H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

, H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια. Καταλύτης των εξελίξεων στην αγορά των PC φέρεται να είναι η πανδημία του Covid-19.

To πρώτο τρίμηνο του 2021 έδειξε ταχύτατη ανάπτυξη της αγοράς των PC, ειδικά εάν συγκρίνει κανείς τα δεδομένα με ό,τι ίσχυε εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Αυτό επιβεβαιώνεται και αριθμητικά, αφού η Gartner σημειώνει ότι οι αποστολές PC παγκοσμίως είδαν άνοδο 32% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η IDC είναι πολύ πιο αισιόδοξη στις μετρήσεις της, καθώς βλέπει άνοδο της τάξης του 55% για την αγορά των PC σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει να τονιστεί ότι τα δεδομένα αυτά δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις αποστολές Chromebooks. Τη μερίδα του λέοντος, πάντως, κερδίζουν τα προσιτά notebooks, τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν τη σταθερή επιλογή των περισσότερων καταναλωτών.

Η τηλεργασία και οι περιορισμοί κυκλοφορίας είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν τη νέα ανάπτυξη στα PC. Η εικόνα από το πρώτο τρίμηνο του 2021 δείχνει ότι παρομοίως θα κινηθεί και η υπόλοιπη χρονιά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια… Εξαιτίας τις πανδημίας του Covid19 που μας έχει κλείσει όλους μέσα στα σπίτια και για κανέναν άλλο λόγο, επίσης τα Ελληνικά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και οι εισαγωγείς τρίβουν τα χέρια τους, έχουν σπρώξει στην αγορά ότι σαβουροLapTop και σαβουροPC με επεξεργαστές 2-3ετών 1-2 γενιές πίσω και σε τιμές λες και αγοράζεις LapTop τελευταίας γενιάς και που για να βρεις πληροφορίες για αυτά βρίσκεις σε Πακιστανικά και Ινδικά Site και βίντεο… μετέτρεψαν την Ελληνική αγορά σε πακιστανικό παζάρι υπολογιστών…

Kosmas

Αυτός ο Μπιλ Γκέιτς τελικά είναι ο μόνος κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία. Αθέμιτο ανταγωνισμό θα το πω βέβαια. Καλώς κάνει και δίνει όσα δίνει και πρέπει ακόμα περισσότερο

Κινητομανής®

Το ακριβώς άνθηση γνωρίζει η αγορά υπολογιστών; Με τιμές εξαρτημάτων τιμολογημένα στο Θεό; Έστω ότι θες να στήσεις μόνος σου από την αρχή ένα νέο PC εν έτει 2021, βρίσκεις parts; Για παράδειγμα, κάρτες γραφικών βρίσκεις; Ή πρέπει να σκάσεις 5 κατοστάρικα για μία GTX1650;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IDC

Και όμως, τα PC είχαν μια καλή χρονιά ανόδου το 2021

Η εταιρεία έρευνας αγοράς IDC πιστοποιεί ότι μέσα στο 2021 τα PC είδαν τους αριθμούς της να παίρνουν την ανιούσα.

Smartphones IDC Apple Android

IDC: Ένα smartphone αντιστοιχεί σε 6 ανθρώπους στον κόσμο

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η IDC πιστοποιούν ότι το 2021 υπάρχουν 1.37 δισεκατομμύρια smartphones στον πλανήτη.

Business IDC

Ο κορονοϊός μειώνει τις πωλήσεις υπολογιστών, tablets, smartphones και περιφερειακών

Μεγάλες μειώσεις δαπανών φέτος αναμένονται και στις πωλήσεις υπολογιστών, tablets, smartphones και περιφερειακών, με τις συνολικές δαπάνες για συσκευές να μειώνονται κατά 8,8%.

Smartphones Android IDC iOS

IDC: Στο 0.1% το Windows Phone, Android & iOS μονοπωλούν την αγορά

Αν και ήταν εμφανές ότι το mobile OS της Microsoft δεν έχει πολλά περιθώρια στην αγορά, η εταιρεία ερευνών IDC έρχεται να επιβεβαιώσει και επίσημα το μονοπώλιο των Android και iOS, ενώ το Windows Phone πήρε το 0.1% για το πρώτο τρίμηνο του 2017.