Συνέντευξη με τον Hiroshi Ito, Sony Mobile Deputy head Smart Products

Συνέντευξη με τον Hiroshi Ito, Sony Mobile Deputy head Smart Products, Συνέντευξη με τον Hiroshi Ito, Sony Mobile Deputy head Smart Products

Η συζήτηση με τον Hiroshi Ito, Deputy head Smart Products της Sony Mobile ήταν απολαυστική. Ο υπέυθυνος για τα smart devices της εταιρείας απαντάει στις ερωτήσεις του Techblog και παρουσιάζει τη νέα γκάμα προϊόντων της Sony Mobile από την έκθεση MWC 2018.

Techblog: Πείτε μας για τα νέα ακουστικά Xperia Ear Duo
Hiroshi It: Το Xperia Ear Duo είναι ένα wireless headset με το οποίο μπορείς να ακούσεις μουσική και ταυτόχρονα να απολαύσεις τον ήχο του περιβάλλοντος. Μπορείς να ακούσεις τη φωνή του συνομιλητή σου αν σε καλέσει και ταυτόχρονα τη μουσική. Έτσι, ενώ οδηγείς ένα ποδήλατο ή ένα αυτοκίνητο, ακόμη και σε ένα meeting, μπορείς πάντα να αλλάξεις τη μουσική. Την ίδια στιγμή, έχουμε τοποθετήσει τον αυτόματο αισθητήρα. Έτσι για παράδειγμα, αν θες να αλλάξεις μουσική, αυτό γίνεται με ένα νεύμα.

Πρόκειται για μια μοναδική λειτουργία. Για παράδειγμα, αν έχεις ενεργοποιημένο τον φωνητικό βοηθό και έχεις μια εισερχόμενη κλήση, ο φωνητικός βοηθός θα σε ρωτήσει: «Θες να απαντήσεις την κλήση;». Με ένα νεύμα μπορείς να του πεις ναι ή όχι. Επίσης, υπάρχει ο Google Assistant και η Siri για τους χρήστες iPhone. Απλά βάζουν το Xperia Ear Duo και ξεκινά να τους μιλά.

Αρκεί ένα άγγιγμα και δίνεις την εντολή: «Σε παρακαλώ πήγαινε με στον σταθμό της Βαρκελώνης» και ο φωνητικός βοηθός θα σου πει πώς να πας στον σταθμό. Εν ολίγοις, το πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός ήχου και o φωνητικός βοηθός.

Συνέντευξη με τον Hiroshi Ito, Sony Mobile Deputy head Smart Products, Συνέντευξη με τον Hiroshi Ito, Sony Mobile Deputy head Smart Products

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ σε μια ακόμη μοναδική λειτουργία για το Xperia Ear Duo, το Anytime Talk. Πρόκειται για μια εμπειρία τύπου walkie talkie την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πέντε επιλεγμένα πρόσωπα. Τους φίλους ή την οικογένειά σου για παράδειγμα. Το Anytime Talk δίνει ασύρματη επικοινωνία μέσω smartphone. Η δυνατότητα αυτή θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σε δραστήριους ανθρώπους για παράδειγμα. Έτσι, δρομείς, ή και άτομα σε εκδηλώσεις μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ακόμη κι όταν κάθονται σε ένα γραφείο βέβαια είναι χρήσιμο. Εγώ (αστειεύεται) το χρησιμοποιώ συνέχεια για να διατάξω τα μέλη της ομάδας μου.

Techblog: Ποιο είναι το όραμα της Sony για τα μελλοντικά smart devices;
Hiroshi It: Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο στυλ επικοινωνίας. Για παράδειγμα, χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια, για να μπορούν οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τα smartphone αφής. Νιώθουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο.

Techblog: Τα νέα Xperia XZ2 και XZ2 Compact είναι εδώ. Τι νέο φέρνουν;
Hiroshi It: Μόλις είχαμε την παρουσίαση των Xperia XZ2 και Xperia XZ2 Compact. Το βασικό σημείο των δύο αυτών συσκευών είναι ότι έρχονται με καινούριο σχεδιασμό. Ιδιαίτερα στο ZX2 που έχουμε τοποθετήσει γυαλί μπρος αλλά και πίσω. Υπάρχει ένας πανέμορφος συνδυασμός γυαλιού και μετάλλου και τα δύο προϊόντα έρχονται με δυνατότητα καταγραφής HDR.

Το XZ Premium ήταν το πρώτο HDR smartphone που παρουσιάσαμε πέρυσι. Τώρα, προσθέτουμε τη δυνατότητα καταγραφής HDR, η οποία ξεκινά από το XZ2. Επιπλέον έχουμε ενσωματώσει μια ιδιαίτερα καλή εμπειρία θέασης, λήψης ταινιών καθώς και ένα πολύ καλό σύστημα δόνησης. Για παράδειγμα, μπορείς να απολαμβάνεις τα πάντα, όπως για παράδειγμα ένα παιχνίδι, μια ταινία και χάρη στη δόνηση να την “νιώθεις”.

Συνέντευξη με τον Hiroshi Ito, Sony Mobile Deputy head Smart Products, Συνέντευξη με τον Hiroshi Ito, Sony Mobile Deputy head Smart Products

Techblog: Τι άλλο νέο παρουσίασε η Sony στην MWC 2018;
Hiroshi It: Στο περίπτερό μας έχουμε το Xperia Touch. Έχει τον προτζέκτορα κοντινής απόστασης, τη λειτουργία αφής. Ξαφνικά ένα τραπέζι ή ένας πίνακας μπορούν να μετατραπούν σε έξυπνη οθόνη αφής. Το προϊόν αυτό είναι διαθέσιμο στην αγορά. Η όλη ιστορία με τα έξυπνα προϊόντα ξεκίνησε από το Xperia Ear πρώτης γενιάς. Αυτό είναι δεύτερη γενιά. Επίσης δημιουργήσαμε το Xperia Hello, ένα μικροσκοπικό χαριτωμένο ρομπότ που πραγματοποιεί καθημερινές συνομιλίες. Αυτή τη στιγμή διατίθεται στην αγορά της Ιαπωνίας.

Techblog: Ετοιμάζετε κάποια head-up οθόνη;
Κάτι ετοιμάζουμε. Δεν είναι ακόμη έτοιμο. Σε γενικότερο πλαίσιο όμως έχουμε άπειρες ιδέες, σε οθόνες, σε wearables, στη ρομποτική…

Techblog: Ποιες είναι οι τάσεις στη βιομηχανία;
Hiroshi It: Νομίζω ότι οι άνθρωποι αναζητούν μεγαλύτερη ευελιξία, περισσότερη αλληλεπίδραση. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι κοιτάζουν την οθόνη. Για παράδειγμα, σε έναν σταθμό οι άνθρωποι απλά κοιτάζουν κάτω για να ελέγξουν την οθόνη του κινητού της. Αλλά σε άλλες δραστηριότητες, αν για παράδειγμα κάποιος οδηγεί ένα ποδήλατο ή κάτι παρόμοιο, χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στην επικοινωνία του. Χρειάζεται κάτι σαν αλληλεπίδραση μέσω φωνής. Χρειάζεται ένας νέος τρόπος αλληλεπίδρασης.

Techblog: Τι πιστεύετε για τα bezel-less smartphones;
Hiroshi It: Δεν θα σχολιάσουμε τις αποφάσεις άλλων εταιρειών. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αναζητούμε μια ισορροπία μεταξύ βασικών χαρακτηριστικών και σχεδιασμού. Όταν προσπαθείς να ενσωματώσεις όλες αυτές τις τεχνολογίες σε μία συσκευή, πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Έχουμε το πρώτο κινητό 4K με δυνατότητα καταγραφής HDR και κατασκευάσαμε μια μεγαλύτερη οθόνη για να μπορεί ο χρήστης να έχει μια καλύτερη εμπειρία. Διαρκώς εστιάζουμε στην καινοτομία, όπως το super slow motion, το predictive capture, την οθόνη 4K HDR, την καταγραφή βίντεο. Όλα αυτά βρίσκονται σε αυτή τη συσκευή. Όσοι χρήστες θέλουν την καλύτερη ψυχαγωγική εμπειρία, παίρνουν ένα πολύ δυνατό πακέτο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Πριν 3 χρονια ειχε 2% , περυσι 1% , φετος πανε για 0.8% ισως και χαμηλοτερα αν κρινω οτι ακομη και η umidigi φαινεται να εχει καλυτερους μηχανικους κσι σχεδιαστες, μονο η htc τους συναγωνιζεται σε αποτυχια.

djfapples

Η SONY είναι εταιρεία κολοσσός δίνει ποιότητα κ συσκευές που ξεχωρίζουν οποίος θέλει κινητά οθόνες να πάει να πάρει βρωμάει ο τόπος με 3 κάμερες,δεκαπυρινα,8 giga ram κλπ

Vendetta

Ναι ρε παιδιά. Η Sony είναι γίγαντας. Ποιότητα!!! Για αυτο και αναγνωριζεται απο το 1%. Το υπολοιπο ειναι προβατα!!! Ξέρετε τωρα…απο αυτους που τους εχουν κανει πλυση εγκεφαλου και δεν ξερουν που ειναι η ποιοτητα…

Koukoz

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια εταιρεία με τόση τεχνογνωσία – τεχνολογία, ενώ μπορεί όποτε θέλει να εκμηδενισει τον ανταγωνισμό, δεν επενδύει στο mobile τμήμα.
Πραγματικά είναι άξιο απορίας. Δε μπορώ να τους καταλάβω τους Ιάπωνες.

Γιώργος Κ.

Τώρα καταλαβαίνω τη διαφήμιση-δημοσιοτητα τον τελευταίο καιρό για τα προιόντα sony, το σχεδιασμό sony, τις bezeless οθόνες sony κ.λ.π.

One

@Koukoz η αγορά των κινητών ειναι υπερκορεσμενη και θα ηταν έγκλημα να επενδύσει δισεκατομμυρια σε μια αγορά που οι Κινέζοι σε 5-10 χρόνια θα έχουν επικρατήσει.
Καλύτερα να κρατάει στα κινητά τις πατέντες της και να επενδύει στους αισθητήρες και να δωσει περισσότερο έμφαση στις φωτογραφικές μηχανές και σε αλλα προϊόντα που θα της αποφέρουν μακροπροθεσμο κέρδος και θα κρατήσει πολλους πελάτες στο οικοσύστημα της.
Τα κινητά πρεπει να τα συνεχίσει αλλα το καλύτερο να βγάζει λιγες και καλές συσκευές ωστε να μην έχει χασούρα και να συνεχίσει να εχει επαφή με την τεχνολογία.
Σε λίγα χρόνια και η Samsung θα εχει πέσει αρκετά και θα ακολουθήσει την ιδια τακτική ενω η Apple θα παραμείνει μονο στην Αμερική για οσο αντέξει στο hardware, και μετά θα γινει μια εταιρία software και υπηρεσιών. Mark my words…

John

Μιλαει το ατομο το οποιο επι χρονια παραπληροφορουσε τον κοσμο οτι τα κινητα της sony ειναι τεραστια γιατι ειναι αδιαβροχα και εχουν στερεοφωνικα ηχεια , ενω πριν λιγες ημερες εγραφε οτι αν μειωθουν τα μπεζελ δεν θα χωραει η μπροστινη καμερα!!!! Τελικα μονο ασχετοι υποστηριζουν την sony γιατι εστω και λιγα να ηξεραν απο κινητα δεν υπηρχε ουτε μια στο εκ. να στηριζουν τις τραγικες επιλογες της που την οδηγουν στο λουκετο.

One

@John δες το μέγεθος του αισθητήρα που εχουν τα κινητά με bezel και αυτών που είναι bezeless και θα καταλάβεις ποιος ειναι ο άσχετος. Η καλύτερη selfie κάμερα σε κινητό αυτή τη στιγμή είναι στο XA2 Ultra και δε μπορεί να τη φτάσει κανένα bezeless κινητό.

Sheeple

15 εκατομμύρια smartphone units shipped για το fiscal year 2016 (που για την Sony έκλεισε 31/03 2017).
Συγκριτικά το FY15 είχε 25 εκατομμύρια units shipped, και για το FY 2017 περιμένουν όλοι ακομα πιο πάτο. Και αυτό που κάνει την κατάσταση ακομα χειρότερη είναι πως τα 2/3 υπολογίζουν έχουν πουληθεί! Τα υπόλοιπα είναι στα ράφια.

10 εκατομμύρια units sold δηλαδή! ψίχουλα σε σχέση με τα
317 εκατομμύρια units sold από Samsung
220 εκατομμύρια units sold από Apple
153 εκατομμύρια units sold από Huawei
111 εκατομμύρια units sold από OPPO (!!!!)
92 εκατομμύρια units sold από Xiaomi

Ιωάννης jb

Steeple.. Ωραίοι οι αριθμοί σου βέβαια τα 10 εκατομμύρια συσκευές μπορώ να το εκλάβω και ως αστείο..
Οι αριθμοί σου όμως είναι ελλιπεστατοι διότι…
Πχ. Η Samsung μπορεί για το 2016 να έχει 300 εκατομμύρια ενώ η Sony το 1/10 αυτών αλλά…
Η πρώτη κυκλοφορεί σε αυτόν τον 1 χρόνο περισσότερες από 30 συσκευές ενώ η δεύτερη μόνο 7!
Αυτο σε συνδυασμό με το ότι η Sony βγάζει πιο ακριβές συσκευές οι οποίες δε πηγαίνουν καν σε χώρες όπως Κίνα και ΗΠΑ καθιστά ακόμα και αυτόν τον αριθμό αυτά τα 15-20 εκατομμύρια πολύ ικανοποιητικό!
Δεν είναι εύκολο για καμιά εταιρία πλέον να σταθεί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος!!!
Το να έχεις ακόμα και το 1% σε μια παγκόσμια αγορά όπου οι Κινέζοι ηγούνται (πλέον στις 20 εταιρίες παγκοσμίως με τις μεγαλύτερες πωλήσεις βρίσκεις 17 Κινέζους!!!!) είναι κατόρθωμα ειδικά όταν είσαι εταιρία που πουλάει ακριβές συσκευές

John

Best Android phones for taking selfies (January 2018) – Android authority
Samsung Galaxy S8 and S8 Plus
Samsung Galaxy Note 8
Google Pixel 2 and 2 XL
OnePlus 5T
HTC U11
LG V30
Sony Xperia XZ1
Honor 9
Απο οτι βλεπεις στην πλειοψηφια ειναι bezelless αρα παλι παραπληροφορεις.

Koukoz

@One ευχαριστώ φίλε μου επιτέλους πήρα μια σοβαρή απάντηση με επιχειρήματα. Έχει μεγάλη βάση αυτό λες, θα δούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro: Φήμες για περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο κινεζικό Weibo θέλουν το επόμενο Sony Xperia Pro να διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 5 VI: Με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής για περισσότερη ασφάλεια

H Sony προσπαθεί στις ναυαρχίδες της να εισάγει μια νέα δυνατότητα που δεν έχει προσφερθεί ξανά σε κινητό.