Games με τη δύναμη του μυαλού

, Games με τη δύναμη του μυαλούΈχετε πάθει τενοντίτιδα από τις χιλιάδες ώρες που κρατάτε στα χέρια σας joysticks και pads παίζοντας τα αγαπημένα σας videogames; Τη λύση έρχεται να δώσει η εταιρεία Emotiv Systems με το EEG (Emotiv’s electro-encephalograph). Μια ειδική συσκευή που φοριέται στο κεφάλι και χρησιμοποιεί τα ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο του χρήστη για να ελέγξει τη δράση στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Η λειτουργία του EEG βασίζεται σε τρεις διαφορετικές τεχνολογίες.

Η πρώτη αισθάνεται τις γκριμάτσες του προσώπου όπως το χαμόγελο και το κλείσιμο του ματιού και τις μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο στο ηλεκτρονικό χαρακτήρα του videogame. Η δεύτερη αισθάνεται τα συναισθήματα του χρήστη, όπως ενθουσιασμό και ηρεμία και αναλόγως μπορεί να αλλάξει το soundtrack του videogame ή να επηρεάσει τις αντιδράσεις των άλλων εικονικών παικτών απέναντι στο χρήστη. Η τρίτη και πιο ενδιαφέρουσα μπορεί να αντιληφθεί τις προθέσεις του χρήστη και να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα για να σπρώξει, να τραβήξει ή να σηκώσει ένα αντικείμενο στον εικονικό κόσμο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.