HomePod: Tο έξυπνο ηχείο της Apple με Siri και τιμή στα 349 δολάρια

Κατά τη διάρκεια του σημερνού press event στο πλαίσιο του WWDC 2017, η Apple μαζί με το iOS 11 ανακοίνωσε επίσημα το HomePod. Αυτό είναι το πολυσυζητημένο έξυπνο ηχείο της Apple και όπως δείχνει η ονομασία του, η εταιρεία θέλει το κύριο χαρακτηριστικό του να είναι η μουσική.

apple HomePod, HomePod: Tο έξυπνο ηχείο της Apple με Siri και τιμή στα 349 δολάρια

Η Apple έχει αποφύγει να επικεντρωθεί στα virtual assistant features και δεν βάζει το HomePod απευθείας απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως Amazon Echo και Google Home.

Το HomePod έχει ύψος περίπου 17 εκατοστά. Διαθέτει επτά συστοιχίες tweeter στο κατώτατο σημείο και ένα woofer 4 ιντσών με auto bass EQ. Έξι μικρόφωνα είναι πάντα ανοιχτά για να ακούνε το “Hey Siri” και να ενεργοποιήσουν το ηχείο.

apple HomePod, HomePod: Tο έξυπνο ηχείο της Apple με Siri και τιμή στα 349 δολάρια

Η συσκευή είναι “spatially aware”, που σημαίνει ότι προσπαθεί να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά του δωματίου για να βελτιώσει τον ήχο. Θα εντοπίζει επίσης διαφορετικά μέρη ενός τραγουδιού και θα προσπαθήσει να εστιάσει τον ήχο για την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης.

apple HomePod, HomePod: Tο έξυπνο ηχείο της Apple με Siri και τιμή στα 349 δολάρια

Μέσα φορά επεξεργαστή Apple A8, που ενεργοποιεί ακουστική μοντελοποίηση σε πραγματικό χρόνο, τη διαμόρφωση ακτίνων ήχου και multi-channel echo cancellation.

Μπορείτε να ρυθμίσετε δύο HomePods και αυτομάτως θα συνεργαστούν. Φυσικά η Siri μέσα στο HomePod θα είναι σε θέση να κάνει πολλά περισσότερα από το να παίζει μουσική. Οι υποστηριζόμενες λειτουργίες περιλαμβάνουν ειδήσεις, μετατροπές μονάδων, μηνύματα, υπενθυμίσεις, αναπαραγωγή podcast, ρύθμιση συναγερμών και χρονοδιακόπτες, μετάφραση, πληροφορίες για τις μετοχές, γενικές γνώσεις, καιρικές συνθήκες, πληροφορίες κυκλοφορίας, αθλητικά αποτελέσματα, επίσης λειτουργεί ως γέφυρα για το HomeKit.

apple HomePod, HomePod: Tο έξυπνο ηχείο της Apple με Siri και τιμή στα 349 δολάρια

Το HomePod έχει τιμή στα 349 δολάρια που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιο ακριβό από Google Home και Amazon Echo. Οι αποστολές ξεκινούν σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Αυστραλία από Δεκέμβριο. Θα διατεθεί σε λευκό και Space Gray. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υποστηρίζει third party υπηρεσίες όπως Spotify.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geraldo.aliai

Α ρε Apple αθάνατη. Για αυτό χωρίς πλάκα την πάω , μόνο το μήλο είναι εκατό ευρώ με το καλημέρα, το μάρκετινγκ που εφαρμόζει , θα έπρεπε να δηδασκετε στα Πανεπιστήμια . Υ.γ το σχόλιο μοιάζει ειρηνικό αλλά δεν είναι.

Κώστας Ζ.

@geraldo.aliai ++++++

VasiliS7edge

Η μαγκιά είναι αυτή. Να χρεώνει όσο θέλει και να πουλάει. Όχι να πουλάει κοψοχρονια μπας και πάρει κάνα μερίδιο, βλέπε One Plus, Xiaomi, Huawei κα.

giannis

Συμφωνώ με τους προηγούμενους αλλά για να φτάσει η apple σε αυτό το σημείο πέρασε χίλια κύματα. Έφτασε στην χρεοκοπία, έβγαλε συσκευές πολύ μπροστά από την εποχή τους, έβγαλε και πατάτες αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ρίσκαρε και ρίσκαρε χοντρά, κάτι που οι περισσότεροι δεν κάνουν.

Νικ. Κ.

Οκ δν λεω ωραιο να ξυπνας κ να ρωτας χει σιρι τι καιρο θα κανει σημερα; ποσο ηρθε χθες ο αγωνας ; βαλε να παιξει αυτο τ κοματι. Εχει Κίνηση στο ταδε δρομο? κτλπ Αλλα…Έξι ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ για να ακούνε το “Hey Siri”…δηλαδη καλωσήρθατε στην απολυτη παρακολούθηση και μετα παμε σε ερωτησεις οπως ” χει σιρι ποιες ειναι οι σημαντικοτερες ειδησεις για σημερα ;” χελοοοου θα ειναι οποιες θελω ‘ εγω ‘ οπου εγω ειναι ο οποιος θελει να χειραγωγεισει(κυβερνησεις πολυεθνικες κ.α) το καθε κοινο, λαο.καταναλωτη. κτλπ φαινεται τραβηγμενο ? πιστευω πως ειναι τ κοντινο μελλον Αλλα οχι η συσκευη επικεντρώνεται στην μουσικη…και με τον καιρο θα γνωριζει τις καθημερινες σου συνήθειες για να σε “βοηθαει”περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i