Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι γίνεται η πρώτη πόλη στον κόσμο με 3D printed γραφεία. Τόσο το κτιριακό συγκρότημα όσο και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτή. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, για την ολοκλήρωσή του χεριάστηκαν μόλις 3 εβδομάδες.

Τα φουτουριστικά γραφεία, είναι μέρος του project της κυβέρνησης να επενδύσει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στις οικοδομές μειώνοντας τόσο το κόστος όσο και τον χρόνο κατασκευής.

Χρειάστηκε πολύ λιγότερα εργατικά χέρια, για την ακρίβεια μόνο ένας υπάλληλος έπρεπε να βρίσκεται κοντά στον εκτυπωτή για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά. Αργότερα, χρειάστηκαν κι άλλοι εργάτες όπως ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί κλπ. για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση των βασικών κομματιών, όμως συγκριτικά με ένα συμβατικό κτίριο, ο αριθμός ήταν αρκετά μειωμένος. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό μείγμα τσιμέντου, ενώ τα τεστ αξιοπιστίας πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία και την Κίνα.

Το κτίριο διαθέτει έναν όροφο μόνο, έχει έκταση 250 τετραγωνικά μέτρα και ο εκτυπωτής που χρησιμοποιήθηκε είχε διαστάσεις 6×36.5×12.1 μέτρα. Το κόστος της κατασκευής του κτιρίου ήταν μόλις 140.00 δολάρια, η μισή τιμή από ένα κτίριο που θα χτιζόταν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όπως ανέφερε ο Mohamed Al Gergawi, υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων “Αυτό είναι το πρώτο 3D-printed κτίριο στον κόσμο και δεν είναι απλά ένα κτίριο, έχει πλήρως λειτουργικά γραφεία και υπαλλήλους. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος θα αλλάξει”.

Στόχος της κυβέρνησης του Ντουμπάι είναι μέχρι το 2030, το 25% των κτιρίων της χώρας να είναι φτιαγμένα με τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Δείτε το video:

3d printed dubai, Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

3d printed dubai, Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

3d printed dubai, Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

3d printed dubai, Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

3d printed dubai, Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

3d printed dubai, Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

3d printed dubai, Τα πρώτα 3D printed γραφεία βρίσκονται στο Ντουμπάι

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotos

Το οτι χρειατικαν τοσο λιγοι εργατες ειναι καλο? Αααα!!! και…. για κτηριο μεαλα bezels εχει! χαχαχα

Manolis

είναι πολύ αστείο να βλέπεις σύγχρονα αντικείμενα – κτίρια – τεχνολογία με άτομα με κελεμπίες!!! (όσο ρατσιστικό και να φαίνεται αυτό που γράφω!!!) 😉

Konstantinos

Καθόλου ρατσιστικό… με τα λεφτά που έχουν δεν τους πιάνει τίποτα. Απορία το έχω όμως να μάθω για τι ποιότητα ζωής μιλάμε

Don mitso mou

Εσυ ρε φίλε τί ποιότητα ζωής έχεις στην Ελλάδα; Και τι ακριβώς εννοείς με το ποιότητα ζωής; Εγώ που είμαι εδω κοντά στα τρία χρόνια σε πληροφορώ πως έχουν υπηρεσίες που δεν μπορείς καν να φανταστείς. Και κάτι ακόμα. Ο φίλος παραπάνω αναφέρεται υποτιμητικά για το ντύσιμο τους. Σε πληροφορώ πως σε παρόμοια κατάσταση στην Ελλάδα ( φτωχή περιοχή της Ελλάδας που σε ενα υποθετικό σενάριο θα ντύνονταν κι αυτοί παραδοσιακά και ξαφνικά θα έβρισκαν πετρέλαιο) θα ξεχνούσαν τα πάντα και θα το έπαιζαν μπρουκληδες. Τουλάχιστον προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες απο τις παραδόσεις τους ( κάποιοι έχουν ξεφύγει είναι η αλήθεια αλλα είναι λόγοι). Και το καλύτερο, με τη ζέστη και τον ήλιο που εχει εδω είναι το πιο κατάλληλο ντύσιμο.

Konstantinos

Πολύ επίθεση ρε Don Mitso. Κι εγώ αγγλία είμαι αλλά δεν κάνω έτσι. Πραγματικά αναρωτήθηκα να μάθω πως ζούνε γιατί δεν ακούμε τίποτα για αυτούς και συνήθως είναι πολύ οραματιστές.

Δε θα σε πάρω για πηγή γιατί μάλλον εσύ χαίρεσαι με υπηρεσίες. Εγώ στην Αγγλία παιδιά πάντως δε θα έκανα και ευχαρίστως να φύγω πίσω στο χωριό μου μόλις τελειώσω με την έρευνά μου να καλλιεργώ ντομάτες και ας μην έχω ούτε ρεύμα.

Don mitso mou

Φίλε μου δεν σου επιτέθηκα, απλά καμία φορά με τον γραπτό λόγο δεν μπορείς να μεταφέρεις σκέψεις όπως με τον προσφοροκό. Απλά να το θέσω πιο κομψά, επειδή το ακούω χρόνια τώρα αυτο το τροπάρι ” ποιότητα ζωής”, πες μου εσύ τί είναι ποιότητα ζωής για σένα. Όταν έλεγα για υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα ιατροφαρμακευτική, εκπαίδευση, καθαριότητα, ασφάλεια και πολλα αλλα, αυτά είναι μερικοι απο τους επίσημους δείχτες με τους οποίους βγαίνουν κατακαιρούς οι λίστες επιπεδου διαβιβάσεις ενα χώρα. Όπως και το ότι δεν χρειάζεται να πας σε καμία υπηρεσία εδω για τίποτα, όλα γίνονται απο το κινητό σου. Σε ρωτάω γιατι κι εγώ ήμουν κι 7 χρόνια Αγγλία και τότε οι φίλοι μου απο Ελλάδα μου έλεγαν πως δεν εχει την ποιότητα ζωής της Ελλάδας και φυσικά εννοούσαν 3 ωρες φραπεδια κι Άγιος ο θεός.

Konstantinos

Μάλιστα. – Έλλειψη κοινωνικού κεφαλαίου. Εδώ ο κόσμος δε δραστηριοποιείται για τα κοινά, ούτε για τον πολιτισμό όσο σε εμάς. Οι εναλλακτικές ομάδες συνδυάζονται με εναλλακτικό τρόπο ζωής (περιθώριο). Οι μετανάστες δεν είναι ενσωματωμένοι και οι Άγγλοι δεν είναι καθόλου ουσιαστικά εξωστρεφείς. Ο κόσμος για να είναι αλληλέγγυος πρέπει να θίγονται τα συμφέροντά του, διαφορετικά δε νοιάζεται. – Μένω με άλλους 5 και η υποτροφία μου είναι 15k το χρόνο. Οι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι και κανείς δε γνωρίζει για πιο λόγο κάνει κάτι (εργασιακά), ούτε το χρόνο που κάνει κάτι (προγραμματισμός). Κανείς δε σκέφτεται κάποια στιγμή να πάρει ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο κλπ. – Η κοινωνικοποίηση είναι μηχανική. Σίγουρα κανείς δεν απολαμβάνει καφέ όπως εμάς και οι συναντήσεις προγραμματίζονται μια εβδομάδα πριν για να μην πω περισσότερο ακόμη και σε ζευγάρια μέσω doodle. – Ειδικά η διασκέδαση είναι χαμηλής ποιότητας και δεν προσφέρει στην καλλιέργεια του πνεύματος. Επίσης κοστίζει. – Τέλος πάνω από όλα η ευκολία, η διευκόλυνση και το να “ζήσεις” ή να κοπιάσεις όσο το δυνατό “λιγότερο”. Έτοιμο φαγητό, λίγη επαφή και καταχρήσεις μόνο σαββατοκύριακα όπου το τερματίζουν φυσικά. – Οι υπηρεσίες είναι σαφώς πιο οργανωμένες αλλά η μαύρη εργασία, το παρεμπόριο ανθούν. Οι νόμοι υπάρχουν και… Συνέχεια »

Don mitso mou

Ωραία δομημένη απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 3D AI

Ερευνητές ανακατασκευάζουν 3D περιβάλλοντα από αντανακλάσεις των ματιών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες σκηνές.

Smartphones 3D Android Smartphones Apple

Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.