησαν drone για  να μεταφέρουν λαθραία καπνό

Την τεχνολογία αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι λαθρέμποροι που ήθελαν να περάσουν παράνομα καπνό από τα Ουκρανικά σύνορα χρησιμοποιώντας ένα drone!

Ειδικότερα, ομάδα περιπολίας των Ουκρανικών συνόρων εντόπισε στο χωριό Gorbivtsi ένα μεγάλο drone εγκαταλελειμμένο σε ένα δέντρο. Όλα δείχνουν ότι το μη επανδρωμένο όχημα χρησιμοποιήθηκε για την εξαγωγή καπνού από τη χώρα.

drone Ουκρανία καπνός, Χρησιμοποίησαν drone για  να μεταφέρουν λαθραία καπνό

Το drone πάντως ήταν “home made” και αρκετά μεγάλο ώστε χρειάστηκαν δύο άτομα για να το κουβαλήσουν.

Μάλιστα, η Ουκρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα drone χρησιμοποιήθηκε για παράνομη διακίνηση προϊόντων κι ότι από το 2017 έχουν βρεθεί αρκετά drone εγκαταλελειμμένα κοντά στα σύνορα.

Σε αντίθεση με τα αεροπλάνα, τα drones εκτός του ότι έχουν χαμηλό κόστος, μπορούν να πετάξουν χαμηλά ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό από τα ραντάρ ή τα συστήματα εντοπισμού που καταγράφουν την εναέρια δραστηριότητα.

drone Ουκρανία καπνός, Χρησιμοποίησαν drone για  να μεταφέρουν λαθραία καπνό

Η ουκρανική κυβέρνηση δηλώνει ότι το drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακίνηση παρανόμων προϊόντων όπως καπνό, ναρκωτικές ουσίες ή και όπλα. Το τελευταίο μάλιστα τους ανησυχεί ιδιαίτερα και για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει τη χρήση «drone – παρατηρητών» με σκοπό τον εντοπισμό παράνομων drone.

Όπως και να έχει, όλα δείχνουν ότι όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και τα drones καθίστανται όλο και πιο οικονομικά, οι νομοθέτες των smart cities θα έχουν να σκεφτούν κι άλλες συνιστώσες που μέχρι πρότινος μπορεί να μην είχαν σκεφτεί.

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.