Gatebox: Η πρώτη ολογραφική ψηφιακή βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Η Vinclu, ιαπωνική startup που ασχολείται με το IoT (Internet of Things), δημιουργεί μια συσκευή με τεχνολογία ολογράμματος που αλλάζει εντελώς την εικόνα που είχαμε για τους ψηφιακούς βοηθούς.

Το Gatebox, είναι μια συσκευή που μοιάζει αρκετά με το Amazon Echo, με μία όμως βασική διαφορά: Η ψηφιακή βοηθός με την οποία αλληλεπιδρά ο χρήστης, απεικονίζεται σαν πραγματική φιγούρα με την βοήθεια ολογράμματος. Πέρα απο τις βασικές λειτουργίας (email, μουσική, υπενθυμίσεις κλπ), η Azuma, όπως ονομάζει η Vinclu την ψηφιακή βοηθό, μπορεί να ελέγξει την τηλεόραση, το air condition, τα φώτα και άλλες έξυπνες συσκευές.

Ο στόχος της εταιρίας είναι να έρθει πιο κοντά ο άνθρωπος στην εικονική πραγματικότητα, και τι καλύτερο για να το πετύχει απο το να “δώσει ζωή” σε λειτουργίες που μέχρι τώρα απολαμβάναμε απο ένα μαύρο κουτί όπως το Echo ή μέσα απο το smartphone μας. Επιπλέον, η Azuma, μέσω της προηγμένης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, μπορεί να μάθει τις συνήθειες του χρήστη και να ενεργεί με βάση αυτές.

Μέσα στο 2016, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο λειτουργικό Gatebox, η Vinclu θα λανσάρει την πρωτοποριακή συσκευή της μέσα απο crowdfunding πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί οτί η Αzuma θα είναι προσωρινά η μόνη χαρακτήρας που μπορούμε να επιλέξουμε, αργότερα όμως οι χρήστες θα έχουν περισσότερες επιλογές.

, Gatebox: Η πρώτη ολογραφική ψηφιακή βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Βάλτε red queen από το resident evil ρε γατάκια που πήγατε και μου βάλατε αυτή τη χαζογκόμενα 🙂

sera65

Βγαίνει και με πλοκάμια???

Ανακιν

Χαχαχ να βάλετε την τρομερή φωνή του Darth Vader λέω εγώ

Nicolas

Αθανατη…….πανεμορφη…….Cortana!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear China Chip Japan

ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κινέζικων τσιπ

Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όπως οι ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία βάζουν περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Smartphones Android Android Smartphones Japan

Sharp AQUOS R Compact: Με οθόνη 4.9 ιντσών Edgest fit IGZO [Japan]

Αυτό είναι το Sharp AQUOS R Compact με οθόνη 4.9 ιντσών ανάλυσης 2032×1080 pixels, τεχνολογίας IGZO και θυμίζει έντονα το design του αναμενόμενου iPhone X. Έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 660, μνήμη RAM 3GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB.

Gear Japan

Ιαπωνία: Η μισή χώρα θα ελέγχεται από ρομπότ μέχρι το 2035

Οι πολυμήχανοι Ιάπωνες έχουν δείξει πόσο πολύ αγαπούν τα ρομπότ και με το πέρασμα του χρόνου τα βάζουν όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητά τους. Που μπορεί να φτάσει όμως όλο αυτό; Σύμφωνα με το Nomura Research Institute (NRI) και την έρευνα που πραγματοποίησε, σε 20 χρόνια από σήμερα τα μισά επαγγέλματα θα εκτελούνται από […]