Gatorade: Patch για παρακολούθηση της αφυδάτωσης μέσω ιδρώτα

Gatorade wearable αφυδάτωση, Gatorade: Patch για παρακολούθηση της αφυδάτωσης μέσω ιδρώτα

Η Gatorade συνεργάζεται με τον Dr. John Rogers (καθηγητή επιστήμης και μηχανικής υλικών, βιοϊατρικής μηχανικής και νευροχειρουργικής στο Northwestern) για ενα wearable το οποίο θα φοριέται σαν patch στο δέρμα του χρήστη και θα παρακολουθεί τα επίπεδα αφυδάτωσης στο σώμα του μέσω του ιδρώτα του.

Το έξυπνο patch έχει το μέγεθος ενός νομίσματος και μπορεί ο χρήστης να το κολλήσει στο δέρμα του. Το patch διαθέτει αισθητήρες, οι οποίο μέσω του ιδρώτα ανιχνεύουν το επίπεδο ενυδάτωσης στο σώμα του χρήστη καθώς και το επίπεδο χλωριούχων στον οργανισμό του. Για την ανάγνωση των επιπέδων, θα χρησιμοποιείται βαφή τροφίμων.

Ακόμη, το patch θα είναι αδιάβροχο ώστε να μπορούν να το φοράνε και οι κολυμβητές. Εκτός όμως από τους αθλητές, το έξυπνο patch μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα νοσοκομεία, για τη διάγνωση κυστικής ίνωσης στα μωρά ή σε ασθενείς που έχουν προβλήματα στα νεφρά τους.

Το patch θα κοστίζει περίπου 3 δολάρια το κομμάτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά αν και λέγεται ότι ο χρήστης θα μπορεί να το αποστειρώσει και να το ξαναχρησιμοποιήσει μερικές ακόμη φορές. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και αναμένεται να διατεθεί στο εμπόριο στα επόμενα ένα με δύο έτη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear wearables

Αυτό το έξυπνο δαχτυλίδι μπορεί μια μέρα να παρακολουθεί τις χρόνιες ασθένειες

Το Oura Ring δεν είναι πλέον το μόνο έξυπνο δαχτυλίδι στην αγορά.

Gear wearables

Withings Move: Τα πρώτα customized υβριδικά smartwatch με τιμή μόλις 80 ευρώ

Τα Withings Move είναι μία από τις καλύτερες σειρές υβριδικών smartwatch και τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό Withings Move, μέσα από μερικά απλά βήματα.

Gear Apple Huawei wearables

Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις των wearables το 2018, και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του έτους με κερδισμένους της Apple, Xiaomi και Huawei.

Smartphones MWC 2019 Nubia wearables

Η Nubia θα παρουσιάσει smartphone που θα φοριέται στο χέρι [MWC 2019]

H Nubia (sub-brand της ZTE) πρόκειται να παρουσιάσει ένα wearable smartphone στην έκθεση MWC 2019. Αυτό προκύπτει από αφίσα-teaser που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με το μότο της εκδήλωσης να είναι το “Flex your Life”, αναφερόμενη προφανώς σε κάποια συσκευή με οθόνη curved.