DJI Mavic Pro: Το νέο μικρό αλλά πανίσχυρο drone της DJI

Η DJI ανακοίνωσε ένα νέο compact drone με την ονομασία Mavic Pro, το οποίο παρά το μικρό του μέγεθος φέρει άκρως εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Η είδηση αυτή έρχεται μια βδομάδα μετά την ανακοίνωση του GoPro Karma drone, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σε αυτό το ανερχόμενο κομμάτι της αγοράς.

Παρόλο που το μέγεθός του drone είναι αντίστοιχο ενός μπουκαλιού, όταν είναι διπλωμένο, το DJI Mavic Pro φέρει stabilized 4K κάμερα, σύστημα οπτικής πλοήγησης, εμβέλεια 6.9 χιλιομέτρων και 27 λεπτά διάρκεια πτήσης με μία φόρτιση. Το υλικό που καταγράφει μπορεί να αναπαραχθεί ως 85-degree βίντεο χρησιμοποιώντας ένα σετ googles που το συνοδεύουν.

Το DJI Mavic Pro, που θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, έχει ενσωματωμένο ένα νέο σύστημα αυτόνομης πτήσης, το οποίο χρησιμοποιεί 5 κάμερες, GPS και GLONASS, ένα ζευγάρι ultrasonic ανιχνευτών αποστάσεως και 24 υπολογιστικούς πυρήνες. Το νέο σύστημα επιτρέπει στο Mavic Pro να σχεδιάσει και να εκτελέσει διαδρομές, αποφεύγοντας αντικείμενα και εμπόδια. Το drone δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει ημιαυτόνομα αποφεύγοντας εμπόδια ακόμη και σε ταχύτητες που φτάνουν τα 35 χιλιόμετρα την ώρα.

Το DJI Mavic Pro έχει τον ίδιο αισθητήρα με το DJI Phantom 4, με αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να καταγράψει 4Κ βίντεο στα 30 fps ή 1080p HD στα 96 fps. Όλα αυτά την στιγμή που το drone έχει το μισό μέγεθος του μεγαλύτερου Phantom 4. Επιπλέον, όπως και τα προηγούμενα drone της εταιρείας, αν το Mavic Pro χάσει επαφή με τον χειριστή ή φτάσει σε χαμηλά επίπεδα μπαταρίας θα χρησιμοποιήσει όλες τις πληροφορίες που κατέγραψε κατά την απογείωση και θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο με ακρίβεια εκατοστών. Τέλος αν αφήσεις το χειριστήριο εντελώς το drone απλά θα αιωρηθεί στο ίδιο σημείο μέχρι να δεχτεί νέα εντολή.

Το χειριστήριο έχει αλλάξει και αυτό αρκετά, με το μέγεθός του να είναι αρκετά μικρότερο. Έχει μια μικρή οθόνη η οποία δείχνει την απόσταση, ύψος και την ταχύτητα. Αν θελήσεις να έχεις live camera και advanced flight modes τότε μπορείς να συνδέσεις και το smartphone σου πάνω στο χειριστήριο. Επιπλέον μπορείς να συνδέσει το drone με τα νέα goggles της DJI ώστε να έχει 85-μοιρών bird’s eye view κατά την διάρκεια της πτήσης.

Το DJI Mavic Pro μαζί με το χειριστήριο θα κοστίζει 1.199 ευρώ, με τις επιπλέον μπαταρίες να κάνουν 99 ευρώ.

DJI Mavic Pro compact drone, DJI Mavic Pro: Το νέο μικρό αλλά πανίσχυρο drone της DJI

DJI Mavic Pro compact drone, DJI Mavic Pro: Το νέο μικρό αλλά πανίσχυρο drone της DJI

DJI Mavic Pro compact drone, DJI Mavic Pro: Το νέο μικρό αλλά πανίσχυρο drone της DJI

DJI Mavic Pro compact drone, DJI Mavic Pro: Το νέο μικρό αλλά πανίσχυρο drone της DJI

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mans

Υπερτούμπανο!!!

Γιαννης

Στο site τους κοστίζει 999 usd, που είναι ποιο φτηνό σε ευρώ, και μάλιστα με δωρεάν μεταφορικά, γιατί για άλλη μια φορά μας αρμεγουν?

Alexis

999 $ + τελωνείο το οποίο θα είναι περίπου 350 $ = 1349 $ = 1199,67 ευρώ

phantomas

Τα reviews το θάβουν… όλα θολά δείχνουν και σοφτ στην καμερα.. Δεν αξίζει.. 1000ρικο κιολας? Προτιμώ phantom σε αυτή την τιμή.

NIKOS

Phantomas” Οι reviewers που αρχικα ειχαν αυτα τα συμπερασματα ηταν επειδη δεν ηξεραν οτι το drone για να εστιασει πρεπει να πατησεις πρωτα επανω στην οθονη… ενταξει τωρα αμα ειδες ijustine και neistat …. φυσιολογικο μου φαινεται …αφου ειναι παλαβοι και οχι καταλληλοι για σωστα reviews. .

Χρηστος

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΨΑΞΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ Κ ΕΠΕΙΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ!ΕΙΔΕΣ Κ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ Κ ΣΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ!ΤΟ ΜΑΒΙΚ ΠΡΟ ΕΧΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΛΔ AUTOFOCUS ΚΑΙ Γ ΑΥΤΟ ΦΕΝΕΤΑΙ ΘΩΛΑ Κ ΑΠΑΛΑ!ΣΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΗ Κ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ,ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΕΣ ΟΞΥΜΕΝΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΡΥΘΜΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΦΑΝΤΟΜ 4 ΜΕ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.