GyroGlove: Το γάντι που σταθεροποιεί το χέρι ατόμων με Πάρκινσον

Από τη νόσο του Πάρκινσον πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, για την ακρίβεια ένας στους 500 μπορεί να προσβληθεί από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Ένα από τα κομμάτια που επηρεάζει είναι οι μυς, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να έχουν τρέμουλο στα χέρια το οποίο δεν μπορούν να ελέγξουν.

Αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολες απλές καθημερινές ανάγκες όπως το να φας, να πιεις ένα ποτήρι νερό και γενικά να αυτοσυντηρηθείς. Το θετικό είναι ότι η επιστήμονες τα τελευταία χρόνια προσπαθούν με την βοήθεια της τεχνολογίας να δημιουργήσουν διάφορα gadgets που κάνουν την καθημερινότητα των ασθενών λίγο πιο εύκολη.

Ένα από αυτά είναι το GyroGlove, ένα πολλά υποσχόμενο γάντι που δημιουργήθηκε από έναν φοιτητή ιατρικής, από τον οποίο ζητήθηκε να αναλάβει την φροντίδα ασθενούς με τη νόσο του Πάρκινσον και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να βρει μια λύση. Αντί να ψάξει να βρει κάποιο νέο φάρμακο, ο 24χρονος από το Λονδίνο χρησιμοποίησε τη φυσική που γνωρίζουμε από τα παιδικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “τα μηχανικά γυροσκόπια είναι σαν σβούρες: προσπαθούν πάντα να μείνουν όρθια διατηρώντας την στροφορμή τους. Η ιδέα μου είναι να χρησιμοποιήσω γυροσκόπια τα οποία αντιστέκονται ακαριαία και αναλογικά στην κίνηση του χεριού ενός ατόμου, επηρεάζοντας αρνητικά όποιο τρέμουλο υπάρχει στο χέρι του ατόμου που φορά το γάντι”.

Το prototype δημιουργήθηκε με τη βοήθεια φοιτητών του Imperial College London, και η ομάδα ισχυρίζεται ότι το γάντι έχει καταφέρει να μειώσει το τρέμουλο κατά 90%. Βέβαια, ακόμη πρέπει να γίνουν αρκετές βελτιώσεις όπως η μείωση του θορύβου.

Οι φοιτητές ελπίζουν να καταφέρουν να το βγάλουν στην αγορά μέχρι τον Σεπτέμβριο με τιμή γύρω στα 500-800 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Πληκτρολόγιο PC: Κάνει έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον

ARC: Ειδικό στυλό για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον

gyroglove parkinson patients, GyroGlove: Το γάντι που σταθεροποιεί το χέρι ατόμων με Πάρκινσον

gyroglove parkinson patients, GyroGlove: Το γάντι που σταθεροποιεί το χέρι ατόμων με Πάρκινσον

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Fil

Τέτοια τεχνολογία θέλουμε! Μπράβο στο νεαρό!

NtinosMD

Καλο και για ατομα με ιδιοπαθη τρομο … ειδικα για επαγγελματιες υγειας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.