Essential Home: Η απάντηση στο Amazon Echo με έμφαση στην ασφάλεια

essential home, Essential Home: Η απάντηση στο Amazon Echo με έμφαση στην ασφάλεια

Ο Andy Rubin, γνωστός και ως ο “πατέρας του Android”, ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο Essential phone. Μαζί με το bezel-less smartphone, η Essential παρουσίασε και ένα smart home speaker, που έρχεται να ανταγωνιστεί Amazon Echo και Google Home, αλλά δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότατα.

Το Essential Home, όπως ονομάζεται είναι αρκετά κομψό, μοιάζει σαν κάτι μεταξύ Nest και Google Home με στρογγυλή οθόνη.

Η συσκευή κάνει ότι ακριβώς και τα υπόλοιπα έξυπνα ηχεία. Μπορείς να της ζητήσεις να βάλει κάποια υπενθύμιση, να παίξει ένα τραγούδι, να κρατήσει μια σημείωση κλπ. Επίσης έχει τη δυνατότητα να σε ειδοποιεί όταν κάτι δεν λειτουργεί μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα μπορεί μια λάμπα να μην έχει ανάψει. Το Essential Home θα μπορεί να λειτουργεί καλά σε συνεργασία με τις υπόλοιπες smart συσκευές του σπιτιού.

essential home, Essential Home: Η απάντηση στο Amazon Echo με έμφαση στην ασφάλεια

Το λειτουργικό σύστημα του Essential Home, είναι το Ambient OS, που μοιάζει με μια παραλλαγμένη έκδοση του Android Wear (τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τα renders). Η εταιρεία αναφέρει ότι το Ambient OS δεν έγινε στόχο την αλληλεπίδραση με μεμονωμένες συσκευές, αλλά για να παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών που επιτρέπουν την ανάπτυξη και εκτέλεση εφαρμογών που λειτουργούν στο πλαίσιο του σπιτιού σας. “Με το Ambient OS,” το σπίτι σας είναι ο υπολογιστής. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα χρονοδιακόπτη στη συσκευή και να ανάψουν τα φώτα στο σαλόνι όταν περάσει ο χρόνος”.

essential home, Essential Home: Η απάντηση στο Amazon Echo με έμφαση στην ασφάλεια

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ambient OS είναι ότι δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το cloud, αλλά αποθηκεύει δεδομένα τοπικά και επικοινωνεί απευθείας με άλλες συσκευές. Αυτό συμβαδίζει με το όραμα της Essential να καταστήσει τον έξυπνο οικιακό βοηθό όσο πιο διακριτικό και όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.

Μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το Essential Home, όπως το πότε θα γίνει διαθέσιμο και πόσο θα κοστίζει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alexa Amazon Amazon Echo

Amazon Alexa: Μια «κολοσσιαία αποτυχία» που πρόκειται να χάσει 10 δισ. δολάρια φέτος

Τις μεγαλύτερες περικοπές προσωπικού στην ιστορία της βιώνει η Amazon, πραγματοποιώντας περισσότερες από 10.000 απολύσεις. Ένας από τους τομείς που επλήγη περισσότερο είναι το τμήμα του φωνητικού βοηθού Alexa.

Software Amazon Amazon Echo featured

Η Alexa ζήτησε από παιδί να δεχθεί μια θανατηφόρα «πρόκληση»

Η Alexa της Amazon είπε σε ένα παιδί να αγγίξει μια δεκάρα στα εκτεθειμένα δόντια ενός φορτιστή τηλεφώνου που ήταν συνδεδεμένος στον τοίχο.

Gear Amazon Amazon Echo

To Amazon Sidewalk εγείρει ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας

Η Amazon παρουσίασε το δίκτυο Sidewalk το οποίο ενοποιεί τις smart συσκευές της, αλλά δημιουργεί και αρκετά ερωτηματικά.

Business Essential

Η Essential, η startup του “πατέρα” του Android βάζει λουκέτο

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ενός και μοναδικού smartphone υπό την ονομασία Essential Phone, η Essential του Andy Rubin βάζει λουκέτο.