Αποσπώμενη καμπίνα θα σώζει ζωές σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος [video]

Ο Ρώσος εφευρέτης Tatarenko Vladimir Nikolaevich, πέρασε τρία χρόνια σχεδιάζοντας ένα project, το οποίο στοχεύει στην ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση που το αεροπλάνο πάθει κάποιο πρόβλημα εν μέσω πτήσης. Η ιδέα του Nikolaevich είναι η αποσπώμενη καμπίνα.

Όταν το αεροπλάνο είναι εν μέσω πτήσης, σε διαδικασία προσγείωσης ή απογείωσης, μπορεί η καμπίνα των επιβατών να αποκολληθεί σε περίπτωση ανάγκης και οι επιβάτες να προσγειωθούν με ασφάλεια. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια αλεξίπτωτων, που θα αναλάβουν την ασφαλή προσγείωση στο έδαφος ή το νερό.

Κάτω από την καμπίνα υπάρχει επίσης αποσπώμενος χώρος όπου μπαίνουν οι βαλίτσες των επιβατών και σε περίπτωση ανάγκης, το κομμάτι αυτό αποκολλάται από την υπόλοιπη καμπίνα.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε ο ίδιος, το 95% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο να πληρώσει πιο ακριβά εισιτήρια προκειμένου να αισθάνονται πιο ασφαλείς στη διάρκεια της πτήσης.

Διαβάστε επίσης: Airbus: Οραματίζεται αποσπώμενες καμπίνες για τα αεροσκάφη της

detachable airplane cabin, Αποσπώμενη καμπίνα θα σώζει ζωές σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Ο καημένος ο πιλότος;

ΑντώνηςΤ

Η λύση αυτή είναι 2 σε 1. Ήδη πολλές αεροπορικές συζητάνε για αποσπώμενες καμπίνες για να γίνεται πιο γρήγορα ο ανεφοδιασμός/επιβίβαση και συνεπώς να γίνονται περισσότερες πτήσεις με λιγότερα αεροσκάφη. Κάτι που φέρνει και μικρότερο κόστος συντήρησης/πληρωμάτων. Εάν σε όλα αυτά παρέχετε και η ασφάλεια μόνο θετικό είναι.

Το πρόβλημα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις η απώλεια στήριξης φέρνει κάθετα το αεροσκάφος ή το στροβιλίζει. Δεν διευκρινίζει εάν καλύπτονται αυτές οι περιπτώσεις.

Επίσης δεν αναφέρει εάν το αεροπλάνο μπορεί να πετάει ακόμα και χωρίς την καμπίνα (λογικά οι αεροδυναμιστές θα το έχουν προβλέψει), έτσι ώστε οι πιλότοι να έχουν τον χρόνο να εξασφαλίσουν μια ασφαλή πρόσκρουση σε μι κατοικημένη περιοχή και να εγκαταλείψουν το σκάφος είτε με αλεξίπτωτα είτε με μια δευτερεύουσα καμπίνα/κάψουλα.

Βέβαια όλα αυτά σε μια θετική κατεύθυνση.

sera65

Ναι ρε @konstantinos και γω αυτό σκεφτηκα. Ο πιλότος τι παθαίνει????

JimMor

Θα υπάρχουν δυο αλεξιπτωτα στην καμπινα των πιλότων,ετσι θα μπορουν να διαφυγουν και αυτοι

ChrisG

αυτό το σκεφτόμουν εδώ και χρόνια.για ποιό λόγο δεν το υλοποίησαν άγνωστο.άντε με το καλό να το κάνουν διότι έχουν χαθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.μόνο που θα ξέρεις ότι και να γίνει η καμπίνα θα αποσπαστεί και θα πέσεις στα μαλακά(όπου και να είναι αυτό)αλλιώς θα ανεβαίνεις.η εμπιστοσύνη θα αυξηθεί κατακόρυφα για το αεροπλάνο και κανείς δεν θα σκεφτεταί αν και πώς…μακάρι να αρχίσουν να κατασκευάζουν τα αεροσκάφη με αυτόν τον τρόπο.όταν κατασκευάζονται μέθοδοι ασφαλείας που σώζουν ανθρώπινες ζωές,όλα βρίσκουν το νόημα τους.

Darth

χαζα λενε… αντί να κάνουν μια αποσπομενη καμπίνα για γρήγορες εναλλαγές στα αεροδρόμια (μεγιστοποίηση του κέρδους) κάνουν αυτά τα χαζά… λες και δεν ψοφάμε απο υπερπληθυσμό ήδη (να σώσουν και αλλο κοσμο)

kostasrodos

Τωρα σοβαρα εσεις που λετε για τον πιλοτο το εννοειται???? Δεν θα μπει λετε κ αυτος πριν πεσει το cockpit του…..?Ελεος………..

Bloodmaster

Περίεργο που δεν υλοποηθηκε ακομη! Καιρο τωρα φανταζομουν ενα τετοιο αεροπλάνο. Λυσεις δηλαδη σε περίπτωση που παθει βλάβη! Για τον πιλοτο το μονο ευκολο δυο αλεξίπτωτα να εχει η καμπίνα. Τωρα αμα χτυπηθεκ το αεροπλάνο απο πύραυλο? Ε μάλλον δεν θα την γλυτωσει κανεις!

ΑντώνηςΤ

@kostasrodos, το σοβαρό είναι ότι δεν είδες καλά την παρουσίαση του συστήματος. Αναφέρει καθαρά ότι συμβαίνει και στην απογείωση και προσγείωση, που σημειώνει ότι το αεροπλάνο είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή άρα δεν μπορούν να το αφήσουν στην τύχη του και δεν προλαβαίνουν κιόλας.

Σαφώς οι πιλότοι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η καμπίνα δεν θα πέσει σε λάθος μέρος και ακόμα χειροτέρα το αεροπλάνο θα πέσει σε ασφαλή περιοχή και μετρά να το εγκαταλείψουν. Άρα πρέπει να υπάρχει 2ο σύστημα ταχείας απομάκρυνσης τους.

Σαφέστατα εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα, απλά σχολιασμό κάνουμε, σιγουρά το άτομο που τα πατένταρε όλα αυτά κάπως τα έχει προβλέψει και οι εταιρίες που κατασκευάζουν αεροπλάνα καταλαβαίνουν πολύ καλά και τα θετικά και τα αρνητικά, στο κάτω κάτω concept είναι.

ev

Προς διαχειριστή, παράκληση το σχόλιο του darth να απομακρυνθεί ως άκρως ρατσιστικό!

Darth

@ev τσ τσ τσ τσούζει η αλήθεια που σαν ανθρώπινο είδος έχουμε γίνει χειρότεροι και από κατσαρίδες?

btw λογικά την λέξη trolling δεν το ξέρεις :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.