Galaxy Explorer: Το HoloLens app που φέρνει τον Milky Way στο σαλόνι μας

Για την δημιουργία του πρώτου app για το HoloLens, η Microsoft έτρεξε πριν λίγο καιρό μια καμπάνια στην οποία μπορούσε να συμμετέχει όποιος θέλει προτείνοντας την ιδεά του. Ο διαγωνισμός έληξε πριν λίγες μέρες με νικητή το Galaxy Explorer!

Όταν έληξε ο χρόνος κατάθεσης των ιδεών, η Microsoft διάλεξε τις 3 καλύτερες ιδέες και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει το app που θα ήθελε να δει στο HoloLens. Το Galaxy Explorer, το οποίο αναδείχθηκε το επικρατέστερο app, υπόσχεται να φέρει τον Milky Way στο χώρο μας, επιτρέποντας μας να πλοηγηθούμε σε οποιοδήποτε σημείο του γαλαξία θέλουμε, με χρήση gestures και φωνητικών εντολών. Μπορούμε να δούμε στοιχεία και στατιστικά, να υπολογίσουμε αποστάσεις μεταξύ σωμάτων ή να προσγειωθούμε σε κάποιο πλανήτη. Οι επιφάνειες του χώρου μας θα προσαρμοστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν τον πλανήτη που διαλέξαμε.

Η ιδέα που αναδείχθηκε δεύτερη, λέγεται Grab the Idol και είναι ένα first-person puzzle παιχνίδι κατα το οποίο το δωμάτιο μας μεταμορφώνεται σε dungeon με γρίφους που πρέπει να λύσουμε και παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε για να καταφέρουμε να πάρουμε το “Ιdol” και να το επιστρέψουμε στην βάση ώστε να μεταφερθούμε στο επόμενο dungeon. Οι παγίδες μπορεί να είναι λάβα στο πάτωμα ή καρφιά και δηλητηριώδη βέλη που θα πρέπει να αποφύφετε.

Η τρίτη ιδέα, το Airquarium, δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ωκεανό αλληλεπιδρώντας με διάφορα ζώα ανάλογα με το βάθος, το οποίο μπορούν να ελέγξουν. Μπορούν να προσθέσουν νέα ζώα απο μία μεγάλη λίστα, τα οποία μπορούν να ταίσουν ή να μάθουν περισσότερα πράγματα για αυτά.

Η ψηφοφορία τελείωσε την Παρασκευή, και το Galaxy Explorer απέσπασε το 58% των ψήφων. Ο νικητής του διαγωνισμού θα συνεργαστεί με την Microsoft για να είναι σύντομα έτοιμη η συναρπαστική εφαρμογή που θα φέρει τον Milky Way στο σαλόνι μας.

, Galaxy Explorer: Το HoloLens app που φέρνει τον Milky Way στο σαλόνι μας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.