Το αντισεισμικό κρεβάτι που ανοίγει και σε καταπίνει [video]

Όλοι μας έχουμε την εμπειρία ενός σεισμού μικρού ή μεγάλου και γνωρίζουμε πόσο τρομακτικός και επικίνδυνος μπορεί να γίνει. Ειδικά όταν κοιμάσαι και πρέπει να πεταχτείς από το κρεβάτι σου και να βγεις έξω μες τη νύχτα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ο χρόνος να αντιδράσεις.

H λύση έρχεται από την Κίνα με το αντισεισμικό κρεβάτι το οποίο σε καταπίνει κυριολεκτικά για να σε προστατέψει από τον σεισμό.

Πρόκειται για μια πατέντα την οποία κατοχύρωσε ο Wang Wenxi το 2010 και σιγά σιγά φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του κρεβατιού, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι ανοίγει όταν αντιληφθεί τον σεισμό, κλείνεσαι σε ένα κουτί το οποίο έχει τις απαραίτητες προμήθειες για να επιβιώσεις μέχρι να έρθουν οι διασώστες.

Από το συγκεκριμένο concept προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αν δεν είσαι ξαπλωμένος στη σωστή θέση, ανοίγει το κρεβάτι; Τι γίνεται αν αντί να κλειστείς μέσα σε ένα κουτί έχεις το περιθώριο και θέλεις να βγεις έξω; Και τελικά τι είναι πιο τρομακτικό, ένας σεισμός ή το κρεβάτι σου που ανοίγει στα δυο και σε καταπίνει;

Δείτε τα διάφορα concepts στο παρακάτω video:

earthquake-proof bed, Το αντισεισμικό κρεβάτι που ανοίγει και σε καταπίνει [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bloodmaster

Μπραβο και ξανα μπραβο. Πολυ χρησιμη ιδεα. Μακαρι να υλοποιηθεί συντομα.οξυγονο απο που θα παιρνεις ομως?

Αλέξανδρος

Θα έχεις μάσκα οξυγόνου ρε τρελέ. Το δείχνει και στο βίντεο. Το θέμα είναι άλλο, αν κοιμάσαι με την σύντροφό σου και εξέχει κανα πόδι ή χέρι τι γίνεται; Εκτός αν κατά την διάρκεια του σεισμού κάνει ένα δυνατό θόρυβο και σε ξυπνάει, αλλά και πάλι;
Τι τραβάνε και αυτοί οι άνθρωποι εκεί αλλά όντως πρέπει να πάρουν κάποια μέτρα ασφαλείας και νομίζω ο κατασκευαστής θα έχει προνοήσει και γι’ αυτό.

Manolis

γι’ αυτό το λόγο είχα κατοχύρώσει πατέντα που με σφεντόνα τύπου Angry Birds κάτω από το κρεββάτι σου σε περίπτωση σεισμού σε εκσφεντονίζει έξω από το σπίτι.. αλλά απέτυχε εμπορικά… γιατί ρε γαμwτο;;;;;;;; :p

χαχαχα!!!!

φίλιππος

Πραγματικά φανταστική ιδέα, πολύ χρήσιμο αλλά νομίζω για να αποφευχθούν τυχών ατυχήματα καλό θα ήταν να ήταν χειροκίνητο

nick2010

Εγώ πάλι σκέφτομαι μπας και οι κραδασμοί που θα εκλάβει το κρεβάτι να μην είναι από το σεισμό (αλλά από κάτι άλλο προφανές που επίσης συμβαίνει πάνω στο κρεβάτι…) και να ενεργοποιείται κάθε τρεις και λίγο η κατασκευή… δε λέει…. άραγε θα έχει εσωτερική δυνατότητα επαναφοράς ???

lsantas

Η απλά βάζεις περισσότερα σίδερα στις κολώνες και είσαι κομπλέ…

xristos

ακου εδω τι ειπε ο αλλος: βαζεις λεει περισσοτερα σιδετα στις κολωνες και εισαι κομπλε
να σε ρωτησω iq εχεις χτυπησει πανω απο 5 ποτε η ειναι το ονειρο σ?
οτι να ναι
τεσπα μπραβο στα παιδα που το σκευτικαν αμα βγει κιολας εμπορικα θα σωσει πολλες ζωες
ειδικα στις χωρες που το χουν αναγκη και οχι isanta αυτο το πραγμα δν απευθηνετε σε σενα
εσυ βαλε σιδερα

NZ

Πέστα @nick2010
Ε μα! Οκ, δε λέω καλή ιδέα στα λόγια, αλλά το βίντεο μου έδωσε την αίσθηση ότι σε θάβουν ζωντανό.
Spooky enough…..

Ante_Geia

rip hands… Δλδ εγω που είμαι 2 μέτρα αμα εχω βγ’αλει κανα χερι η ποδι μου το φαγε …ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχχ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.