Φοιτητής Μηχανολογίας σχεδιάζει θήκη με αερόσακο που προφυλάσσει το κινητό στις πτώσεις

Ο Philip Frenzel, φοιτητής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Aalen της Γερμανίας, σχεδίασε το ADCASE, μια ειδική θήκη για τηλέφωνα, που αναπτύσσεται σε αερόσακο προφυλάσσοντας τη συσκευή από την πρόσκρουση στο έδαφος. Το πρωτότυπο gadget έχει αποσπάσει ήδη εξαιρετικές κριτικές.

Η εφεύρεση έχει κερδίσει το κορυφαίο βραβείο από το German Mechatronics Society, τον οργανισμό που ασχολείται με έργα Μηχατρονικής (συνδυασμό των επιστημών της Μηχανολογίας, Ηλεκτρονικής – Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής), και η οποία εξετάσει έργα φοιτητών από όλη τη χώρα.

«Πριν από τρία χρόνια, ο Philip έριξε το ολοκαίνουργιο iPhone του», δήλωσε ο Peter, εκπρόσωπος της ADCASE. «Η οθόνη έγινε χίλια κομμάτια. Μετά από αυτό αγόρασε αρκετές συμβατικές θήκες για την προστασία του νέου τηλεφώνου του αλλά η προστασία τους δεν τον ικανοποίησε καθόλου».

ADCASE, Φοιτητής Μηχανολογίας σχεδιάζει θήκη με αερόσακο που προφυλάσσει το κινητό στις πτώσεις

Αρχικά, ο Frenzel δημιούργησε έναν μηχανισμό ενεργοποίησης με αισθητήρες που ανιχνεύουν πότε το τηλέφωνο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Στη συνέχεια, σκέφτηκε να σχεδιάσει έναν πραγματικό αερόσακο ή μία αφρώδη εναλλακτική λύση, ωστόσο κανένα από αυτά τα σχέδια δεν αποδείχθηκε πρακτικό. Τελικά, αντί για κάποιο μαλακό υλικό, ο Frenzel κατέληξε στη λύση του σταθερού. Επέλεξε για το ADCASE πτυσσόμενα μεταλλικά ελάσματα που εκτείνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα είδος αερόσακου προστατεύοντας περιμετρικά τη συσκευή από την πρόσκρουση στο έδαφος.

Ο Philip και η ομάδα του χρειάστηκαν περίπου δυόμισι χρόνια για να ολοκληρώσουν το project. Στόχος τους είναι να το κάνουν συμβατό με τα νεότερα iPhone, ξεκινώντας από το iPhone 6. Για να χρηματοδοτήσουν το έργο, ετοιμάζουν μια εκστρατεία στο Kickstarter που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, τον Ιούλιο.

ADCASE, Φοιτητής Μηχανολογίας σχεδιάζει θήκη με αερόσακο που προφυλάσσει το κινητό στις πτώσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Άντε χτύπα αυτό τώρα με δέκα κάμερες. Όταν μιλάει η καινοτομία…

tOnY

Τρια πραγματα ειναι δεδομενα απο την παραπανω ειδηση.Το παλικαρι εχει 1) μυαλο 2) χρονο 3) δεν πηδαει

giann

κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμα και σε αεροπλάνα!

aptalikos

Θα πάει άκλαφτο. Να δω αυτόν που θα το έχει στην τσεπη του και θα πηδήξει από κανά 2 σκαλοπάτια. Δεν σκέφτομαι καν το να ανοίξει από μόνο του την ώρα που θα μιλάς. Καλό σαν ιδέα αλλά στην πράξη απέχει πολύ.

ΚώσταςD.

Το καινοτόμο θα ήταν να έφτιαχναν και κάναν αερόσακο ανθρώπους! Θα γλυτώσαμε από πολλές τούμπες… χεχε!

ΚώσταςD.

*για ανθρώπους

Messs

Καλό δείχνει. Ο ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ που είναι?

lneam

ο καθενας οπως θελει βαφτιζει το παιδι του.

NikosAr

Νομίζω ότι είναι ότι πιο καινοτόμο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια με τις αντιγραφές των αντιγράφων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.