Ford S-Max: Με σύστημα που διαβάζει τις πινακίδες και μειώνει ταχύτητα

Η Ford δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο μπορεί να διαβάσει το όριο ταχύτητας στις πινακίδες που υπάρχουν στον δρόμο, έτσι ώστε να μην αφήσει τον οδηγό να παρανομήσει. Το σύστημα αυτό βρίσκεται στο ευρωπαϊκό μοντέλο Ford S-Max, προστατεύει τον οδηγό από πρόστιμα και ατυχήματα.

Το Intelligent Speed Limiter θα μπορεί τόσο να διαβάζει το όριο ταχύτητας στις πινακίδες, όσο και να μειώνει την ταχύτητα του αυτοκίνητου και αυτό γίνεται εφικτό μέσω της προσαρμογής της ποσότητας του καυσίμου που αποστέλλεται στον κινητήρα.

Το νέο σύστημα της Ford θεωρείται καθοριστικό για τα αυτό-κινούμενα οχήματα που περιμένουμε να βγουν στους δρόμους σε λίγα χρόνια.

ford s max ταχύτητα, Ford S-Max: Με σύστημα που διαβάζει τις πινακίδες και μειώνει ταχύτητα

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χριστόδουλος

Ένα έξυπνο σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας αφού στις περισσότερες πινακίδες θα πρέπει να ξεχωρίζει ποιας ομάδας είναι κολλημένο το αυτοκόλλητο πάνω της …

tarif16

τις διαβάζει και με τρύπες από σκάγια?…..χαχαχαχαχαχα

parastas

Θα μπορούσε απλά να το κάνει σε συνεργασία με τον navigator. Που σε ζαλίζει με τα τιτ τιτ του, όταν περνάς το όριο.

steve

Παιδιά δείτε αυτό και θα καταλάβετε ότι αυτό το σύστημα έχει και τα αρνητικά του . https://www.youtube.com/watch?v=fu4GqzUnBIM

tasos vamvakaris

τραγικό… ειδικά σε εθνικούς δρόμους με τα απαραδεκτά όρια…για την εποχή μας!!!!!
σε αστικούς δρόμους τα όρια ειναι λογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple CarPlay CarPlay

Ford: Θα παραμείνει στο Apple CarPlay – GM: Καταργεί σταδιακά την υποστήριξη

Ο CEO της Ford δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη για το CarPlay λόγω της δημοτικότητάς του στους πελάτες της.

Cars Ford

Ford: Πάνω από 1.000 απολύσεις στην Ισπανία

Tην περικοπή 1.100 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Ford, στην Ισπανία, στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Cars Ford

Ford: Δημιουργεί νέο τμήμα για την αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης

Η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εξ ολοκλήρου θυγατρικής που ονομάζεται Latitude AI για να ηγηθεί των προσπαθειών της για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης χωρίς επίβλεψη.

Cars Ford

Ford: Διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 Lightning

H Ford προχώρησε σε ανακοίνωση που αφορά το «πάγωμα» της παραγωγής του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου F-150 Lightning για άλλη μια εβδομάδα.