Google: Ετοιμάζει τα high-tech βιβλία του μέλλοντος

H Google κατέθεσε νέες πατέντες ευρεσιτεχνίας, με τις οποίες επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε τα έντυπα μέσα, στο μέλλον. Η πρώτη είναι για ένα διαδραστικό βιβλίο με αισθητήρες πίεσης και κίνησης, ενσωματωμένους στις σελίδες του.

Η Google εμπνέεται από τα παιδικά βιβλία που είχαμε όλοι μας με τις τρισδιάστατες χάρτινες φιγούρες που ξεπηδούσαν από τις σελίδες, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιο high-tech.

Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας και χωρίς την ανάγκη χρήσης κάποιου headset, ο αναγνώστης βλέπει να “αναδύονται” από το βιβλίο ήχοι και εικόνες, που ενεργοποιούνται όταν αλλάξει σελίδα ή ασκήσει πίεση σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Στην “ράχη” του βιβλίου υπάρχει μια μικρή συσκευή που προβάλλει τις εικόνες επάνω στο βιβλίο ενώ ένα ενσωματωμένο ηχείο, ενισχύει την εμπειρία.

Η δεύτερη πατέντα είναι για το “Media Enhanced Pop-up Book”, το οποίο δεν έχει κάποιο ενσωματωμένο micro-projector, όπως στην παραπάνω περίπτωση, αλλά επωφελείται από το κινητό ή το tablet, για να προσφέρει επιπλέον περιεχόμενο. Κάθε σελίδα του βιβλίου έχει μια δεύτερη, ψηφιακή σελίδα η οποία “ανοίγει” στην mobile συσκευή σου και προβάλει βίντεο ή εικόνες.

Η ιδέα της Google φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά προς το παρόν έχε καταθέσει μόνο πατέντες και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα τα βιβλία.

, Google: Ετοιμάζει τα high-tech βιβλία του μέλλοντος

, Google: Ετοιμάζει τα high-tech βιβλία του μέλλοντος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Pixel

Το Pixel 8 θα αποκτήσει τελικά το Gemini Nano AI της Google

Η Google θα φέρει τελικά το Gemini, το νέο μοντέλο μεγάλης γλώσσας της εταιρείας, στα smartphone της σειράς Pixel 8.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.