Galaxy Watch το πρώτο smartwatch της Samsung με Wear OS;

samsung galaxy watch smartwatch wear os, Galaxy Watch το πρώτο smartwatch της Samsung με Wear OS;

Η Samsung φαίνεται πως αλλάζει “ρότα” στα smartwatch μιας και πληροφορίες κάνουν λόγο για την κυκλοφορία φορετής συσκευής με την ονομασία “Galaxy Watch”, ένα νέο smartwatch το οποίο θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Wear OS, θέλοντας να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στην Apple με το Apple Watch.

Στον τομέα των smartwatch η Samsung υπήρξε πρωτοπόρος στις φορετές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Το πρώτο Galaxy Gear είχε εμφανιστεί το 2013 και “έτρεχε” μια τροποποιημένη έκδοση του Android σε μια χρονική περίοδο που το Android Wear δεν υπήρχε καν. Τα επόμενα Galaxy Gear ήταν βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα Tizen OS παρά το γεγονός πως η λέξη “Galaxy” είναι συνώνυμο του Android.

Η προσπάθεια που είχε κάνει Samsung με Android Wear smartwatch ήταν το Gear Live το 2014, ένα smartwatch το οποίο δεν έτυχε ένθερμης υποδοχής από τους καταναλωτές, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως η πιθανότητα της κυκλοφορίας ενός νέου smarwatch με Wear OS δε σημαίνει πως δε θα δούμε κάποιο Gear S4 μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Τα Samsung Gear smartwatch έχουν ανταπόκριση στους καταναλωτές αλλά όχι όσο θα ήθελε η ίδια η Samsung, με το μεγαλύτερο μειονέκτημά τους να είναι η έλλειψη οικοσυστήματος με εφαρμογές, κάτι το οποίο ενδεχομένως να βελτιώσει η χρήση του Wear OS, με τη Google να είναι και εκείνη κερδισμένη από μια τέτοια συνεργασία μιας και θα ενισχυθεί η δυναμική του Wear OS απέναντι στους καταναλωτές.

samsung galaxy watch smartwatch wear os, Galaxy Watch το πρώτο smartwatch της Samsung με Wear OS;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Τουλάχιστον είναι όμορφο…

VasiliS9plus

Που το είδες; Αναφέρεσαι στο Gear S3 της φωτο?

Flagship killer

Ναι χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.