DJI Osmo Mobile 2 και Ronin-S: Ανανεωμένοι σταθεροποιητές για κινητά και κάμερες DSLR [CES 2018]

DJI Osmo Mobile 2 Ronin-S σταθεροποιητές κινητά τηλέφωνα κάμερες DSLR CES 2018, DJI Osmo Mobile 2 και Ronin-S: Ανανεωμένοι σταθεροποιητές για κινητά και κάμερες DSLR [CES 2018]

Η DJI δεν θα μπορούσε να λείπει από την CES 2018, παρουσιάζοντας με την σειρά της δύο νέα προϊόντα που απευθύνονται στους επαγγελματίες και τους μεγάλους φίλους των λήψεων ποιοτικών φωτογραφιών / βίντεο. Ο λόγος για δύο ανανεωμένους σταθεροποιητές για smartphones και κάμερες DSLR.

Αρχικά, ο σταθεροποιητής που αφορά τα κινητά τηλέφωνα είναι ο DJI Osmo Mobile 2 (φαίνεται στην πρώτη εικόνα του άρθρου) και αποτελεί τον διάδοχο του ήδη υπάρχοντος Osmo Mobile, ενώ εκείνος που θα δέχεται μόνο DSLR / mirrorless κάμερες είναι ο Ronin-S (φαίνεται στις επόμενες δύο εικόνες του άρθρου). Τα χαρακτηριστικά τους είναι ίδια, με την μόνη διαφορά να έγκειται στο γεγονός πως είναι σχεδιασμένοι για διαφορετικές συσκευές. Οι νέες προτάσεις της εταιρείας φέρνουν απλούστερο χειρισμό μέσω πλήκτρων, δίνοντας την δυνατότητα cinematic zoom (που επιτυγχάνεται πάλι μέσω πλήκτρων χωρίς ο χρήστης να αγγίξει την οθόνη ή πλήκτρα της κάμερας), προσφέροντας ταυτόχρονα μια νέα εμπειρία επαγγελματικής χρήσης στον κάτοχο.

DJI Osmo Mobile 2 Ronin-S σταθεροποιητές κινητά τηλέφωνα κάμερες DSLR CES 2018, DJI Osmo Mobile 2 και Ronin-S: Ανανεωμένοι σταθεροποιητές για κινητά και κάμερες DSLR [CES 2018]

Επιπλέον, αναφορικά με το Osmo Mobile 2, εκείνο έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το προηγούμενο μοντέλο (έως και 15 ώρες συνεχόμενων λήψεων). Από εκεί και πέρα, πλέον μπορείτε να φορτίσετε το κινητό ή την κάμερα σας μέσω των νέων Osmo / Ronin όσο τα χρησιμοποιείτε, ενώ εκείνοι μπορούν να λειτουργήσουν και ως power bank για άλλες συσκευές όταν δεν είναι σε χρήση. Η τεχνολογία που ενσωματώνουν οι Osmo Mobile 2 και Ronin-S ώστε να διατηρούν την συσκευή σας σταθερή ενώ εσείς κουνιέστε είναι τριαξονική, που σημαίνει πως το σύστημα μπορεί να “ακυρώσει” την κίνηση σε τρείς κατευθύνσεις.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο SmoothTrack της DJI, οι λήψεις σας θα είναι πάντα σταθερές και ομαλές. Να σημειωθεί πως το Osmo Mobile 2 μπορεί να κρατήσει το smartphone τόσο σε οριζόντια, όσο και σε κάθετη θέση. Και οι δύο σταθεροποιητές υποστηρίζουν την πλειοψηφία των αξεσουάρ φωτογραφίας που κυκλοφορούν στην αγορά, λόγω της “βίδας” 1/4″ που έχουν.

DJI Osmo Mobile 2 Ronin-S σταθεροποιητές κινητά τηλέφωνα κάμερες DSLR CES 2018, DJI Osmo Mobile 2 και Ronin-S: Ανανεωμένοι σταθεροποιητές για κινητά και κάμερες DSLR [CES 2018]

Η τιμή του Osmo Mobile 2 θα κυμανθεί στα 165 δολάρια (περίπου) και θα κυκλοφορήσει αρχικά στα τέλη Ιανουαρίου αποκλειστικά μέσω του επίσημου ιστοτόπου της Apple.com, ενώ αργότερα μέσα στον επόμενο μήνα η DJI θα γενικεύσει την διάθεση του. Το Ronin-S θα κοστολογηθεί μάλλον στο ίδιο εύρος τιμών και θα γίνει διαθέσιμο για το ευρύ κοινό κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Πηγή 1, Πηγή 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Η τιμή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την σωστή προώθηση της σειράς 2, γιατί το πρώτο δεν το πήρε χαμπάρι κανένας και η τιμή ήταν κατά πολύ ψηλότερη

Δημήτρης Μαρ

Καλησπέρα! Αρα συστήνεται το 2ο συγκριτικά με το πρώτο; Μου κάνει εντύπωση ότι το πρώτο είναι πιο ακριβό από το 2ο ενώ το 2ο απ ότι διαβάζω έχει βελτιωμένες προσθήκες…

Βρήκα στο κέντρο ένα μαγαζί που είχε το πρώτο αλλά με βλέπω να κρυφοκοιταζω το 2.
Όσοι το έχετε τι αίσθηση σας έχει αφησει;

Καλημέρα, εγώ έχω το 1 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Ειδα και το 2 από κοντά αλλά δεν με έκανε να θέλω να πουλήσω το 1 για να το αποκτήσω. Το 2 ειναι πιο μικρό και μαλλον πιο ελαφρύ. Δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία, όμως η OSMO λέει ότι διαρκεί περισσότερο από αυτή του 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.