Gear

Φήμες θέλουν το AR/VR headset της Apple να κάνει πρεμιέρα στο WWDC τον Ιούνιο

To AR/VR headset της Apple λέγεται πως θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, σύμφωνα με νέα φημολογία.

Το project υποτίθεται πως δουλεύεται από το 2015 και υποτίθεται πως θα παρουσιαζόταν τον Ιούνιο του 2022. Στη συνέχεια, η παρουσίαση μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του 2023, αλλά καθυστέρησε ξανά για την «άνοιξη», για να μεταφερθεί για άλλη μια φορά μέχρι τον Ιούνιο.

Όλες αυτές οι ημερομηνίες, ωστόσο, προέρχονται από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επομένως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την Apple να ανοίξει τα χαρτιά της. Αλλά είμαστε ανυπόμονοι.

Η τελευταία καθυστέρηση στην παρουσίαση φέρεται να οφείλεται σε ζητήματα hardware και software που χρειάζονται ακόμα διορθωτικές κινήσεις.

Ακόμα και αν τελικά η αποκάλυψη γίνει τον Ιούνιο, η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει “αργότερα μέσα στο έτος”. Οι νέες πληροφορίες εννοείται πως προειδοποιούν ότι οι ημερομηνίες μπορεί να αλλάξουν εκ νέου. Από την άλλη πλευρά, η Apple «προτίθεται να φέρει τη συσκευή στην αγορά μέχρι το τέλος του 2023, αν είναι δυνατόν».

Το AR/VR headset είναι η «επόμενη μεγάλη πρωτοβουλία» της Apple, δηλαδή η επόμενη κατηγορία προϊόντων από την οποία θέλει να βγάλει χρήματα, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τις πωλήσεις iPhone, οι οποίες πλέον αποτελούν περισσότερο από το 50% των εσόδων της. 

Η συσκευή αναμένεται να περιλαμβάνει ένα τσιπ M2 “κατηγορίας Mac”, ένα ζεύγος οθονών VR 4K και “μια εκτεταμένη σειρά καμερών” για AR. Τρέχει επίσης νέο λογισμικό που ονομάζεται xrOS (“Xtended Reality”).

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.