Το Google Glass επέστρεψε αλλά μόνο για επιχειρήσεις

Google Glass, Το Google Glass επέστρεψε αλλά μόνο για επιχειρήσεις

Δριμύτερο επέστρεψε το Google Glass, με την Alphabet να ανακοινώνει την επιχειρηματική του έκδοση, η οποία είναι αρθρωτή και με βελτιωμένη κάμερα.

Πριν από δύο χρόνια η Google ανέμενε με το Google Glass να κερδίσει την αγορά και τα γυαλιά της να αποτελέσουν τον επόμενο φορητό υπολογιστή που όλοι θα φοράμε.

Εν τέλει απ’ότι φαίνεται το προϊόν δεν είχε την αποδοχή που αναμενόταν, αλλά η Google αποφάσισε να μην σκοτώσει εντελώς το πρότζεκτ κρατώντας το ζωντανό αλλά για επιχειρήσεις όπου φαίνεται ότι είναι πιο απαραίτητο.

Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις από την πρώτη έκδοση του Google Glass περιλαμβάνουν βελτιωμένη κάμερα στα 8 megapixels από τα 5 που ήταν πριν, βελτιωμένη αυτονομία στις 8 ώρες, γρηγορότερο Wi-Fi και επεξεργαστή.

Επιπλέον, η συσκευή έχει γίνει πια αρθρωτή με το Glass Pod, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί σε άλλα πλαίσια του Google Glass.

Ο χρήστης-εργαζόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση σε βίντεο και εικόνες με οδηγίες για εργασίες, ή να τσεκάρει ότι έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα μιας εργασίας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να δουν μαζί ένα πρόβλημα που ενδεχομένως κάποιος να αντιμετωπίζει.

Η Alphabet πάντως φαίνεται αρκετά αισιόδοξη και για αυτή την έκδοση του Google Glass πιστεύοντας ότι τελικά οι επιχειρήσεις ήταν το μέρος που άρμοζε στο περιβόητο gadget.

Η δεύτερη γενιά του Google Glass έχει ήδη ενσωματωθεί στην παραγωγή διαφόρων εταιρειών των ΗΠΑ όπως οι Boeing, GE και DHL.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Δλδ αμα το θελω θα μου ζητησουν αφμ?
Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα παλι που λενε??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Glass

Γυαλιά AI θα βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η Evision σε συνεργασία με την Google προσφέρει AI γυαλιά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Gear Google Google Glass

Google Glass Enterprise Edition 2: Έρχονται με Snapdragon XR1 πλατφόρμα και τιμή στα 900€ [βίντεο]

Η Google ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί εκ νέου το τμήμα Glass, ένα τμήμα σταθμός στο εκκολαπτήριο προϊόντων της Alphabet και κυκλοφορεί νέο προϊόν.

Gear Google Google Glass

Το Google Glass Enterprise Edition 2 εμφανίστηκε στο Geekbench μαζί με τα χαρακτηριστικά του

Η Google σταμάτησε τη διάθεση του Google Glass σε καταναλωτές και πλέον είναι διαθέσιμο μόνο σε επιχειρήσεις με την ονομασία Glass Enterprise Edition, με το δεύτερο μοντέλο να εμφανίζεται στο Geekbench και να αποκαλύπτει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του.

Smartphones Google Google Glass Pixel

Τι σχέση έχει η κάμερα των Pixel & Pixel XL με το Google Glass;

Οι κάμερες των Pixel και Pixel XL έχουν λάβει αρκετά καλές κριτικές, με αποκορύφωμα το DxOmark το οποίο τις χαρακτήρισε «τις καλύτερες κάμερες για smartphone που έχουν κατασκευαστεί». Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, εκτός από το hardware χρειάστηκε και ειδικό λογισμικό.