Nissan: Οι καρέκλες γραφείου που “παρκάρουν” μόνες τους [video]

Υπάρχουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, που ασχολούνται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και η Nissan είναι μια από αυτές. Ωστόσο, η Nissan για να προμοτάρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία μα δείχνει διαφορετικές εφαρμογές.

Μια από αυτές είναι η εφαρμογή της στις καρέκλες του γραφείου, οι οποίες μπορούν με ένα χτύπημα των χεριών να μπουν στις θέσεις τους ή αλλιώς να “παρκάρουν” στο αντίστοιχο γραφείο.

Όταν λοιπόν βρίσκεσαι σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, σε μια τάξη ή στο χώρο εργασίας, αντί να βάλεις μια-μια τις καρέκλες στη θέση τους, χτυπάς τα χέρια σου και η κάθε μια πηγαίνει στη θέση της. Όπως αναφέρει η Nissan, αυτές είναι τροποποιημένες καρέκλες Okamura που παρακολουθούνται από 4 motion κάμερες τοποθετημένες στον τοίχο και ελέγχονται μέσω WiFi.

Αν και ομολογουμένως, είναι μια πολύ καλή ιδέα για καρέκλα γραφείου, μάλλον δεν θα τη δούμε στην αγορά καθώς στόχος της Nissan ήταν απλά να δείξει τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Δείτε το video:

nissan self parking chair, Nissan: Οι καρέκλες γραφείου που “παρκάρουν” μόνες τους [video]

nissan self parking chair, Nissan: Οι καρέκλες γραφείου που “παρκάρουν” μόνες τους [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

χαχαχα θεούληδες τα τζαπονια, ολα αυτόματα θα τα κάνουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Nissan

Nissan: Σχεδιάζει δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

H Nissan εξετάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ώστε να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει ο νόμος μείωσης του πληθωρισμούς.

Cars Nissan

H Nissan δίνει μία πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Max-Out

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Nissan Futures, η Nissan παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο του Max-Out EV κάμπριο, που είχε αποκαλυφθεί σε εικονική μορφή, ως μέρος του οράματος Nissan Ambition 2030, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Smartphones Nissan

Nissan Office Pod concept: Η τηλεργασία στα καλύτερά της

Το Office Pod Concept της Nissan σας δίνει όλη την ελευθερία που χρειάζεστε σε τέσσερις τροχούς, χωρίς να σας λέιπει τίποτα από τις ανέσεις του σπιτιού.

Cars Nissan

Καινοτόμο υλικό μπορεί να κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο αθόρυβα

Η τεχνολογία ηχομόνωσης, γνωστή ως ακουστικό μετα-υλικό, κατέκτησε το βραβείο “Best of What’s New” του Popular Science για το 2020 στην κατηγορία αυτοκινήτων.