HomePod: Τερμάτισε προ-τελευταίο σε τυφλή σύγκριση με άλλα έξυπνα ηχεία

Το HomePod έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κοινού τις τελευταίες ημέρες που βρίσκεται στην αγορά. Η συσκευή σηματοδοτεί την είσοδο της Apple στην νεαρή βιομηχανία των έξυπνων ηχείων, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ποιοτική αναπαραγωγή ήχου.

Αρκετοί αναλυτές και reviewers θεωρούν πως το HomePod είναι το καλύτερο ηχείο της κατηγορίας του, πάντοτε στο κομμάτι της μουσικής. Για τον David Pogue όμως, κριτικό τεχνολογίας του Yahoo, η γνώμη των απλών καθημερινών χρηστών είναι εξίσου σημαντική με εκείνη των ειδικών. Ο ίδιος συγκέντρωσε πέντε απλούς καταναλωτές, μεταξύ των οποίων ένας επαγγελματίας βιολιστής και ένας τεχνικός ήχου. Εν συνεχεία, προχώρησε στην διεξαγωγή μιας τυφλής σύγκρισης μεταξύ του HomePod (350 δολάρια), του Amazon Echo Plus (150 δολάρια), του Sonos One (200 δολάρια) και του Google Home Max (400 δολάρια). Οι ακροατές θα άκουγαν την αναπαραγωγή μουσικών κομματιών και στα τέσσερα έξυπνα ηχεία, χωρίς να γνωρίζουν ποιο είναι το καθένα. Ποιες ήταν οι τελικές τους προτιμήσεις;

Τελικά, οι τρεις στους πέντε δήλωσαν πως το Sonos One αναπαράγει τον καλύτερο ήχο, ενώ οι δύο εναπομείναντες προτίμησαν το Google Home Max. Κανένας δεν έδωσε την ψήφο του στα HomePod και Amazon Echo Plus, όμως επειδή η πρόταση της Apple συγκέντρωσε κάποια θετικά σχόλια, βρέθηκε στην τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Pogue είχε προσκληθεί από την Apple σε ένα ειδικό event στην Νέα Υόρκη όπου η εταιρεία έκανε την ίδια ακριβώς σύγκριση (όχι όμως τυφλή) μεταξύ των παραπάνω ηχείων, με το HomePod να αναδεικνύεται νικητής. Μάλλον η αλήθεια τελικά είναι λίγο διαφορετική, τουλάχιστον σύμφωνα με τους καταναλωτές (των οποίων η γνώμη είναι και η πιο σημαντική). Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τυφλή σύγκριση που διεξήγαγε ο David Pogue στο παραπάνω βίντεο.

HomePod τερμάτισε προ-τελευταίο τυφλή σύγκριση έξυπνα ηχεία, HomePod: Τερμάτισε προ-τελευταίο σε τυφλή σύγκριση με άλλα έξυπνα ηχεία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Όταν φεύγει από τη μέση ή ισχύς του brand και η υποβολή του μάρκετινγκ, αποκαλύπτεται η ουσία.

Μανώλης

παιδιά όποιος το πάρει μόνο για μουσική πραγματικά τον θεωρώ θύμα του μάρκετινγκ, μα τελείως θύμα!!! ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν πολύ ανώτερα ηχεία σε αυτά τα χρήματα!!!

Αν τώρα το θέλει κάποιος να κάθεται στο καναπέ του και να κάνει μλκ ερωτήσεις επειδή βαριέται να πληκτρολογήσει κάτι στο κινητό του τότε ΟΚ, αυτό αγοράζεις, την επικοινωνία με το ηχείο!!! τίποτα άλλο!!!

Nickolas

Με απλά λόγια παίρνεις ένα ηχοσύστημα της προκοπής που έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να φτάσουν αυτά τα μικρά ηχεία και από τη στιγμή που όλα πια τα android κινητά υποστηρίζουν google now,
amazon alexa και τα αντίστοιχα iphone έχουν τη siri, με ένα bluetooth adapter κάνεις την ίδια σχεδόν δουλειά :p

Agnostos13

Νόμιζα οτί η λογική αυτών των ηχείων είναι για να λειτουργούν ως οικιακό smart hub οπού πάνω εκεί θα συνδέονται όλα τα συστήματα ενός έξυπνου σπιτιού. Αν κάποιος ψάχνει για ηχοσύστημα δεν πιστεύω οτι έχει νόημα να πάρει κάτι τέτοιο…

Nickolas

@Agnostos13

Υποτίθεται το HomePod παρουσιάζεται σαν ένα έξυπνο ηχείο με εξαιρετικές επιδόσεις στον ηχητικό τομέα και για το υπνοδωμάτιο ίσως και να είναι, αλλά για ένα χώρο όπως το σαλόνι νομίζω ένα καλό ηχοσύστημα είναι καλύτερο και μπορείς να το συνδυάσεις και με ένα smart hub πολύ φθηνότερο που έχει ίδιες ίσως και περισσότερες δυνατότητες π.χ. Google Home mini. Μιλάω πάντα για τη σχέση τιμής απόδοσης, τουλάχιστον στο βίντεο αυτό φάνηκε να εννοεί και αυτός που έκανε το τεστ, οτι δηλαδή δεν υπήρχε και τρελή διαφορά στην απόδοση του HomePod με τα υπόλοιπα έξυπνα ηχεία ακόμη και αυτά με τη μισή τιμή.
Βέβαια αν κάποιος έχει τα χρήματα ας πάρει ένα για κάθε δωμάτιο έχουν και όμορφο σχέδιο.

ΝΙΚΟΣ

Έξυπνο ? ΓΙΟΚ. Καλό ηχείο ΓΙΟΚ. Άλλη μια υπερεκτιμημένη μούφα για κνώδαλους
(Ούπς,, πιπέρι ΒΩΜΟΛΟΧΩ, ΒΛΑΣΤΗΜΩ! :))

Agnostos13

@Nickolas:

Εξαιρετικές επιδόσεις έναντι ενός home cinema / stereo-hifi σε ένταση δεν το βλέπω (όχι της Apple αλλά όλα τα αντίστοιχα). Τώρα σε ποιότητα παίζεται…αλλά μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν συστήματα από 50 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ οπότε και αυτό σχετικό είναι!
Πέρα από hub δεν βλέπω ιδιαίτερη χρησιμότητα πάντως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.