Futurecraft 3D: Η Adidas δείχει το μέλλον με 3D printed παπούτσια

Φανταστείτε να μπορείτε να εκτυπώσετε το παπούτσι της αρεσκείας σας τη στιγμή που το χρειάζεστε. Για παράδειγμα θέλετε να πάτε μα εκδρομή και δεν γνωρίζετε τι παπούτσια θα χρειαστείτε; Σκεφτείτε λοιπόν το ξενοδοχείο σας να έχει έναν 3D printer που θα βγάζει το ανάλογο παπούτσι για την περίσταση.

Η 3D τεχνολογία μπορεί να μην έχει πείσει ακόμη πολλούς από εμάς, όμως μεγάλες εταιρείες ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα. Μια από αυτές είναι και η Adidas η οποία οραματίζεται ένα μέλλον όπου μπορείς να εκτυπώσεις το παπούτσι σου όπως το θέλεις πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα όπου υπάρχει ο εκτυπωτής.

Δημιούργησε ένα concept το οποίο ονόμαστε Futurecraft 3D και δεν αποκλείεται να το δούμε να υλοποιείται. Πρόκειται για ένα project για custom-made παπούτσια και απευθύνεται κυρίως σε αθλητές. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να εκτυπώσουν το παπούτσι τους όπως το θέλουν προκειμένου να βελτιώσουν την επίδοσή τους. Ο αθλητής μπορεί να διαλέξει αν θέλει ένα παπούτσι που εφαρμόζει στο πόδι του, ένα που να απορροφά τους κραδασμούς κλπ.

Το prototype που έδειξε η Adidas στο παρακάτω video είναι πράγματι εντυπωσιακό. Δείτε το video:

Futurecraft 3D: Η Adidas δείχει το μέλλον με 3D printed παπούτσια, Futurecraft 3D: Η Adidas δείχει το μέλλον με 3D printed παπούτσια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bloodmaster

Πολυ ποιοτικα παπούτσια τα adidas οτι χρηση και να φανε

daniel

το παπούτσι που απεικονίζετε είναι κανονικό ή το έχουν για το βιντεο

Χάρης

αυτο με το ξενοδοχείο ήταν λίγο άκυρο αλλά anyway. λογικό μου φαίνεται εμένα να φτιάχνουν 3D παπούτσια καποια στιγμή. Επίσης το να το σχεδιάσεις μόνος σου όπως περιγράφει το άρθρο πχ για κραδασμούς θα θέλει κάποιες γνώσεις ορθοπεδικες προφανώς κι άλλες… τέλος θα θέλει σίγουρα ένα 24ωρο+ για να εκτυπωθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 3D AI

Ερευνητές ανακατασκευάζουν 3D περιβάλλοντα από αντανακλάσεις των ματιών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες σκηνές.

Business adidas

Adidas Speedfactories: Μεταφέρει την παραγωγή στην Ασία γιατί εκεί βρίσκεται η τεχνογνωσία

Η Adidas θα μεταφέρει το 2020 την παραγωγή παπουτσιών των Speedfactories από την Γερμανία και την Αμερική στο Βιετνάμ και την Κίνα.

Gear adidas featured Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Διαγωνισμός Techblog: Κερδίστε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Adidas! [Έχουμε νικητές]

Super Διαγωνισμός από το Techblog με δώρο τα νέα αασύρματα ακουστικά της Adidas RPT-01 και FWD-01. Μάθε πως μπορείς να τα κάνεις δικά σου.

Gear adidas

Adidas Headphones FWD-01 και RPT-01: Ασύρματα ακουστικά για άθληση και ποιοτική μουσική

Η Adidas, σε συνεργασία με τη Zound Industries, κυκλοφόρησαν δύο νέα ασύρματα ακουστικά, τα “active” Adidas FWD-01 και Adidas RPT-01 κλειστού τύπου.