Gear

H Google ετοιμάζει τη δικιά της εκδοχή του AirTag της Apple

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά τα AirTag το 2021, χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση αρχικά και πλέον η Google φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα πολύ παρόμοιο δικό της tracker.

Οι ασύρματοι ιχνηλάτες δεν είναι κάτι καινούργιο και εταιρείες όπως η Tile αναπτύσσουν αυτού του είδους τα αξεσουάρ εδώ και χρόνια. Ακόμη και η Samsung μπήκε στη δράση με τα δικά της SmartTag, όμως χρειάστηκε η Apple να εμπλακεί προτού κάποιος αρχίσει πραγματικά να δίνει προσοχή.

Ο ειδικός στο Android, Mishaal Rahman, μοιράστηκε μερικά από τα πιο πρόσφατα ευρήματά του, καθώς το Fast Pair της Google ετοιμάζεται να προσθέσει υποστήριξη για έναν νέο τύπο προϊόντος “ετικέτα εντοπισμού”. Τα υπάρχοντα στοιχεία έδειχναν ήδη την εργασία σε ένα κατανεμημένο δίκτυο παρακολούθησης παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Apple για τα AirTags, τα οποία ενδέχεται να φτάσουν με την επωνυμία “Finder Network”.

Η ομάδα Nest της Google εργάζεται σε μια συσκευή με την ονομασία “grogu”, “groguaudio” ή “GR10”, η οποία θα υποστήριζε τόσο το BLE όσο και το πολύ φιλικό προς παρακολούθηση UWB. Θα διαθέτει ένα μικρό εσωτερικό ηχείο και θα κυκλοφορήσει σε μια ποικιλία χρωμάτων.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.