Google car: Θα είναι εξοπλισμένο με εξωτερικούς αερόσακους

Πολλοί είναι οι κατασκευαστές ανάμεσα στους οποίους και η Google, που έχουν δείξει ότι θέλουν να δημιουργήσουν αυτοκίνητα τα οποία κινούνται μόνα τους χωρίς να έχουν ανάγκη από οδηγό. Όπως θεωρεί ο Elon Musk, αυτό θα είναι το μέλλον και τα αυτοκίνητα με οδηγούς θα απαγορευτούν λόγω επικινδυνότητας.

Σαφώς για να βγουν τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google στους δρόμους, θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα που αφορούν στην ασφάλεια. Για να προστατευθούν οι επιβάτες είναι αναμενόμενο να χρησιμοποιούνται αερόσακοι, αλλά η Google θέλει να προστατέψει και τους πεζούς.

Σύμφωνα με πατέντα που κατέθεσε θέλει να βάλει εξωτερικούς αερόσακους στο αυτό-οδηγούμενο όχημα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προστατευθεί τόσο το αυτοκίνητο όσο και ο πεζός ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο που θα πέσει πάνω.

Ωστόσο, λόγω του ότι οι εξωτερικοί αερόσακοι δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλείς για τους πεζούς και μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς κατά την πρόσκρουση, η Google θέλει να χρησιμοποιήσει visco-elastic υλικό για να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών.

Η ιδέα των εξωτερικών αερόσακων δεν είναι της Google, καθώς στο παρελθόν η Volvo έχει παρουσιάσει το ίδιο και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video:

google car αερόσακοι, Google car: Θα είναι εξοπλισμένο με εξωτερικούς αερόσακους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Μονο εγω εχω την εντυπωση πως ειναι μεγαλη μ@λ..ια εταιριες “τεχνολογιας” να βγαζουν αυτοκινητα? ειναι σαν να ακουω τον φουρναρη της γειτονιας να θελει να φτιαξει αεροπλανο.. θα μου πειτε τι σχεση εχει αυτο? γιατι εχει σχεση η Google Apple να φτιαχνουν αμαξια?

Γιωργος Παππας

Max91 πλακα κανεις ετσι;; Οταν μια τετοια εταιρια λεει θα ασχοληθει με κατι θα κανει τα αδυνατα δυνατα να το πετυχει -μονο και μονο για τα κερδη και την δοξα-. Αυτο παει να πει οτι:
α) Θα προσλαβει τους καλυτερους μηχανικους.
β) Θα κανει απειρες μελετες και ερευνες σχετικα με το καθε προτζεκτ που επειχηρει.
γ) Θα εχει την δυνατοτητα να επενδυσει σε αυτο με ευκολια (σχετικα παντα) ο,τι χρειαστει για την αναπτυξη του.
Και περα απο αυτα το αυτοκινητο δεν ειναι προιον τεχνολογιας; Εταιριες τεχνολογιας δεν παραγουν προιοντα τεχνολογιας; Ο φουρναρης αν ειχε τα δισεκατομμυρια δεν θα μπορουσε να ασχοληθει (να βαλει δηλαδη το ονομα του οχι να κατασκευασει ο ιδιος) με μια αεροπορική εταιρια ( 😛 );

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.