HTC Vive Focus: Το πρώτο standalone VR headset με “world-scale” tracking

H HTC ανακοίνωσε επίσημα το Vive Focus all-in-one VR headset, το οποίο φορά επεξεργαστή Snapdragon 835 και χρησιμοποιεί inside-out εντοπισμό θέσης. Είναι το πρώτο standalone six-degrees-of-freedom VR headset στην αγορά. (Αν και η HTC δεν έδωσε ημερομηνία κυκλοφορίας).

Το Vive Focus χρησιμοποιεί ένα σχετικά απλό three-degrees-of-freedom controller με παρόμοιο trackpad όπως στις μεγαλύτερες Vive συσκευές.

Η σχεδίαση του headset είναι ασυνήθιστη, παίρνοντας στοιχεία τόσο από το PlayStation VR όσο και από το Vive Deluxe Audio Strap της HTC και έρχεται σε μια φωτεινή απόχρωση του μπλε. Η HTC δεν έδωσε περισσότερες για τις άλλα κομμάτια, όπως η ανάλυση οθόνης.

HTC Vive Focus official, HTC Vive Focus: Το πρώτο standalone VR headset με “world-scale” tracking

HTC προς το παρόν ανέφερε ότι το HTC Vive Focus θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, αλλά χωρίς να δώσει ημερομηνία και τιμή. Όσοι περίμεναν να δουν το Vive-branded standalone headset με Google Daydream, μάλλον θα απογοητευτούν, καθώς HTC και Google ακύρωσαν τα σχέδιά τους. Το Focus είναι πιθανό να μην κυκλοφορήσει ποτέ ΗΠΑ και Ευρώπη, όπου αναμενόταν να τρέχει Daydream VR της Google.

Ωστόσο, το Lenovo Daydream standalone headset υπάρχει ακόμη στα χαρτιά και σύμφωνα με τον Google VR VP Clay Bavor, σύντομα θα μάθουμε νέα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρησταρας

Το κείμενο έχει κάποια νοηματικά λαθάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Σε αυτές τις 9 χώρες θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια

Η Apple θα προσθέσει σύντομα 12 νέες γλώσσες στο εικονικό πληκτρολόγιο του Vision Pro, με βάση τον κώδικα που ανακάλυψε το MacRumors.

Gear Apple featured VR headset

Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε χειρουργεία

Tο Apple Vision Pro αξίας 3.500 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη.