HomePod: Κοστίζει 349 δολάρια για αγορά και… 279 δολάρια για επισκευή

homepod κοστίζει 349 δολάρια αγορά 279 δολάρια επισκευή, HomePod: Κοστίζει 349 δολάρια για αγορά και… 279 δολάρια για επισκευή

Το HomePod της Apple είναι διαθέσιμο για αγορά σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, ενώ αναμένεται και στην χώρα μας. Αυτή την στιγμή, η επίσημη τιμή αγοράς του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι τα 349 δολάρια.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, η τιμή του HomePod ως έξυπνου ηχείου είναι σχετικά τσουχτερή, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό. Από την στιγμή που θα το αγοράσει ένας καταναλωτής, το gadget θα περάσει την υπόλοιπη “ζωή” του τοποθετημένο σε ένα ράφι ή κάποιο έπιπλο. Οι πιθανότητες να χαλάσει είναι λίγες, όμως υπαρκτές. Η Apple λοιπόν είπε να το… τερματίσει αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική της επισκευής του HomePod. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η συσκευή κάποιου χρήστη εμφανίσει δυσλειτουργία και χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση (και δεν φταίει η Apple), τότε εκείνος θα κληθεί να πληρώσει το πόσο των 279 δολαρίων (!).

Να σημειωθεί βέβαια πως αν το έξυπνο ηχείο καλύπτεται από το (επί πληρωμή) πρόγραμμα AppleCare+, τότε η τιμή πέφτει στα 79 δολάρια. Εν κατακλείδι, οι υποψήφιοι αγοραστές του smart speaker της Apple θα κληθούν να πάρουν μια απόφαση. Είτε θα… ζήσουν την ζωή τους στα άκρα, θα αγοράσουν το HomePod χωρίς AppleCare και θα ελπίζουν πως εκείνο δεν θα πάθει τίποτα, είτε θα επιλέξουν την ασφαλή οδό, πληρώνοντας προκαταβολικά και το πρόγραμμα ασφάλισης του Cupertino. Αργά ή γρήγορα το HomePod θα έρθει στην Ελλάδα, οπότε όσοι σκέφτεστε να το αγοράσετε, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι..!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Γεια σου ρε απλ….

Nickolas

Με απλά λόγια παίρνεις και ένα δεύτερο να κάθεται και όταν χαλάσει το πρώτο το ανοίγεις :p

Πέρα από την πλάκα, η περίπτωση που αναφέρει το άρθρο είναι αν το μηχάνημα έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά με υπαιτιότητα του χρήστη και στην ουσία δε χρήζει επισκευής οπότε σου δίνουν καινούριο ή ακατασκευασμένο, με αυτά τα χρήματα.

Προφανώς αν υπάρχει πρόβλημα με το ηχείο και είναι εντός εγγύησης γίνεται κανονικά επισκευή χωρίς κάποιο κόστος.

Chris _BMW

Η τακτική της υπερκοστολόγησης του service και των ζημιών με υπαιτιότητα δίκη σου ειναι για να σε οδηγεί αυτόματα στο AppleCare..

tzonaros

υπαρχει και η λυση να μην το αγορασεις καν.

ΝΙΚΟΣ

Άμα είσαι κωθώνι, ψωνίζεις . Αλλά όχι απλό κωθώνι. Κωθώνι με ξεπλυμένο μυαλουδάκι μετά από μακροχρόνια πλύση.

Chris _BMW

@ΝΙΚΟΣ
Εδω ειναι τεχνολογικό σάιτ . Μπορείς να εκφράσεις τη γνώμη σου οποία κ αν ειναι αυτή . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΩΜΟΛΟΧΕΙΣ !
Σε παρακολουθώ καιρό τωρα και σε πολλα ποστ . Επειδή λοιπόν δεν μπορω να σε κάνω αναφορά γιατι αν είχα τη δυνατότητα θα το έκανα στέλνω αυτό το σχόλιο γι αυτό το λόγο

Agnostos13

Μέχρι να το χαλάσεις έχεις μαζέψει τα λεφτά για άλλο. Σιγά μην κάνεις service στο παλιό!

@ΝΙΚΟΣ:
Γειά σου Νικόλα Αινστάιν! Κάνε μας κανα μάθημα ρε!

Chris966

Κι όμως!! Αν εξαιρέσουμε τις βωμολοχίες του φίλου Νίκου που κι εγώ διαφωνώ, επί της ουσίας έχει δίκηο! Διότι πολύ απλά με 400+ ευρώ που θα κοστίζει στη χώρα μας, αγοράζεις ηχεία, έτη φωτός ανώτερα από αυτήν την τρελή πατατιά. Αγοράζεις π.χ. το System audio saxo 10 (ζεύγος) στα 404 ευρώ και έχεις ποιότητα ήχου, ποιότητα κατασκευής, και εμφάνιση που ούτε μπορούσες να φανταστείς…

KnightRider

Έχει ξεφυγει η Apple και το κοστος επισκευής δεν δικαιολογείται με τίποτα !!

ΝΙΚΟΣ

Μπα? Ότι θέλω θα γράφω γατούληδες , εφόσον δεν σας αναφέρω και δεν απευθύνομαι σε εσάς , δικό σας πρόβλημα αν ενοχλείστε. Μηλόξυδο ή Apple vinegar

James

Τη μαγκιά εδώ την έχει κάνει η Google. Όλοι λίγο πολύ που ενδιαφέρονται για μουσική έχουν κάποιο ηχοσύστημα στο σπίτι τους. Παίρνεις ένα φθηνό Google home και ένα Chromecast audio (60-70 ευρώ σύνολο) και καθάρισες και από ποιότητα ψηφιακής βοηθού και από ποιότητα ήχου και από πηγές που μπορείς να στριμαρεις μουσική. Αν θες και βίντεο παίρνεις και ένα Chromecast ακόμα για την τηλεόραση.

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Εφόσον γράφεις εδώ απευθύνεσαι στους αναγνώστες του blog άρα και σε εμάς. Αν λοιπόν δεν θέλεις να απευθυνθείς σε εμας γράψε κάπου αλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.