Gear

H Apple ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές στα 3 nm

Οι επερχόμενοι Macs, καθώς και τα νέα smartphones της Apple θα βασιστούν στην αρχιτεκτονική των 3 nm. Τα νέα chips θα κατασκευαστούν από την TSMC και αναμένεται να τα δούμε να μπαίνουν στις πρώτες συσκευές κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023.

Ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται λόγος για το M3 chip στους Mac, ή για το Α17 στην περίπτωση του iPhone και του iPad, χωρίς, φυσικά, να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα εάν θα ακολουθήσει η Apple τη συγκεκριμένη ονοματολογία. Πέρα από τους… τίτλους, πάντως, η χρήση της αρχιτεκτονικής των 3 nm υπόσχεται καλύτερη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες και πολύ βελτιωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Στις αρχές του 2023, η TSMC αναμένεται να παραδώσει τις πρώτες παρτίδες στην Apple, η οποία θα τις χρησιμοποιήσει για το iPhone 15 και τα Macs που θα παρουσιαστούν τότε. Για να γίνει κατανοητό το επίπεδο της εξέλιξης στα νέα chips των 3 nm, αρκεί να σημειωθεί ότι εδώ η CPU θα μπορεί να έχει έως και 40 πυρήνες, τη στιγμή που το M1 έχει 8 πυρήνες και το M1 Pro μόλις 10…

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.