Android TV, Έρχεται στην τηλεόραση μας από την Google

Aναβαθμίση στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας φαίνεται να ετοιμαζει η Google μέσω ενός νέου project με όνομα Android TV, λίγα χρόνια μετά το Google TV το 2010. Η πληροφορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του The Verge, το οποίο δημοσίευσε leaked documents και screenshots.

Το Android TV, αν και θα χρησιμοποιεί το Android O.S. για την λειτουργία του, πρόκειται να προσφέρει διαφορετικό User Interface από αυτό που συναντάμε στα Android smartphones και tablets. Με άλλα λόγια, το project δεν αποτελεί μια προσπάθεια μετατροπής της τηλεόρασης σε ένα μεγαλύτερο και πιό ισχυρό smartphone, αλλά αποσκοπεί στην δημιουργία μιας εμπειρία χρήσης προσαρμοσμένης πάνω σε αυτήν. Για τον σκοπό αυτό, η Google δουλεύει σκληρά ώστε να κάνει την λειτουργία αλλά και την αναζήτηση περιεχομένου όσο το δυνατόν πιό εύκολη και φιλική προς τον χρήστη.

“Android TV is an entertainment interface, not a computing platform. It’s all about finding and enjoying content with the least amount of friction. It will be cinematic, fun, fluid, and fast.”

Η εταιρία έχει ήδη καλέσει τους προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές προσαρμοσμένες στο νέο interface, το οποίο όπως φαίνεται θα έχει την μορφή καρτών. Κάποιες από τις πρώτες εφαρμογές που θα κυκλοφορήσουν είναι το Google Play Movies, YouTube, Hangouts, Netflix, Pandora, Vevo κ.α.καθώς και αρκετά Video games.

Όσον αφορά την αλληλεπίδραση του χρήστη με το Android TV, θα επιτυγχάνεται μέσω ενός τηλεκοντρόλ, ενώ ο χειρισμός των παιχνιδιων θα γίνεται από χειριστηρία παιχνιδιών, θυμίζοντας μας το Amazon Fire TV.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την ημερομηνία διάθεσης του στην αγορά, λαμβάνοντας όμως υπόψιν μας το επίπεδο των leaked screenshots, ίσως δεν απέχει πολύ.

Πως σας φαίνονται οι πρώτες πληροφορίες για το Android TV;
Πιστεύετε ότι θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από τα παρόμοιας λειτουργίας Apple TV, Amazon Fire TV και Roku;

, Android TV, Έρχεται στην τηλεόραση μας από την Google, Android TV, Έρχεται στην τηλεόραση μας από την Google, Android TV, Έρχεται στην τηλεόραση μας από την Google
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zoi

Αυτό σε Metro style Windows θυμιζει…βεβαια σα Project είναι καλο

Panos7GR

Θα πετύχει αν δώσει σωστά standards. Δηλαδή οι εφαρμογές να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και να ελέγχει το “TV Play Store” για τα είδη των εφαρμογών και τα δικαιώματα που θα ζητούν. Οι τηλεοράσεις είναι σημαντικό κομμάτι ψυχαγωγίας στο σπίτι και πρέπει να υπάρχει ποιότητα, αλλιώς γρήγορα θα πάρει πόδι το Android.
Τέλος πάντων αν το οδηγήσει σωστά το AndroidTV, σε αυτή την αγορά μπορεί να εδραιωθεί η Google, αφού στη συμμαχία του Android βρίσκονται εταιρίες σαν τις Sony, Samsung, LG κτλ. Ωστόσο αμφιβάλω κάπως για LG επειδή αναπτύσσει το webOS και την Samsung με το Tizen, αν τελικά υιοθετήσουν (και) το Android.

Dimitris547

Συμφωνώ θα ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόταση!!!😉😉😉😉😉-

thanos

Έχω εδώ και λίγες ημέρες το chromecast και επιτέλους χρησιμοποιώ και την τηλεόραση στο σπίτι. Napster, Google Music, YouTube και πολλές ακόμα εφαρμογές έχουν μετατρέψει την τηλεόραση μου σε χρήσιμο πλέον αντικείμενο. Ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα αν και όλα θα εξαρτηθούν από την τελική τιμή του προϊόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.