Musk: Έφτιαξε τη μεγαλύτερη μπαταρία στον πλανήτη σε λιγότερο από 100 μέρες

elon musk battery, Musk: Έφτιαξε τη μεγαλύτερη μπαταρία στον πλανήτη σε λιγότερο από 100 μέρες

Το είπε και το έκανε ο Elon Musk, ο οποίος κατάφερε να κατασκευάσει την μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο, έτσι ώστε να βοηθήσει τη Νότια Αυστραλία με τα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

“100 days from contract signature or it’s free” (100 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης ή είναι δωρεάν), είχε γράψει τότε σε tweet του ο Musk. Τελικά όχι μόνο ολοκλήρωσε την κατασκευή, αλλά είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η μπαταρία 100MW θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσουν οι δοκιμές.

Τα Tesla Powerpacks έχουν εγκατασταθεί και συνδεθεί στο αιολικό πάρκο Neoen Hornsdale, βόρεια της Adelaide, και θα διεξαχθούν δοκιμές μπαταρίας για να εξασφαλιστεί ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανονισμοί, πριν τεθούν σε λειτουργία από 1η Δεκεμβρίου.

Η Νότια Αυστραλία υπέστη σοβαρό blackout τον περασμένο Σεπτέμβριο, γεγονός που προκάλεσε μια ιδιαίτερα έντονη πολιτική συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έριξε το φταίξιμο στην αδυναμία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να καλύψουν τη ζήτηση. Η φάρμα μπαταριών του Musk αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική και ηλιακή και την διοχετεύει στο δίκτυο όταν η ανάγκη για ενέργεια είναι υψηλή.

Ο Musk έδωσε την υπόσχεσή του τον Μάρτιο στο Twitter και η αντίστροφη μέτρηση των 100 ημερών ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας. O Musk παρέδωσε ουσιαστικά την υπόσχεσή του σε περίπου δύο μήνες, πολύ λιγότερο από την αυτοεπιβεβλημένη προθεσμία των 100 ημερών. Η μπαταρία εκτιμάται ότι κοστίζει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια.

“Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργειακού μας mix και στέλνει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Νότια Αυστραλία θα είναι πρωτοπόρος στην ανανεώσιμη ενέργεια”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας. “Έγινε τεράστια δουλειά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για να παραδοθεί το project”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

ε αφού το έγραψε στο twitter είναι νομικά κατοχυρωμένοι όλοι!!!! χαχαχαχαχαχα!!!!!

NtinosMD

Αυτες ειναι υποσχεσεις που τηρουντε τουλαχιστον-εστω κ μεσω twitter. Τι να πουνε οι Σαλονικεις που περιμενουν ακομη απο το 1986 να δουνε μετρο…

tester

@Μανώλη, μόνο που ο τύπος την παρέδωσε, δεν έμεινε στα λόγια. Εμείς πάλι έχουμε μείνει στον λιγνίτη, σε μια χώρα που όλοι ζηλευουν την ηλιοφάνεια της αλλά κοροιδεύουμε τον Musk (εμείς τον Musk).

itch me

αναρωτιεμαι για το ποσο συνεισφερει .
δηλαδη , αν πουμε οτι εχει ενα σπιτι καταναλωση 10kw/h (ειναι καπως υπερβολικο αλλα με ενα θερμοσιφωνα και ενα ματι κουζινας και εναν φουρνο και ενα αεριοθερμο τα ξεπερας ) σε καποια ωρα αιχμης ,φτανει αυτη η αποθηκευση σε ιδανικες συνθηκες για 10 000 σπιτια και μια ωρα .

Αν ειναι 5kw/h η καταναλωση φτανει για 20 000 σπιτια για μια ωρα, ελα που ομως ο ρυθμος αποφορτισης μειωνει την αποδοτικοτητα της χωρητικοτητας , πραγμα που ισως 100megaw να τα κανει σε ρυθμους της προαναφθησας καταναλωσης 50megaw .
δηλαδη μια λυση μπαταριας ειναι καλη οταν υπερκαλυπτει την καταναλωση .
σιγουρα προκειται για ενα εγχειρημα προς μια λυση , αν και δεν ξερω ποσο πλεον οι ανανεωσιμες μορφες ενεργειας παραμενουν οικολογικες με την χρηση μπαταριων , γιατι και αυτες εχουν σοβαρα αποβλητα .

Αγγελος

Ενας παντελονατος ωραιος τυπος που κανει τελεια πραγματα και παλι πεταχτηκε ο κλασσικος αρνητικος τυπος να πει την εξυπναδα του

MixalisDoukis

Ε ρε φίλε, το λέμε συνέχεια θα το πούμε και τώρα , ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ.

Μανώλης

@Άγγελος αυτό που έγραψα είναι αρνητικό; μια επίσκεψη σε ένα οφθαλμίατρο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι εννοώ.

Για σένα λοιπόν θα ξαναγράψω το post μου: Γειά σου τε Musk τσίφτη που ότι γράφεις στο Twitter το κάνεις πραγματικότητα. ‘Φχαριστημένος;;;; :p

Αγγελος

Μανωλη 3 ατομα σχολιασαμε και καταλαβαμε και οι 3 το ιδιο πραγμα…ολοι καταλαβαμε οτι το λες ειρωνικα με τα απειρα χαχαχαχα που εβαλες και τη φραση ε αφου το εβαλε στο τουιτερ.οταν μιλας σοβαρα μπορεις να μη βαζεις θαυμαστικα και γελια θα βοηθησει τους ανθρωπους γυρω σου να καταλαβουν το υφος σου.

bezilys

@MixalisDoukis σιγά μην και ο Σταρκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.